lördag 3 januari 2009

Lite utebilder - Some pictures from outside

Hej på er! Jag hoppas att ni haft det bra de första skälvande minuterna på 2009. Här har det varit bara bra. Idag passade jag och vovven på att gå ut och ta lite bilder. Gubben har varit iväg och anglat så han är så nöjd och belåten - trots utebliven fångst!!

Hi! I hope that 2009 have began good for you. Here it's been just fine. Today I took the dog outside to take some pictures. My DH have been away on winter fishing and was satisfied even though he didn't have any fish to take home!!

Här står Sheeba och nosar efter husse. Han hade väl gått där på morronen innan han åkte iväg med sin brorson (som är äldre än jag!!) och brorsonens son. Bredvid henne står vårt gamla vädringsställ. Det fick jag av min äldsta syster när jag bodde i det andra huset här (som jag ser från mitt fönster i detta rummet!) tillsammans med mitt ex. Sen har det stått i den trädgården ända tills min jobbarkompis köpte huset. Hon och hennes sambo hade tänkt slänga det, men då sa jag att jag gärna ville ha det, så då var det bara att hämta det. Ser hemskt ut nu, men jag har planer på att måla det svart. Nu är det rött och benen, som gubben gjort nya, är röda. Så snyggt så, ha, ha.

Here is Sheeba. She's trying to find out were her master have gone. She didn't like at all that he went away this morning.

Som ni ser så har vi fått lite snö idag. Bara så det har pudrat trappan på framsidan. Jag gjorde en slinga att hänga runt dörren i idegran en kväll. Blev riktigt bra. Gubben hjälpte mig att hänga upp den en dag när det blåste halv storm. Sen har jag min krans som jag gjorde kvällen jag var i blomsteraffären och pysslade. En riktigt trevlig tradition.

As you can see we've got some snow today. Not much, but at least the stair is white. I made this coil to hang round the door one evening. I thought it looks rather nice. My DH helped me hang it there one very windy day. Then I have my wreath on the door. That one I made one evening when I was in the flower shop. That's a nice tradition.

Här är en mosskrans som jag gjorde lite snabbt. Den blev väl inte så vacker men klart sällsynt!!

Here's a wreath I made with moss. Not that beautiful but rather rare!!

Här står min lilla grupp numera. Ser lite kalt och trist ut men det får duga tills vidare. På bordet har jag lite burkar och ljuslykta som jag tänder på kvällen. Den stora lyktan står bättre här under tak. Hade den på framsidan tidigare, men det bara läckte in i den så ljuset slocknade. På stolen hänger mina gamla skridskor.

Here I have my table and chairs during the winter. It looks rather boring but it will have to do. On the table I have some jars and a lantern that I light in the evenings. The big lantern I used to have at our front door earlier, but the candles got wet all the time. On the chair I have my old skates.

Ja, då får jag passa på att tacka för alla gulliga hälsningar och kommentarer jag fått. Hoppas att ni alla har en skön helg. Vi hörs!

I will take the opportunity to thank you for all the nice comments I've got. And I hope that you all have a nice weekend. See you.

Kram Elzie





36 kommentarer:

Beata Ewa sa...

Så koselig det er hos deg! Kjempekjekt med litt snø på nyåret også!

Vil gjerne ønske deg og dine et riktig godt og spennende nytt år!

Hilsen Beata

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Hei og godt nyttår til deg.
har fått meg ny blogg.
God helg :))
Så fint innlegg fra deg.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

En sådan mattställning är jättebra att ha! Din mosskrans ser jättefin ut och mysigt med lyktan vid lilla cafébordet!
Trevlig helg!
kram
nina

Södralycke sa...

Vad fint du fixat vid ytterdörren!

Önskar dig ett fortsatt gott nytt år!

kram Johanna

Hulda sa...

Så flott den slyngen rundt døra var, og nydelig krans også.

Vet du, pay it forward-gaven har jeg rett og slett glemt helt av! Beklager! Jeg skal finne på noe i løpet av vinteren.

Ullis/Leva på landet sa...

