måndag 24 november 2008

Utmaning - Challenge



Jag har blivit utmanad igen. Denna gången från Lene på Lenes kortblogg. Hon vill att jag ska skriva 7 saker om mig själv. Tyckte det var svårt förra gången jag fick den här utmaningen och det blir väl inte enklare denna, men jag får göra ett försök.


1. Just nu har vi snö och halka utanför fönstret. Är det något jag är rädd för så är det snö och halka. Jag spänner mig när jag ska ut och gå i det så jag är helt slut när jag väl är tillbaka igen. Har nog med att göra att jag trillade och slog mig väldigt hårt när min son var i 2-3 års åldern. Han är nu 30 så man tycker man borde ha glömt det, ha, ha.


2. Jag har alltför många saker på gång samtidigt. Det gäller stickning, virkning, scrapping, ja allt. I och med att man jobbar så borde man förstå att man inte hinner allt som man tänkt sig.


3. "Mitt" rum ser oftast ut som om en tornado dragit fram här. Förstår inte varför det aldrig kan vara någon ordning här. Och vem är det som rör till det?


4. Jag är en typisk bantare. Börjar så hurtigt på måndag morron för att på måndag kväll sätta mig och äta en kaka...


5. Efter att ha varit hemma med barnen i många år så började jag jobba på vårdskolan som städerska. Sen blev det städgjobb på lasarettet också. Där övertalade personalen mig att utbilda mig. Så då utbildade jag mig till undersköterska 89-90 genom "korvstoppningsmetoden" genom att gå i skolan bara ett år. Det var hårt att bara sitta still och lära sig saker, men det gick ju som synes!


6. Fast allra först gick jag ut som kontorist från "Distributions- och kontorslinjen". Men det är så många år sen så det känns antikt. Men maskinskrivningen sitter i, trots det.


7. Lene skrev att hon är en morronrocksmänniska. Det är jag också. Kan gå i min morronrock hela dan om det skulle vara så, men gubben är inte lika glad. "Har du inte klätt på dig än?" får man höra på helgerna när klockan börjar närma sig 12, ha, ha. Men vad gör det? Trivs man så trivs man.


Ja, det var lite saker om mig. Inte så roliga men lite information i alla fall. Nu är det ju meningen att man ska skicka den här vidare till 7 personer, men jag tror jag fegar ur och låter bli. Är det någon som känner för att göra den här så varsågod. Har dessutom sett den på så många ställen nu så jag vet inte vem jag skulle skicka den till.


I've got a challenge from Lene. I shall tell 7 different things about me. I'll write it a bit short in English.


1. I hate when it's snow and slippery. Fell when my son was 2-3 years old and hurt myself rather bad and I haven't forgot it yet, even if he's 30 now!


2. I have too many things going on. I knit, crochet, scrap, paint furnitures. All at the same time. I guess I should learn that I do have a work as well!!


3. "My" room looks like a mess. Can't figure out who's responsible for that?!


4. I'm a typical person on diet. I start Monday morning very intense to end Monday with a cookie!!


5. After being at home with my kids for many years I began to clean at the hospital. After that I learned to be a staff nurse during one year. It was a hard year. Just to sit still for so long was hard.


6. Actually I'm a clerk from my "early life". I didn't work for too long, but I still have my "clerk fingers" left.


7. I'm a bathrobe on too long, according to my DH. I just love to walk around in it, knowing that I don't have to go out if I don't need too.


Well, this was some of me. I'm not going to send this to other persons as I've seen it on so many places. I'd rather let anyone get it if they're interested.
Ni har väl sett att jag har en ny banner. Det är snälla Stina som hjälpt mig igen. Vad gjorde jag utan dig gumman? Tycker den bilden är helt ljuvlig.
Vill tacka er alla som tittar inom här. Det är så roligt att se att folk kommer inom och läser och lämnar kommentarer. Jag hoppas att ni får en riktigt bra vecka. Vi hörs!
You've seen I've got a new banner. It's the lovely lady, Stina, that has helped me again. I wonder what I do without her? I think that pictures is so beautiful.
Just want to thank you all that's visiting my side. It's so nice that people comes here and reads and leaves a comment. I hope you'll get a nice week. See you.
Kram Elzie

34 kommentarer:

Inger-55 sa...

