lördag 26 juli 2008

Lite shoppat - Some new stuff

Ja, nu har värmen verkligen slagit till. Jag är inte så förtjust i sån här värme, men för er som är det så är det ju toppen. Tur att det finns lite svalka någonstans. Mitt barnbarn på 11 år var här för några dagar sedan och då tog vi båten och åkte ut och badade. Skönt tyckte vi allihop. Sheeba också, även om hon har blivit en slöis och bara var i några minuter *s*.

Now we really have hot weather. I'm not that fond of such a heat but for you that do like it it's great. I think it's good that there is some places with shadow. My grandchild, 11 years old, was here some days ago and we took the boat and went out for a bath. It was very nice. Sheeba did like it too even if she's become a very lazy dog and was in the water just for some minutes LOL.


Äntligen har jag blivit färdig att beställa några muggar ur Green gates serie. Tycker dom är så fina men som vanligt har jag svårt att få tummen ur. Hoppas dom kommer nästa vecka. Gillar de stora öronen som är på dom. Bilden är lånad på Syster Lycklig.


At last I've ordered some cups from Green Gate. I think they are so lovely but as always I'm a lazy person. I hope I will get them next week. Like the big "ears" on them too. I borrowed the picture at Syster Lycklig.


Den här bilden har jag lånat av Stina på Hemma på Landet. Köpte de här salt- och pepparkaren efter att jag misslyckats med att vinna dom på hennes blogg, ha, ha. Tycker dom är mysiga. Köte dom på Nublu.

This picture I've borrowed from Stina at the blog Hemma på Landet. I bought these salt- and pepper pots after not being able to win them on her blog, ha, ha. I think they are cosy. Bought them at Nublu.

Jag hade planer på att visa er en del bilder från vår semester idag, men som vanligt ska det ju krångla när man planerat något. Vår gamla dator vill inte ta emot USB-länken från kameran så det var bara att skippa. Nu ska det bli en ny dator i alla fall. Därmed får jag önska er alla en fortsatt skön helg. Bränn er inte för mycket nu i solen.

I had plans on showing you some pictures from our vacation today, but as always things shall go wrong when I've planned something. Our old computer doesn't like the USB link from the camera so I had to quit it. Now there shall be a new computer here. Instead I will wish you all a nice weekend.

/Elzie

36 kommentarer:

PAT sa...

Hello Elzie

I enjoyed my visit here. I love the new cups, very pretty!

It's hot here too. I like cooler weather. That's why my favorite time of year is Autumn.

Have a wonderful weekend.
Pat

Silkeline sa...

Heisan Elzie!

Tusen takk for hyggelig hilsen:))
Nå er jeg hjemme fra hytta, og ferien nermer seg slutten her i heimen. varmen er ganske så intens om dagen, så det er greit med litt skygge ja....heldigvis er det kjørlig og deilig på terrassen vår.

Superfine kopper du har bestilt fra Green Gate, de er så gode å drikke av også. Salt og pepperbøssen er superkule!!

Ha fortsatt en fin sommer i skyggen:)))

Hagbacken sa...

Hej på dig Elzie, & tack för din goa kommentar! Visst är det skönt med värmen, men även oerhört jobbigt! Sitter just nu på jobbet, och trots fläkt så är man alldles klibbig av svett...känns inte fräscht!

Åh vilka fina saker du handlat...gjort som du jag med då jag inte vunnit i tävlingar..jag har beställt på gene hand då det varit saker jag gillat väldigt mkt!

Härligt det lät då ni var och badade du och barn-barnet..hoppas ni haft en skön dag idag också!

Kraam Linda

Änglahem sa...

Håller med dig Elzie!! liiite för varmt för min del....så varmt att t om jag varit och badat idag...i havet!! Lite kallt men skönt ändå!

Dom där muggarna där ja.....jag velar mellan dom eller Clarie multi......velepannan kan inte bestämma sig....lutar nog mest åt samma som dig.....dom är ju bara sååå snygga!!!

Vinner?...Hmmmm vinner?!....tihi....det är inte lätt det där....snygga är ju verkligen dessa salt och pepparkar!

Hoppas att du uthärdar....alternativen är ju inte så många när jag tänker efter....skyller på värmen ...härdsmälta i hjärnan!*fniss*

Ha det så gott det går i hettan!
Kram, Ulrika

Ullis/Leva på landet sa...

Skönt det låter att vara ute med båten. När det är så här varmt är det ju det ända stället det är behaglig värme på. De där Green Gate muggarna gillar jag också, ja hela den serien. Har tyvärr inte kommt mig för att köpa något av det än.