Den vädringsställningen skulle jag vilja ha. de är ju så bra. Kommer att bli jättsnygg i svart. Så ni fick lite snö tillslut, *s*. Härliga utomhusbilder.

Kram Ullis

Anonym sa...

Vilka härliga bilder.
Här kom det också snö i ca 1 minut igår. Men vi har så mkt frost så det ser ut som vi har snö.
Nu ska vi ut o gå 10 minusgrader, härligt.

kram på dig o ha gott

Inger-55 sa...

Kjempekoselig er det hos deg. Og skøytene henger klar ser jeg. Her har vi fått 1 meter nysnø. Så alt er vakkert, mykt og hvitt!

KLÆMMMM!

Neabear sa...

It is fun to see pictures of your area. I hope your pooch is happy with your husband at home. Are your daylight hours starting to get noticeably longer now? I am now noticing how much later the sun sets each day.

Roza sa...

Härligt vinter pyntat hemma hos dej.
Hoppas du har det bra, här är det KALLT VÄRRE.
Det är så kallt att jag nästan fryser häcken av mej när jag tar mej ut till boden för att pyssla, med stela fingrar flyr jag in igen utan att gjort något.
Ska göra ett nytt försök tidigare i morgon Kram Roza

Unknown sa...

1000 tack för fin kommentar.
God fortsättning på 2009.

Hoppas att det nya året kommer att bringa dig och din familj mycket glädje.

Ha det gott!
Kramisar Jeanette

Stina sa...

Du får hälsa Bertil att när man anglar så måste man ha nå't på angelkroken, annars blir det så där. Ingen fångst!:-D Puss gumman

Lene sa...

Hej Elzie.
Tack för titten hos mig, jag blir så glad när jag ser du varit där och kommenterad.
Det ser jättemysigt ut med stolarna och bordet, nästan så man vill sätta sig där!
Ha en bra dag imorgon vännen!
Kram Lene

Petra sa...

Fina bilder Elzie. Nu tror jag snart du kan få användning för skridskorna. Hos mej var den -17 grader i morse.
Vilka fina kransar du gjort.
Kramar
Petra

liven sa...

Heisann!!
Da må jeg bare si tusen takk for gaven fra deg.....min hemmelige venn!!
du kan tro at jeg har kost meg med alt......og koppen har vært i daglig bruk!! de andre sakene har hengt fremme til pynt:o)

Ha en fin kveld:o)

Malys krok sa...

Hei! FIne bilder hos deg. Fin utepynt! Skulle ønske det var SÅ lite snø hos oss. Her har det snødd i flere dager, og jeg har vært i snørydding like lenge. Er ganske sliten av det nå. Hunden din ser så snill og god ut.

Hilsen Margit.

Anonym sa...

En riktigt God Fortsättning på dig också Elsie.
Vi ses väl i april? : ))

Kram
Ingela

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Och skridskorna, hur ofta använder du dom? dom såg något oanvända ut ;)

Fin din dörr blev.

Titta in till mej så kan du se en parad från Tossa.

Själv har jag drabbats av en dunderförkylning, och har inte varit utanför dörren på flera dar, jag som måste ut var enda dag.

En skön trettondagshelg önskar jag dej

Kram on mas från

Irene

Anonym sa...

Hej hej!! Kikar in för att önska god fortsättning på nya året. Så mysigt med skridskorna hängande på stolen. Kram kram Cathrin

Eva Agnes sa...

Underbart vackert med snö och ditt gula hus.
God fortsättning önskar jag dig.
Eva Agnes

NICOLINAS BONING sa...

Vad mysigt du har gjort runtom huset!
Ett sånt där vädringsställ vill jag oxå ha...hur praktiskt som helst är det:-)
Kramar/Birgitta

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

God fortsättning!
Så fint du har gjort det där ute. Ser så mysigt och välkomnande ut. Ja men gissa om dom är så bra dom där vädringsställen. Själv så vädrar jag på grabbarnas fotbollsmål =)

Kram Anita

Anonym sa...