Hei kjære Elzie! Koselig å få vite hemmeligheter om deg!

Ønsker deg en flott uke!

~ Eva ~ sa...

Morgonrock hela dagen lång, tycker jag låter väldigt mysigt :-)))

Ha det gott i dagen Elzie.

KramKram från Eva

Monika sa...

Hej på dej gumsan :o)

Så skoj att få veta lite mer om dej. Jag kan också spatera omkring i nattlinne eller morgonrock till sena eftermiddagen. Utan att jag ens lagt märke till det dessutom.

Hihihi, det första jag gör om jag ser en bil svänga in på gården är att titta efter vad det är jag har på mej. Så ibland bryter paniken ut när jag upptäcker att det är morgonrocken!

Du känner nog igen det där skulle jag tro ;o)

Ha det finemang!

Kramar

Monika

Stina sa...

Mysgumma där!:-) Kramis

Malys krok sa...

Hei,hallo! Nå ble jeg litt kjent med deg,og det er jo fint. Jeg liker og å stå tidlig opp, men jeg liker best å kle på meg med en gang.Hver sin lyst, er det noe som heter.
Fra Margit.

Englagård sa...

Visst är jag smart som överlåter bakningen till proffsen. Jag tillhandahöll uppmuntrande tillrop och så hjälpte jag till med själva snurrandet av bullarna:)

Kul att få veta lite mer om dig, man är ju nyfiken

ha det gott
kram Karina

chevostar sa...

Hei på deg! Tusen takk for gode ord om dukkehuset mitt :) Det blir jeg kjempe glad for :) Er skikkelig gøy å holde på med :)

Masse flott som har skjedd hos deg og i deg siste :) Jeg er litt dårlig på å besøke folk for tiden, men kommer sterkere tilbake :) Jeg lover :)

Ha en flott kveld :)

Neabear sa...

I enjoyed reading more about you. I had to laugh that you like to be in a bathrobe all day. I do the same, except with sweat pants and sweatshirt when it is cold. Messy room, what messy room? I have been cleaning my mess to get ready for Thanksgiving. I agree with you about so much to do and to go to work too! Well, I better get going myself to get ready for work.

Klarafina sa...

Superfint banner! Skulle önska jag kunde kliva in i bilden och titta genom fönstren....

Lätta och Goda recept sa...

Hej där,
vad kul att få veta lite om dig. Mycket trevlig läsning.

Ha det gott!
*kramis* SusanneSj

Lene sa...

Jättekul Elzie!!!!
Det är så roligt att läsa lite om hur andra männislor är!
Tack...
Kramar Lene

Frida sa...

Hej Elzie!
Roligt att läsa din utmaning,nej halka tycker inte jag heller om måste nog skaffa ett par bättre stövlar, högklackade är inte att rekomendera i detta vädret.
Lycka till inne his mig och tack för att du länkar!
Kram Frida

Målargården sa...

Hej! Så roligt att du hittat till mig! Alltid roligt med nya bloggkompisar, välkommen tillbaka./ Eva-Mari i Målargården

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Halloj! Vad kul att få läsa dina ord i utmaningen:)

Kram Annica

Petra sa...

Hej Elzie, vad jag skrattade över din beskrivning på vad en morgonmänniska är enligt dej! Ja du, gubbar de skulle veta vad man gör när de inte är närvarande, haha. Jag kommer faktiskt inte ihåg var jag köpte den där metallinfattningen till pärlan, men tror det är något man änvänder när man gör smycken. Kommer jag på det så skriver jag det till dej.
Ha en skön kväll.
Kram Petra

ROSE VINE COTTAGE sa...

Thank you for the holiday greetings!
Hugs~Kelly

Vit Gladiolus sa...

Åhhhh så kul att läsa om dig! Tack för kommentaren hos mig!!
Kramisar

Elisabeth sa...

Distrubition- och kontorslinjen gick jag också... för ungefär 100 år sedan! Å du har rätt... tangentfattningen sitter i! Bättre nu än då - för jag fick ofta sitta med skärmen framför tangenterna då jag gärna ville tjuvkika!

Varm kram..

