tisdag 21 oktober 2008

Höst - Fall

Den här hösten är verkligen inte lik andra. Tror aldrig jag plockat in rosor så här sent på året innan. Men nu fick en liten Winchester Cathedral komma in och värma sig i alla fall. Den är helt underbar den rosen. Och jag som trodde att några buskar hade dött för mig och nu blommar dom så. Man kan bara glädjas åt det. Och vänta på nästa års blomning.

We don't have a normal fall. I don't think I've ever picked roses this late. But now I got a small Winchester Cathedral in a vase here. It's just beautiful that rose. I thought that some bushes died for me this warm early summer, but now they bloom like never before. You can only be happy about it. And wait for next years flowers.

Tog in en Louise Odier på samma gång. Den är också väldigt vacker. Och jag älskar ju rosor vilken färg de än har så jag är bara glad att jag lyckats få den här att överleva.

I picked one Louise Odier at the same time. It's beautiful too. I love roses, no matter what color and I'm happy that this one has survived in my garden.

Jag har donat lite med vårt soffbord. La dit en duk som jag köpte en gång på Tradera och sen har jag satt dit mina ljuslyktor och ljusstakar i fattigmanssilver. Även om det är tidigt på eftermiddan nu så är det så mörkt p g a regnet. En skål med vindruvor är ju inte helt fel heller.

I've done some work with our table. Put a cloth that I bought some time ago and then I have my candle holders and my small lanterns. Even though it's early afternoon it looks very dark because of the rain. I don't mind a cup with grapes.


Här är det som sagt dagsregn. Inte mycket att göra åt. Bara att sätta sig inne och mysa med tända ljus. Hoppas ni har en chans att mysa också.

As I mentioned we have had rain all day here. Not much to do about that. The only thing to do is to be cosy inside with candles. I hope you have a chance to be cosy too.

Kram Elzie

16 kommentarer:

Anitas hus sa...

Skjønne roser. Plukker gjerne inn roser i oktober i stedet for å skuffe snø;) Jeg liker best sommeren og vil at den skal vare leeeengst mulig:D
Ha en fin dag!
Klem:O)

Elisabeth sa...

"Här på jorden behövs våra blommor
ett vänligt ord när jag är svag och trött..." och dina blommor är så vackra, både de på dina bilder, och de som du strör i form av omtänksamma ord borta hos mig!
Tack snälla du... ödmjukt!

Varm kram..

Ps. Vad fint du hade arrangerat på rumsbordet! Bor det månne en liten inredningsdesigner i dig?

A home far away sa...

Va härligt att kunna plocka in blommor så här sent på året, vädret är helt klart ur spel...

Ha en fin dag
Mvh Gunilla

Lille meg sa...

Ja, det er så flott at rosene blomstrer enda! Det gjør de hos meg også. Jeg er heller ikke vant til at de blomstrer så sent på året.
Vakkert det andre du viser her også.
Ha en fin kveld!:)

Anonym sa...

Vad härligt att kunna ta in lite blommor nu, hos oss har dom frusit bort, men vi har det "jättevarmt" +8 och soligt idag , snön la sig aldrig på marken;D
Ja visst är det härligt att göra en riktig avkrok i allt det vita och vet du.... dottern ÄLSKAR sitt nya rum, sitter där hela tiden.

Ha det bra
Kram Pernilla

Petra sa...

Så härligt att kunna ta in rosor i oktober månad. Då kan du ha både höst och sommar samtidigt inne. Tända ljus o mysa som man gör vid den här mörka årstiden och minnas sommaren med dina rosor.
Må så gott.
Kram
Petra

Malin sa...

Åh så heter dn rosen...Louis Odier...samma som den rosa rosenknoppen i mitt inlägg...glömmer av namnet rätt som det är men jag tycket så mycket om den rosen...hoppas jag hinner få plockat in den när den slagit ut...
Kul när man kommer igång med pysslandet innomhus...Jag och vovven tog en promenad till djuraffären och köpte en riktig klotång och en påse hundgodis, regnet upphörde fram vid middagstid här och det blev riktigt behagligt.Höll på att dimpa rejält då jag kanade i väg på blöta löv men räddade mig i sista sekund...lurigt...

Kramen från Malin

Paula sa...

Hej du där i mörkaste Småland! Nog är det allt mörkt i Dalarna också, maken köpte extra belysning att ha under köksskåpen i köket. Där är det så mörkt att jag inte ser att laga mat på bänken. Han är ingen snidare, men fixade att sätta dit tre halogenlampor, det tackar vi för..blir ju så opraktiskt med levande ljus vid arbetsbänken, fniss
Njuter av dina fina rosor, vi har så kargt klimat att rosor är nästan omöjliga att odla
Kram från pörtet

Monica sa...

Nydelige roser:) Mine er avblomstret nå. Tok inn de to siste Louise Odier i forrige uke.

Det høstbildet i innlegget nedenfor er bare fantastisk!

lk46 sa...

Så vacker en ros och et sånt trevligt hem du ser ut att ha!
Du verkar gilla gamla ting!?
Ha det bäst
Kram Lene

http://lottafruh.blogg.se sa...

Här är en till som njuter att vara inne och mysa! I vår trädgård blommor rosorna leverkusen och new dawn och i slänten midsommarblomster....Jag gillar oxå rosor, visst är de fina!
Önskar dej en rktigt fin vecka!
Kram,
Lotta/ FruH

MiaMaria sa...

Hej Elzie!

Visst är det fantastiskt att rosorna blommar ännu....har också rosor som blommar ännu...kanske man skulle plocka in dem och njuta av dem istället som du har gjort...

Så mysigt du har gjort det.....

Ha´en bra dag!
MiaMaria

Roza sa...

Tack för att du påminde mej ska nog ta in en Bonika tyvär så doftar de inte men de är ju vackra att se på.
Kram Roza

Änglahem sa...

Nääää Elzie!!....jag skulle ju hunnit för dig ju!!! Du är ju så go som tittat in och lämnat så fina och gulliga kommentarer under min paus! Kan tala om att det var din sista kommentar som fick igång mig igen med bloggandet, Tack för det!

Jaa visst är det alldeles knasigt denna höst! Jag har också ett par rosor kvar som blommar! Bla New Dawn som tydligen har kommit in i tredje andningen eller något liknande. Dahliorna har jag ryckt upp trots att det inte var någon frostnatt ännu, eller kanske mest på grund av frånvaron av frost som gjorde att dom åkte upp...kan ju inte vänta hur länge som helst, vill ju bli klar i trädgården. Märkligt....man hittar alltid något att klaga på*fniss*.

Så ni har mycket kastanjer?*fusk* Vill haaaaa! Jag älskar kastanjer! När jag var liten gjorde vi djur av dom med hjälp av tändstickor och tandpetare! Det var ju före datorns och Disneys tid....låter som jag är ööörgammal...när man berättar sådana saker för flickorna. "Hade ni ingen dator?" säger dom med stora ögon..."inget tecknat?" lika stora ögon där....näää det var väl typ Jena och Drutten, med John Blund i något program som var typ Gó Kväll.
"Stackars Er!" ....jaaa visst var det*fniss* INTE!

Det var väldigt vad jag skriver långa romaner här idag, var för länge sen det här alltså....alldeles för tjötig för mitt eget bästa*garv*.

Ha det så gott Goa Elzie!
Kramar, Ulrika

Millis sa...

Vilka vackra rosor och så fint det blev på bordet!!!

Kramis

Inger-55 sa...

Hei!

Ja, er det ikke utrolig at vi plukker roser når det er i slutten av oktober? Nydelige roser du viser oss!

Ønsker deg en flott helg!