lördag 10 januari 2009

Va nu?! Ett inlägg igen! Ja, så är det när tanten börjar bli åderförkalkad. Glömmer hälften av vad man lovat. Så nu gäller det att ligga i, ha, ha. Börjar med att visa en väldigt mörk bild på vårt sovrumsfönster. Växten till vänster kallas Fallskärmsblomma och jag är så mallig för att jag lyckats få den att överleva i mer än 5 år. Så väl var det inte med blomman jag hade till höger. Där hade jag en japansk myrten tidigare, men en dag när jag tittade lite närmare på den så såg jag att bladen blivit så konstiga. Dessutom torkade dom och trillade av, så istället för att få en sjuka bland alla blommorna så slängde jag ut den. Med sorg i hjärtat. Men vadå, det finns ju fler i affären - om man lyckas hitta dom!!

Yes, I've managed to make another post. As I have forgotten what I have promised it'll have to be that way. First I show you my flowers in the bedroom window. The flower to the left is called "Parachute flower" here in Sweden. I'm very proud of it as it's been alive for more than 5 years.

Här är skåpet vi fick av min son och hans fru. De skulle göra sig av med det och jag norpade åt mig det direkt, ha, ha. Det har varit mycket pyssel med det för glasen vid sidorna på skåpet hade "kanat" ner så gubben delade det i sina beståndsdelar. Sen har jag målat det och till slut skulle vi ha ihop det igen. Men nu är det på plats. Jag gillar de här skåpen för de rymmer så mycket. En rolig sak i sammanhanget är tavlan som hänger till höger om skåpet. Den hängde på den andra väggen tidigare men jag tänkte den kunde få vara med här på ett hörn istället. Sagt och gjort, gubben tog en tavelspik och slog i väggen och hängde upp tavlan. När jag sen kom in såg jag att tavlan hängde UPPEPÅ skåpet!!! Tala om att inte mäta eller någonting innan så den kommer rätt, ha, ha. Nu fick vi flytta skåpet en bit istället. Ja, så kan det gå till strax innan jul i det här huset!

This cabinet we got from my son and his wife. They didn't want it anymore and I took it right away. I think they are very useful as you can put a lot of things in it. I have painted it white.


Den här lilla ljuslyktan är så söt. Den vann jag hos Frida på Spetsar och volanger. Gå gärna in till Frida, hon har en jättefin blogg. Jag är så glad för min lilla lykta. Och nej!, jag brukar inte ha den hängande där. Är alldeles för rädd för elden för det. Men till sommaren ska den få följa med oss på husvagnsäventyr hade jag tänkt. Mysigt att ha den tänd i förtältet.

This small lantern I think is so pretty. I won it at the blog Spetsar och volanger. It's a lovely blog. I don't usually have it where the picture is taken. I'm far too afraid of the fire. But I will use it in our caravan this coming summer. It'll be cosy.

Till slut måste jag visa amaryllisen som min mor fick av min dotter vid jul. Min mor var så glad över den och visst är den fin med sina dubbla blommor. Vi var tvungna att åka hem till henne och fota den så hon fick kortet som minne!

I must show this flower that my mother got from my daughter for Christmas. My mother was so happy about it and I think it looks great with the double flowers. We had to go to her with the camera to take the photo!

Här är det som vanligt annars. Gubben är ute och anglar. Jag var faktiskt uppe vid halv 7 för att få prata lite med honom innan han stack. Du milde vilket liv man lever, ha, ha. Hade gärna stannat i sängen några timmar till men det får väl bli i morron. Ha en fortsatt skön lördag så hörs vi.

Here it's like normal. DH is out ice fishing again. I went up at half past 6 this morning to have a chance to talk to him before he went. It's a hard life, ha, ha. I had rather stayed in bed some more hours but I guess that'll be tomorrow. Have a nice Saturday. See you.

Kram Elzie

34 kommentarer:

Butik Östergården sa...