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Kul att jag linspirerar dig du gumman! Jag blir så glad! Vad roligt att få läsa mer om dig och håller med om att pyamas eller morgonroc är mysigt lääänge på lördagsförmiddagen gärna till radion med morronpasset eller något annat :D
Må så gott vännen!
kram
nina

PAT sa...

I like your list, Elzie! I came by to thank you for stopping by the Back Porch.

Hope you are having a lovely week.

Anonym sa...

Hej Elzie!

Har du morgonrocken på dig, hi hi.
Jag är pyjamas människa. Skulle kunna gå i den hela dagen.

Jo, det var kul att åka skridsko!

Just nu snöar det här men de har lovat regn här också, vilket jag inte vill ha. Berget öppnade i helgen för det har ju varit så kallt att de har kunnat göra mycket snö, så nu börjar New Yorkarna komma...

Ha det gott!

Kram Bodil.

Bodil sa...

Jasså du är sån du..... Jag har fått samma utmaning men inte blivit färdig att skriva ännu. Det kommer.
Kram

MiaMaria sa...

Hej!

Fågeln har jag köpt i Karlstad i en butik...och blomman kommer från Åhlens......

HA´en bra vecka!
MiaMaria

Anonym sa...

Kul att läsa lite om dej, känner igen mej på ettan, jag bröt fotleden för femton år sen och kan inte heller gå när det är halt,går sakta, spänner mej och är livrädd att ramla...så det där med motion blir inte mycket av på vintern :o)
Kramar

Bodil sa...

Bantare och morgonrocksmänniska. Fast egentligen är vi faktiskt ganska lika - massor av saker på gång, ett arbetsrum som ser ut som en bedrövelse ibland och lite annat också.
Hej igen

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så morro å få vite "noe" om deg...
2,4 og 7... kunne jeg ha skrevet selv...he,he...
Huff, det er ikke morro å få ute når det er glatt, mange som faller og brekker både armer og bein...
Her har vi masse snø for tiden, er ikke så glad i den jeg da...
Men nå er det ikke så lenge til jul... ei koselig tid...
Godt at din pakke kom fram...

Ha ei koselig uke...

Roza sa...

Hej älsade vän tittade in lite snab t medan jag rör om i grytan ville bara säga HEJ och kram från Roza

Annelie sa...

Vad kul att läsa lite om dig, jag undrar också vem det är som stökar till i mitt sovrum...

Jag har aldrig varit någo morgonrock människa, men däremot så kan jag gå i min mysdress till långt ut på dagen när jag är hemma. Älskar att krypa upp i soffan med den på och en gosig filt rundt mig.

Hoppas du haft en strålande dag.

Kram Anneliel

http://lottafruh.blogg.se sa...

Nä, halka är inte så kul! Roligt att få veta lite mer om dej!
Ser fram emot att få se ditt skak-kort!
Kram,
Lotta/ FruH

NICOLINAS BONING sa...

Tjeeena Brynäsar´n;-)
Här hemma var det lite småsurt i gårkvälls...fniss...men är inte SSK bättre än så så får faktiskt supporten i det här huset finna sig i förlusten!
Din nya banner är helt underbart romantisk och väcker julkänslorna till ännu mera liv:-)
Ha en riktigt bra vecka,och se till att du inte halkar i snön när du går runt i morgonrocken!
Kramar/Birgitta

Paula sa...

Hej! Ja tänk, jag tog en maskinskrivningskurs när jag var sexton o det sitter som en smäck! Jag är en som skryter över att jag aldrig fryser men du skulle se mig nu, inte bara morgonrock utan även mjukisbrallor under....vi har svinkallt både ute och inne. Jovisst skulle det bli varmare, vad sägs om minus 11 som det visar här utanför! Och det innebär 19 här inne, inte kul när man sitter still.
Alltså ska jag genast göra några snabba armuppräckningar, hejdå!

Paula sa...

Glömde berömma din vackra julbild! Underbar stämning, vill ha sådan jul!

Hagbacken sa...

Kul läsning, och vilken söt bild!

Kram Linda

Ann-Catrin sa...

Det där med morgonrock köper jag diekt... finns det ngt skänare?

Kramar
A-C