Kram Ullis

Vit Spets sa...

Ja, jag bränner mig så lätt i solen sedan är jag som ett barn & får solsting hur lätt som helst...jag är en sådan som äääälskar skugga jag med! Dessa salt & pepparkaren skulle jag oxå vilja ha, Nublu vad är det för nåt???
//Sivhzlgrqxm

Marie sa...

Visst är det varmt!!! På dagarna blir det mest skuggan för min del, men kvällarna är ju helt ljuvliga!
Fina muggar du har köpt från Greengate, deras saker är så söta! Salt och pepparkaren har jag med, de är jättefina!

Kram Marie

Magdalena sa...

så sommerfin kopp....
JA DET ER varmt...
får nesten ikke puste,- må til sjøen for å ha det bra,- (men skal jo ikke klage...)
klemmer til deg~~~

Anonym sa...

Hej Elzie!

Hur var semestern, får ju läsa ikapp här...

Vad fina koppar, green gate verkar ju ha mycket fint.

Tusen tack för dina fina ord om mina fotografier.
Jo, jag hade himla kul, sjöng svenska snapsvisor också, hi hi.

Ha en skön söndag.

Kram Bodil.

Mormors Veranda sa...

Ja nu är det verkligen varmt. Jag gillar också skuggan bäst. Söta muggar du hittat.
Ha de gott i värmen!
Kraam Pling

Lisas torp sa...

Vilken fin mugg du har beställt - den som väntar på något gott...!

Jag håller med - det är nästan lite väl varmt för min smak, jag blir helslö och orkar ingenting!
Men bättre det än att det är kallt och regnigt förstås!

Hoppas att du har det gott!

Kram
Lisa

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Vilken söt mugg du har köpt och salt och pepparkaren var fina dom oxå.

Tack för kommentarerna inne hos mej, tyvärr så har jag inte så mycket tid för bloggen just nu, därför har jag endast korta inlägg, i diverse fotoutmaningar, som går snabbt att lägga in, jag försöker så gott jag kan, att svara på kommentarerna inne hos mej.

Som sagt var så står vi mitt i flyttröran, vi har fått diverse mäbler och husgeråd, från mina syskon och vänner, det är så tacksamt och alla är så snälla. I natt skall vi för första natten sova i lägenheten. Vi måste måla inne i några skåp och måla stolar och köksbordet. Så det blir ett lite ihop plockat hem i diverse olika stilar.

Vädret är fantastiskt +30 grader och strålande solsken.

Du får ha en fortsatt fin helg, så hörs vi framöver, på msn och här.

Solvarma kramar från Irene

Vit Spets sa...

Hej Elzie!
Har klickat in mig på Me and my Home & beställt - tusen tack!
//Siv

Stina sa...

Du lilla raringen. De där köpen ångrar du inte...det vet jag! Puss

VITT, ZINK OCH SILVER sa...

Tack så mycket för din gulliga kommentar :)
Vilka vackra muggar du beställt...greengate har ju så mysiga saker.
Hoppas helgen varit bra :)
Kram / Therese

Mia sa...

Visst er det varmt (litt i varmeste slaget for de fleste, tenker jeg..) men jeg prøver å nyte disse dagene alikevel, for snar er de over, og så er det atter mer regn... og snar høst...huh. Koppene fra Green Gate er helt nydelige, og jeg skjønner godtg at du ønsket deg dissen. Kos deg med koppene og finværet... mens det varer...

My White Cottage sa...

Fina koppar du har köpt från GreenGate - jag älskar deras grejer!!! Salt- och pepparkaren och också urfina!

Kram från Jenny

A home far away sa...

Kopparna från Greengate är såå ljuvligt fina, bra köp!

Ha en fin dag
Kram Gunilla

Anonym sa...

Hello Elzie! Hope Monday finds you well! I love that teacup so pretty and the simplicity of the salt/pepper shakers caught my eye. I too dislike heat and am staying inside today. My computer was screaming at me and my husband says it needs to be repaired too so I may not be around for a while if it crashes! I am not sure what I'll do without it - maybe cleaning the house?!!! Have a great day, look forward to your vacation pictures. Sincerely, Jeannette

Lotta sa...

Hej vännen!
Nu har jag äntligen ett nytt inlägg!

kram i hettan!

Lotta

NICOLINAS BONING sa...

Tjena tjejen...är in en liten snabbis för att säga hej innan jag går till sängs:-)
Vi hörs en annan dag när det finns bättre tid till det...
Kramar/Birgitta

Anonym sa...