Hej!
Tack snälla du för dina rara omsorger. I dag känner jag mig faktiskt lite bättre. Har varit ute med mina hundar en stund nu. Första promenaden på länge. Men nu är jag trött. Min gubbe har också gått hemifrån tidigt i morse han är ute i skogen och fäller träd. Skrattar när du skriver att du glömmer hälften vi verkar ha en gemnsam faktor du och jag. Det blir bara värre och värre. Har också hållt på att pyssla med blommor en del har åkt ut en del har jag faktiskt samplanterat i grupper. Fallskärmsblommorna är jätte svåra. Brukar köpa en då och då men lyckas aldrig hålla den i liv mer en något år. Vad snyggt ditt skåp var.
Hoppas du får en mysig helg!
Kram Helen

Frida sa...

Hej Elzie! Det var et tag sedan jag kikade in här. Vad fint kyktan hänger där. Det var bra att den hamnade hos dig då får den livat värre i sommar om den får hänga med på husvangnssemester. Tack för att du skrev så gulligt om min blogg! Skåpet som ni har fått är jättefint ett sådant hade jag gärna velat ha.
Önskar dig en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida

Cindy sa...

Oh I love that cabinet!!! I wish I had someone who would catch fresh fish for me! Now I think I'll go buy some for dinner tonight!

Inger-55 sa...

Hmmmmm....jeg lurer på hva gubben gjør når han anglar? Er det noe spennende? Min gubbe gjør aldri det?????
Koselig innlegg! Og jeg likte skapet ditt og lyslykten og blomsten.
Ønsker deg en flott helg....med en Gubbe som anglar????

Stina sa...

Ser att du har ett likadant hus i fönstret...jättefina är dom, finns ett större också som jag vill ha.
Affären i fråga öppnade till julskyltningen så den är alldeles ny.
Men som det verkar så kommer hon ej att ha den kvar i stan...en tokig hyresvärd, vars fru driver något liknande är väl sur så det verkar som att hon måste flytta ut.
Vi bor i en liten stad men med maffiafasoner...hihi.
Ditt skåp är bara sååå fint. Missade ett liknande i veckan som jag ville ha men ej fick....föresten så var det kanske tur...vart skulle jag ställa det tro :))

Ha en bra lördagkväll
Kram Stina

Lene sa...

hej Elzie.
Det kan jag förstå att du norpade åt dig skåpet, det skulle jag också ha gjort. Det är underbart!
Hoppas du mår bra!
kramizar från Lene

Södralycke sa...

Jag är imponerad av alla som får sina blommor att överleva år efter år....här tar vi död på det mesta! Maken förslog för en tid sedan att vi skulle köpa plastblommor, ha, ha, vi får väl se :)

Trevlig helg på dig! Kram Johanna

Tina sa...

Så fint ditt skåp är! Har ett liknande och har länge tänkt måla det nu kanske jag blir färdig till det när jag ser hur fint ditt blev. Alpackagarnet fick jag i julklapssbytet ´så var du ska få tag i det vet jag inte.
Ha en bra lördag
Tina

Ullis/Leva på landet sa...

Så snyggt ditt skåp blev. Var ju värd alla möda ni har lagt ner. Vilken otur att snön försvann så fort igen. Här börjar vi faktiskt få plusgrader, men vi har så mycket så det lär ta et tag innan snön är borta.

Kramar Ullis

Lisas torp sa...

Så fint skåpet blev! Härligt inspirerande bilder!

Tackar för titten hos mej och önskar dej en härig helg!

Kram
Lisa

Roza sa...

Hej min vän!
Ser att du haft lite bus för dej där hemma, men allt ska väl inte flyta på, risken finns ju då att man glömmer att man lever.
Kram Roza

Anonym sa...

Hej,
vilka fina bilder att titta på.
Skåpet var kalasfint.

Dina inlägg är alltid lika kul att läsa.

Kram o tack för din omtanke

Hulda sa...

Skapet ditt er så flott! :) GOD SØNDAG

Petra sa...

Åh så roligt att se ditt fina skåp. Det är helt underbart. Håller på att kasta ut julen idag, du milde vilken tid det tar.
Ha en skön söndag.
Kram Petra

Annelie sa...

Vad skåpet blev, men mcket jobb förstås. Fast då blir man ju så stolt när det är klart. Jag är också på jakt efter ett skåp, men har inte hittat nåt än. Eller det är ju inte helt sant. Har hittat drömskåpet, men det får nog förbli en dröm. 22000 kr var lite väl häftigt kan man ju säga. Får fortsätta leta.