Hej!
Vädringsställ är jättebra. Jag har tagit ställningen till en gammal hammock och använder den som vädringsställ. Praktsikt också att torka mina trasmattor på på sommaren.
Vilken gullig liten grupp su har på balkongen(?). Precis en sån liten behändig gullig vill jag har på en del av vår nybyggda trädäck. Gubben byggde den alldelas själv, nästan. Det ska bli så skönt att få njuta av den kommande säsong, äntligen kan man gå ut barfota och sätta sig i solen!
Men till första solglimthörnet vill jag ha en sån grupp du har!
Ha det bra!
Hulda

Stina sa...

Kram till gumman där borta!:-)

Änglahem sa...

Hej kära Elzie!

God Fortsättning på det nya året!

Hoppas helgerna varit bra för dig, mycket mat och godis*blink*.

Var fint du gjort runt eran ytterdörr! Du är duktig du! Och du....så glad jag hade varit för ett gammal vädringsställ....varför ska alla gammala hederliga hjälpting bort för?*funderar*. Tycker jag absoulut att du ska måla svart! Blir snyggt!

Ha det så gott!
Kramar, Ulrika

karina sa...

Hejsan!

Jösses vilken långflytt du gjort, men skönt att du fick tillbaka vädringsstället. En sån skulle passa bra här också. Törs inte hänga mina griller på stolen för an annan glider runt med killskridskor "ler". Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

~ Eva ~ sa...

Kikar in en sväng här till dej på förmiddagskvisten och ser hur du har det...jättebra det där med vädringsstället som fann sin väg tillbaka till dej!

Voffsingen är så söt!
Mina pälsvänner snarkar efter frukosten här, stora timmerstockar dras :-)))

Kramen från Eva

Monika sa...

Hihihi! Du jag håller med. Jag har inte heller märkt nåt hur mycket jag än tvättar nosen :o) Men orden är ju uppmuntrande i alla fall :oD

Tror var och varannan är förkyld men så brukar det ju vara så här års. Det är som en julklapp som ingen vill ha ungefär ;o)

Vilka mysiga utevinterbilder. I morse hade vi -30 men nu är det bara 24 här. Tur att man får kura inne med andra ord :o)

Ha en god fortsättning och ha det gott :o)

Kram

Monika

Monika sa...

Så dumt! Nog är det väl ute vintern är! Idiotisk formulering va!!!? Hihihihi!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Håper årets første dager har vært bra. Her er også litt pudder snø, men desverre klink is under så superglatt og farlig å gå, usj, man får se seg godt om før en setter føttene ned.
Du, din krans var jo så fin syns jeg.
Her har jeg dusjet og badet hunden, nå ligger han krøllet sammen i en krok helt, helt stille, nok så redd for at jeg skal bade han en gang til..hi hi..han kan jo tro jeg orker det!
Klem

Bodil sa...

God kväll i stugan!
Nu har ni väl fått en massa snö hos dig, eller? Här är kallt ikväll -9 grader och ett tunt lager med snö. Det knastrade fint under stövlarna när jag kom hem från scrapkvällen. Friskt och gott!
Kram

Karin sa...

Tack så mycket för brevet jag fick!!!Det kom i måndags men jag har inte hunnit att skriva. Nu ska jag börja sticka så jag blir färdig till nästa jul..... Hoppas att det är bra med dig?! Nu har vi snö här med men det kommer nog snart att försvinna.
Kram från "Nästan Granne"

Interiörboden sa...

Vilken fin blogg! Och vilka fina bilder du visar :) Jätte fin mosskrans!!
Kram Sandra

Anonym sa...

Hi Elzie! Hope all is well in your world!! Love the simplicity of your front door; very nice. I'll never understand winter fishing!!lol sooo cold; sorry he didn't catch dinner. I wish I kept my ice skates to decorate with. I know I could never stand up in them now!!!! Have a great weekend - Sincerely, Jeannette

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tack Elsie-gumman!
Önskar dig en trevlig helg!
kram på dig!
nina

Petra sa...

Trevlig helg Elzie.
Kram Petra