måndag 17 november 2008

En orkidé - An orchid

God middag på er! Ja, idag hade jag tänkt att visa min nysydda gardin till badrummet. Hade tänkt ja, men symaskinen ville inte som jag så det var bara att lägga ner det projektet. Nålen gick nämligen av och fastnade i undertråden och nu vet jag inte hur jag ska få bort eländet. Lika bra att ställa undan maskinen och vänta tills man får lite inspiration nästa gång. Idag är ingen bra dag för mig, det märker jag.

God day! Today I thought I should show you my new curtain to the bathroom. I thought I should, but the sewing machine didn't want to do what I wanted so instead I just put it away. Not a good time to sew so I guess it's better to wait for some inspiration.

Istället visar jag min fina orkidé. Jag är så otroligt mallig för den så om ni bara visste. Har aldrig haft tur med den sortens blommor tidigare, men har ni sett vad den blommar? Och det är bara på en stängel! Måste ju få skräppa lite med sig själv när man lyckas, ha, ha. Egentligen är orkidé en blomma jag inte gillade tidigare, men jag har lärt mig att tycka om den. Och när dom blommar så här generöst så kan man ju inte annat än älska den.

Instead I show you my lovely orchid. I'm so cocky for it, if you only knew. I've never been lucky with these flowers earlier but have you seen how it blooms? And it's only on one stalk. One must bounce when one succeed, ha, ha. Actually I didn't like orchids earlier but I've learned to like it. And when it blooms this generous you can't do anything but love it.

Här är en lite närmare bild på den. Tyvärr väldigt suddig. Har inte lärt mig digitalkameran ännu men man lär så länge man lever sägs det. Som ni kan se har våra grannar röda hus, medan vårt är gult. I denna längan finns det fem likadana hus som är byggda i mitten på 1950-talet. Två utan garage men tre med garage i källaren. En kul grej är ju att min far var med och byggde dom!!

Here is a closer look on it. Sorry to say it's very dizzy. I haven't learned the digital camera yet but you learn as long as you live they say. As you can see our neighbours have red houses, while ours is yellow. In this row of houses there are five houses built in the middle of 1950. Two without garages and three with garages in the cellar. One funny thing is that my father worked here and built them.



Här skiner solen idag och det är så vackert. Kallt var det på morronen med flera minusgrader. Skönt att se solen igen efter allt regn och blåst som varit. Hoppas ni har en bra dag och att ni får njuta av solen där ni är. Vi ses.
Here the sun is shining today and it's so beautiful. It was very cold this morning too. It's nice to see the sun again after all the rain and wind. I hope that you have a good day and that you can enjoy the sun wherever you are. See you.
Kram Elzie

37 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Det är en underbar dag idag!! Den efterlängtade solen har visat sig hela dagen!

Jag älskar orkidéer, har upptäckt att de är de bästa blommorna för en som har noll koll på vattning ;).

Din blommar helt fantastiskt!!

Solig kram

karina sa...

Hejsan!
Det var en verkligt vacker och lång stängel. Det är en sort som man vet klarar ens hantering så det får nog bli en som julblomma i år också. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Brit. (lille meg) sa...

Det ser ut som du har en fin dag likevel, på tross av symaskinen.
Jeg kan betro deg at jeg er ikke venn med symaskinen, den bare står der.
Så nydelig en orkide! Jeg tror aldri jeg har sett en med så mange blomster før!
I tillegg har du solskinn, så det må være en fin dag.
Her strømmer regnet ned, og det blåser ute, riktig en ufyselig dag.
Ønsker deg ei god uke!:)

Lisas torp sa...

Vilka härliga bilder med sol och allt!
Orkidén är ljuvligt vacker i ditt fönster!

TACK för rar kommentar hos mej!

Ha en härlig vecka nu!
Kram
Lisa

Petra sa...

Vilken underbar orkidée. Jag har ingen tur med dem. Får dem nästan aldrig att blomma om och om de blommar om så kommer bara ett par blommor. Skulle så gärna vilja ha bättre tur med dem eftersom jag tycker de är så vackra. Men är som du Elzie, har lärt mej tycka om dem.
Vilket härligt väder det har varit idag, var länge sen det var sol.
Ha en skön kväll.
Kram
Petra

Stina sa...