Tusen tack!
Jo, Skåne är söt men i dag var jag inte glad på henne. Hon rymde och vi har en stor väg inte så långt ifrån var vi bor och jag blev livrädd. Som jag letade, skrek, stoppade människor och bilar och grät. Sen ringde de från Town Hall. De hade henne. Någon hade plockat upp henne springandes mitt på vägen och tagit henne till Town Hall. Vilken lättnad.
Hon blir nu hårt övervakad när vi är ute. Men fy det var hemska timmar innan hon var hemma igen.

Hoppas du har det bra i värmen och inte smälter bort!

Kram Bodil.

Karin i Villa Grå sa...

Hej!

Nämen - är du som jag? Jag har svårt för högsommarvärme, har svårt att få "tummen ur" när det gäller de små valen i livet och min dator värade samarbeta när jag skulle föra över bilderna från London. Till slut lyckades jag komma åt bilderna så att jag kunde lägga ut två av dem i mitt inlägg, men bilderna sparades alltså inte i datorn. Efter att inlägget var klart och jag lämnat datorn fick jag hjärnsläpp och RADERADE alla bilder i kameran - jag fick för mig att jag nyss hade tankat över dem!!

Hjärnsläppet måste ha berott på värmen, eller vad tror du? :-)

Ta hand om dig!

Kram, Karin

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ja nu får man klaga på värmen istället, puh! Att det aldrig kan vara lagom!!
Härliga grejer du köpt! Är sugen på att skaffa de där pepparkaren oxå. Koppen är ljuvlig.
Ha det gott!
kram
nina tjosta

Stina sa...

Kram goa gumman.:-)

Brit. (lille meg) sa...

Fine bilder! Dere kaller det mugge som vi i Norge kaller krus. Hos oss er mugger noe mye større, med hank, som vi heller av.
Ja, det er varmt her hos oss også. Jeg ble solbrent i går, så i dag har jeg for det meste vært inne.
Men i kveld gikk jeg tur sammen med ei nabodame.
Fine salt og-pepperbøsser du har fått tak i.
Du får prøve å finne et skyggefullt sted, og nyte sommeren.

karina sa...

Hejsan!
Skönt med en mugg som har stort öra, och skön att hålla i med dagens första kaffetår i. Ja varmt är det så det är skönt att det stora öppna vattnet ger lilla kroppen lite svalka. Ha det gott, Karina.

~ Eva ~ sa...

De muggarna är verkligen förtjusande...!
Om du har kommit dig för att beställa dem, så borde väl jag också...*fniss*

Solvarm kram från Eva

Anonym sa...

Hi again Elzie! Its 6am and so humid I can't stand it. I'm going out for groceries early but wanted to say hi and enjoy your 2 days off! Just Relax - no working at home! I give you permission!!!lol I'll check back soon, Jeannette

TesaB sa...

Vilka ljuvliga koppar och saltkar! Hoppas du har det bra idag! Kan inte du också följa med och träffa Irene? Det vore ju skitkul!

linnea-maria sa...

Hej Vilka fina muggar. Jag har hört att de ska förändra sin kollektion lite till mer gammaldags. är det denna stil? Såg att du hade varit i dalarna och farit, hoppas ni hade trevligt. Jag har oxå varit och hälsat på Stina, hon är bra snäll hon. /linnea-maria

Bodil sa...

Greengates saker är helt ljuvliga. Vi har fått en ny affär här i Halmstad som säljer Greengate. Jag vill också ha lite porslin ur deras kollektion, man har svårt att bestämma vilket mönster. Tycker kopparna ser så drickvänliga ut.
Jag tror inte det är många som njuter av denna oerhörda värmen. Vi åker till havet varje kväll och badar i Haverdal. Helt underbart!
Kram på dig!

Anonym sa...

Hej, tack för din fina goa kommentar på min blogg, idag är jag jätteglad för jag slipper den där benoperationen.
fin härlig blogg du har.
Soliga hälsningar
Sanne

Hagbacken sa...

Ville bara lämna ett spår och visa att jag varit in och tittat om du gjort ngt nytt inlägg!

Kram Linda

Södralycke sa...

Ja alltid är det något som ska krångla när man ska komma överens med datorer :)
Du undrade vad jag jobbar med? Nu under sommaren är jag tillbaka på mitt ordinarie jobb som undersköterska på ett demensboende. Annars är jag tjänstledig och studerar till bibliotekarie.

Ha det gott i värmen! Kram Johanna

Hulda sa...

De koppene fra GreenGate er så flotte! Har fire av de og asjetter til. Nydelige! :)