måndag 20 oktober 2008

Nu är snart den här synen ett minne blott för i år. De flesta löven ligger på marken, åtminstone där jag bor. Björken utanför mitt fönster har något enstaka löv hängande men de försvinner neråt i blåsten de också. En härlig tid, enligt mig, men nog kunde vi få lite mer sol! Och mindre blåst! Men, sedan vi hade Gudrun här i faggorna så har det blåst mer och mer. Blir väl så när ingen skog finns att "ta emot" vindarna.

This picture is not actual any longer. Most of the leaves are on the ground, at least where I live. The birch outside my window have some leaves left, but I guess they will go to the ground too in the wind. I love autumn/fall, but I would love some more sun. And less wind! But, after the storm Gudrun we had here, it has become more and more windy. Guess that's the way it is when there's no forest to "take" the winds.

Om bara någon vecka så har vi Alla Helgons Dag här. En tid som betyder mycket för mig. Långt mer än nymodigheten Halloween. Jag tycker visst om att smycka med pumpor, har själv en pumpa i keramik som jag ställer ut med ljus i varje år, men själva Halloween med sina utklädda barn och fester har jag aldrig "fastnat" i. Är väl inte i den generationen kanske. Däremot älskar jag att gå till kyrkogården under den tid som komma skall. Alla dessa ljus som finns där är helt underbart. Min far ligger begravd i en minneslund och på just denna minneslund får man inte lägga kransar. Däremot får man sätta ljus, och dom har tillverkat ljushållare som ser ut som träd. Där kan man sätta sitt ljus och det är så vackert. Försökte ta kort på det för några år sedan men det blev inte alls som jag tänkt mig. Man måste nog se det i verkligheten. Men bara för att påminna om den kommande högtiden så har jag lagt in en bild med ljus.

In just a few weeks we have our tradition holiday All Saints Day here. A tradition that means a lot more to me than Halloween that has become very popular here lately. I too love to have pumpkins with lights in, it looks nice, but I have never liked the kids running around or the parties. Mayby I'm in the wrong generation? But I do love to visit our church yards during that time with all the candles. It looks just lovely.


Det blev ett lite sorgligt inlägg idag kanske, men jag kom bara att tänka på just Allhelgonahelgen nu och på vad den betyder för mig.

It was a bit sad today, but I just got to think about what All Saints' Day means to me.

Men nu ska jag göra lite nytta här hemma. Hoppas ni har bättre väder än vi här i mittersta Småland. Själv är jag ledig i tre dagar nu efter min jobbehelg och ska passa på att utnyttja tiden lite bättre än att bara sitta här. Men det är inte lätt *s*. Vi hörs.

Now it's time to do some work here. I hope you have better weather than we here in the middle of Småland. I'm off now for three days after my working weekend and I shall use these days a little better than just sit here. But it's not easy LOL. See you.

Kram Elzie

PS! Jag har lånat bilderna på internet, var kommer jag inte ihåg.

14 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Jag känner lite samam infrö Halloween. Det är ingen högtid som har satt sig, med allt firande.
Däremot så är det ju en KUL grej.
Och Allhelgona-afton gillar jag också.
Ha en fin dag.
Kram Lallis

"Witch" sa...

Hu vad jag är dålig på att kommentera i bloggar. Men jag läser iaf ;)
Ja detta evinnerliga blåsande hela året är så jobbigt :(
Ha en fin höstdag trots vädret!
*kramar*

~eva~ sa...

Tack för dina gulliga ord inne hos mig, vännen...ja, jag vet inte, men jag försöker som fånga små vyer här hemifrån för att stötta orden i det jag skriver *fniss*

Jag har märkt att jag skriver mycket allvarligare i mina inlägg, än i mina kommentarer...!?
Ibland har jag tänkt ändra på det där, men jag vet inte...jag är ju som både ock, en djuping och en fnissmaja :-)))

Tänk, jag har nästan hela släkten på kyrkogården, men har inte satt min fot där under sommaren...!?
Bra att du påminner om kommande tider, jag ska ta mig dit jag också.

Har inga solstrålar att skicka dig från min dag,här föll så underbara regndroppar i min skymningsmorgon...men hoppas att Du ändå får en dag i givande och solskensglädje.