Oj, vad många blommor det fanns på den där. Jag älskar orkidéer.:-) Kramis

Lätta och Goda recept sa...

Du, förstår att du är mallig. Vilken vacker orkidée, ljuvlig.

Ha en bra vecka!
Kram SusanneSj

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så nydelit den orkideen din var, og sååå mange blomster, du er jo knallfink med planter jo...
Huff så kjedelig med din symaskin, ikke morro når når slikke ting skjer... men det ordner seg sikkert en dag...
Her hadde vi bittelitt snø på morgenen i dag, men det har regna bort nå... har tent mange lys inne - ser tv, blogger og bare nyyyter livet...

Ha en koselig uke...

Lotta sa...

Hej vännen!
Vilken vacker orkidée! Underbart många blommor på en och samma stängel.

Här har det varit riktigt kallt idag. Mysigt! Vi fick t o m skrapa bilrutorna i morse. Älskar det börjar frysa på lite, det är ju oftast så mycket vitt på marken vi får här nere.

Ha en riktigt härlig vecka!

Kram
Lotta

M.E.V. foto sa...

For en flott orkide:)

Vit Gladiolus sa...

Så otroligt vacker blomma det är!
Kram

Millas hem sa...

Jisses så många blommor på den!
Jättefin!
Kram C

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Elzie!

Vilken vacker orkidé! Här har jag börjat få massor av knopp på min ena i sovrummet...längtar efter att de ska slå ut! Orkidéer är ju så vackra!

Kram Annica

Frida sa...

Vilken fin orkide, älskar orkideer hat två stycken som blommar flitigt nu. Det som är bra med orkideer är ju att dem blommar ganska länge så vi får njuta av blommorna ett tag innan dom vissnar.
Kram Frida

Paula sa...

Hej! Jag har just fått hem min nya kamera, kommer nog att dröja ett tag innan jag lär mig den trots att det är en "enkel" och ingen systemkamera. Så långt i teknikens underbara värld kommer jag aldrig att komma. Din orkide är ljuvlig, jag skulle inte ens ge mig på att försöka. Jag fyller just nu lägenheten med allehanda siden- och plastblommor..-..
Kram

Ullis/Leva på landet sa...

så härlig orkidé du har. Mina har slutat att blomma nu efter ständig blomning i ett halvår. Hoppas att de kommer igen till jul. Här har det inte varit så fint väder idag.

Kram Ullis

Englagård sa...

Vilken ljuvlig orkide, jag är ju inte direkt nån blommänniska. Dom enda blommor som blommar hos mig är pelargoner:)

Ha det gott
kram karina

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Vilken ljuvlig orkidé du har i ditt köksfönster. Vad trevligt att skåda ut över din Pappas verk.

En riktigt skön fortsatt vecka önskar jag dej!

Kramar från Irene

Anonym sa...

Hej, det är inte roligt när symaskinen bråkar...men fick du njuta av det vackra vädret istället...ljuvlig orkidée!
Kram
Agneta

Södralycke sa...

Ingen rolig dust med symaskinen, vet precis hur det är! Jag kommer inte alltid överrens med min heller ;)

Vad roligt att du vill vara med och tävla på min blogg! Ha det gott, kram Johanna

Frusvea sa...

Godmorgon i det grå stormiga vädret. Det är ett mossgummiark, ungefär som materialet som foamstämplar är gjorda av.
Vilken praktfull Orkidée !!! Älskar dessa blommor. Tror jag har 11 stycken nu. Fast det är nästan aldrig någon som blommar om*fniss*
Fast nu har jag en med 6 knoppar *yihaaa*
Ha det gott idag!
*kram*

Inger-55 sa...

Symaskiner er sarte sjeler! Og jeg kjenner din frustrasjon når slike ting skjer....ARGH!!!
Men for en nydelig orkidee`du har. Utrolig at det kan komme noe så vakkert på dne stengelen!

Cathrin sa...

Hej på dej! Men käre min tid så många blommor du har på din orkidée,den har du då verkligen skött....eller inte för det är nog brist på skötsel som gör dem så här fina. Missförstå mej nu inte för det är klart du sköter den men inte så ofta och det är ju det de gillar. Ett´tag var jag galen i orkideér och hade nog en 20 st nu är det nog högst 5. Hoppas du har en bra dag,kram Cathrin

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hopper rett inn til deg jeg Elzie!
Ja, kan du tenke deg??? Jeg er hellig overbevist om at jeg kjøpte en fin en, men den finnes ingen steder.. Du kan tro vi har ledd og skrattet av historien, snakk om å være surrete i mitt hode ha ha.