Kram från Eva

Inger-55 sa...

Er det ikke godt å ha en plass man kan dra til for å minnes sine kjære. man kan sitte der og tenke og minnes.
Jeg liker heller ikke Halloween...med egg og tomater som kastes mot huset. MEN jeg liker slike koselige nabobarn som står på trappa og gjerne vil ha en liten "godis". Det er jo kjempesøtt da!
da ønsker jeg deg noen flotte fridager. Og været kan vi ikke gjøre noe med. Men hvem elsker en himmel som alltid er blå!

Hemma på Landet sa...

Jag gillar inte Hallowee.
Maja är nästan rädd hon...Hon blev skrämd av en sådan där hemsk mask när hon var mindre och vi öppnade dörren. Hon pratade inte på en HEL dag.
Puss

Lille meg sa...

Jeg liker heller ikke halloween, det er faktisk en dag jeg gruer for. Men det gikk greit i fjor....
Ja, det er vemodig når løvet faller av trærne. Høsten er fin med alle fargene, men når de forsvinner, er det trist.
Jeg "feirer" ikke allehelgensdag.
Jeg setter et lys på graven av og til ellers også....
Ønsker deg en fin høstdag, og ei god uke!

Susanne sa...

Det är svårt att slita sig fr datorn ibland.

Ha en fortsatt trevlig kväll och du TACK TACK TACK!!!
Du har mejl!
Kramisar Susanne

Petra sa...

Ja, jag firar inte heller Halloween mer än att jag sätter ut en keramiklykta i form av en pumpa på trappan. Men det är högtidligt med alla ljus till Alla Helgons Dag. Stort och mäktigt på något sätt som inte går att förklara i ord.
Ha en skön kväll, lilla Elzie.
Kram
Petra

Betongänglar sa...

Jag är nog också mer för våran traditionella Alla Helgona.
Har haft någon fest med Halloween för barna men nu är dom så stora så det kvittar för dem - Tycker det kan vara skönt att besöka Kyrkogården - lungt och fridfullt.
Kram/Annelie

Bodil sa...

Håller helt och fullt med dig - Holloween är ingenting för mig. Alla Helgons Dag är en helg av tystnad och minnen. Båda mina föräldrar är borta och i år är det jag som är ansvarig för graven så jag skall dit och göra höstfint med mossa, granris och någon fin vinterdekoration. Vi syskon sköter även två andra gravar. När jag var yngre följde jag ofta med mamma till kyrkogården, hon kunde berätta så mycket och gamla gravar. Både mina far- och morföräldrar ligger på samma kyrkogård - Breareds - i Simlångsdalen.
Tack för alla dina goa kommentarer hos mig!
Kram Bodil

karina sa...

Jag känner detsamma för den kommande helgen. Föredrar lugnet på kyrkogården och pumpor har vi här haft sen skördefesten, så de står där de står tills frosten tar dem. Ha det gott, Karina.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Sånn er det jo bare, noen tider får man bruke til å tenke over ting...
Halloween er heller ikke noe for meg, har aldri hatt gresskar o.l som brukes til den dagen - har bare kjøpt inn gotterier til ungene som kommer på døren...

Her har vi regn, regn, regn... men i morgen har jeg fri...jippi, må vel finne på noe fornuftig å gjøre da...

Ha en koselig kveld og uke...

Anonym sa...

Hi Elzie! Glad you have a few days off! I'm not a fan of the kids running around ringing my bell either!lol Guess I'm getting old but this year I'm thinking of leaving my lights off! The price of candy is outrageous and people now bring their kids around in cars from all over town!!! I guess thats the price I pay for having lots of houses around!lol Enjoy your time off; I must get busy now too! Sincerely, Jeannette

Lotta sa...

God morgon!

Jag känner precis likadant inför allahelgona och halloween. Det är så synd att handeln har fört ihop dessa två helger. Allahelgona är för mig en helg av tankar på mina kära som inte längre finns här.

Men visst, barnen gillar halloween, så lite av den varan blir det här hemma också!

Ha en bra dag!
Kram
Lotta