Du så fin orkide du har!..hos meg dør de etter få dager dessverre!
Klem,

Articsisters sa...

Hej hallo!

Tisdag kändes som en bra dag för en blogrunda. Hoppas allt är gott med dig och att du börjar ladda för första advent.

Wow, vilken orkide...*swimmar*


Jag har gjort en kalender till ett projekt, med det menar jag att jag tillverkat en liten svensk med en bild för varje månad och med röda söndagar. Den är enkel men funktionsduglig. Du kan hämta hem den från min och systers blog. Det ligger med ett a4-blad med alla månaderna (bara att skriva ut – klippa och använda) samt en png-fil för varje månad.
Du hittar den på;
www.articsisters.blogspot.com

Skriv gärna en kommentar så blir vi glada.

Lisbet

Stina sa...

Kvällskramen kommer här...:-)

Paula sa...

Men va trist att inte familjen vill ha katt! Är du säker på att dom inte skulle smälta om du hade ett litet nystan hemma ett tag?
Min man var inte heller någon kattmänniska när vi flyttade ihop men numera är det mest han som kelar med dom små liven! Vi prövade att vara utan ett tag när vår kisse blev överkörd, men det gick inte, hemmet saknade själ!
Ha det fint!

Moa sa...

Men vilken fin orchidée du har nu.. jag tycker de är såå tacksamma att ha.. inte mycket pass alls..och blommar så villigt.. Eländigt med symaskin.. ja jag brukar lossa plåten och ta isär där undertråden sitter..dra lite för våld brukar också hjälpa.. *hehe*.. är ju slöjdlärare så det fastnar en del så jag får klara mig själv.. kram
http://moasgard.tradgardsblogg.se/

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Oj oj vad den blommar! Jättefint!
Vad kul att din far varit med och byggt husen där ni bor!
Må så gott och hoppas på mer solstrålar!
kram
nina

Birgitta sa...

Fin orkide min svärmor kan ta hand om dom men inte jaf men tycker att blomman är jätte fin.
Jag mår bättre får köra nu och mitt barn barn har fått åka hem men inte helt okej är hon men dom bor granne med sjukhuset så det är bara att knalla tillbaka om hon blir sämre.
Ha en bra dag imorgon så hörs vi igen.
Kram Birgitta

~ Eva ~ sa...

Väldigt vacker orkidé, och jag håller med dej...man kan faktiskt lära sej att älska blommor.
Begonior har jag haft svårt för tidigare, men nu tycke rjag om dom!

Vad roligt det där med att din pappa varit med och byggt husen där du nu bor :-)

KramKram från Eva

Bodil sa...

Vilken praktfull blomning. Jag bara älskar orkidéer.
Ha det gott!
Kram

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!
Har aldrig själv haft nån sån blomma. Men jag har hört att de är svåra att sköta,så jag förstår att dina fingrar är väääldigt gröna :)

Kram Viveka

Karin sa...

Så fin orkidé. Jag tycker det är såå fina men aldrig lyckats att få dem att blomma om förrän i år!! Jag blev lite trött på de där bladen och satte ut dem och där stod de i skuggan hela sommaren och nu har de jättemånga knoppar och blommor och fler stänglar. Så detta ska jag göra nästa sommar med.
Hur är det med din förskylning?? Jag snörvlar på för fullt här. Passar rätt bra i detta slaskiga höstvädret vi har på västkusten att vara inne och nysa och mysa : ) Ha det gott!!! Karin

nikkicrumpet sa...

OH MY! I don't think I've ever seen a more beautiful orchid! There are so many flowers!!! You really have the touch!

Kerri sa...

Your orchid is so lovely!
You've been knitting some very little sweater sets.
We have snow on the ground here and it's very cold today. Time to put on more clothes! Brrr!
I'm never ready for the cold weather.
My plants that are still blooming are all in pots in the house. No blooms left in the garden now. But spring will come again if we wait patiently :)

Kerri sa...

I meant to say 'very nice little sweater sets' :)