Hoppas du har en lugn och skön söndag och tack för dina kommentarer hos mig!

Kram Annelie

Ann-Catrin sa...

men så himla fint skåp alltså.. perfekt när man kan fina saker i det och det är glas!!

Ljuslyktan är oxå ljuvlig!!

Alltid lika mysigt att kika in hos dig!!

ha en fin vecka
kramar
A-C

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så nydelig den lyslykten din var, flott med levende lys i...
Og grattis med et flott skap, kjekt å "arve" - ble knallfint...

Ha en super kveld og uke...

Karin sa...

Så fint skåp! Vilken tur att du fick tag på det innan de slängde det!! Tänk vad bra när man kan få saker andra inte vill ha. Ha det gott!

NICOLINAS BONING sa...

WOW,vad snyggt skåpet är!
Snacka om att jag ångrar att vi sålde vårat som var likadant (men omålat) tllsammans med vårat förra hus...suck...men jag får väl njuta av din bild istället:-)
Vilken tur att just du vann den söta lyktan,den kommer att bli så söt i förtältet i sommar.
Ha en bra vecka!
Kramar/Birgitta

Hagbacken sa...

Hej Elzie! Visst är det tråkigt då blommorna dör ifrån en, men man kan ju inte lyckas med allt jämt heller, eller hur? *s*

Vilken tur att sonen skulle göra sig av med skåpet så att du fick det..*ler* Det blev jättefint!

Kram Linda

Kajsa sa...

Hej Elsie!
Va' fint ditt skåp blev! Är väl jättesmart när man kan "byta grejer" med varann.. Min syrra har ett likadant skåp och hon har funderat på om hon skulle måla om det. Jag får nog visa henne ditt, så ser hon hur fint det blir när det blir klart.
Och lyktan var jättesöt! Undras var man hittar en sådan, om man inte har så'n tur att vinna den..?!
Ha en skön vecka!
Kramar
Kajsa

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Har aldrig hört talas om Fallskärmsblomma! Men din mammas amaryllis var ju underbar!
Ett liknande skåp fick jag tag på i somras, är så glad för det!
Den lyktan du vann är för söt!
kram vännen
nina

Viveka i Bläckhornet sa...

Men hej vännen!

Så glad jag blir varje gång jag ser att du lämnat en kommentar :)
Idag känns det bättre i ryggen också.
kanske blir den promenaden av idag istället, MED broddar. Jaa, jag vet - tantvarning.

Ha en fin dag och lycka till i utlottningen!

Kramar Viveka

Stina sa...

Titta vad fint! Vad roligt att du fick ta över det där skåpet.

Jasså du har slängt högtalarna. Haha...
Det var Hannahs Bod och Pernilla som vann.:-) Kramis gumman

Karin sa...

Hej igen!
Det finns en award till dig i min blogg!!! Ha det så bra! Kram Karin

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fint skåpet blev. Bra förvaring behövs verkligen alltid.

Hoppas du har en fin start på veckan!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken ljuvligt söt ljuslykta du vunnit!

Sköt om dig
Kram Annica

Anonym sa...

Morning Elzie! I hope your weekend was good! Any fish yet??lol I have never heard or seen a "parachute" flower; very different! I like it! That cabinet is gorgeous, I'd take it too! Cute lantern, I am afraid of lighting candles near the wall too! although I love candles. Have a great day!!! I'm off to meet my daughter at a restaurant for breakfast. Take care, Jeannette

Guldkorn i min vardag! sa...

Hallådär här kommer en norrlandstant för att kolla hur det står till i dom småländska skogarna. Fallskärmsblomma tror jag mej aldrig ha hört om förr, kul att den hänger med.
Skåpet blev verklign fint i vitt, tänk om man skulle idas måla....
Vi har idag haft +9grader och bara blankis så jag är verkligen glad för min nyinköpta spark som just nu fungerar som livlina till mig.
Kram Ulla-Bella

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, ja jag får nog ta dig på orden i början av din text med åderförkalkning: )

Jag fattade ingenting när du skrev om spark...men sen såg jag att bloggen ovan hade skrivit det men vi är inte riktigt samma personer.... :)

Jättefin skåp du fick av sonen!
Mari.

Frida sa...

Du har något att hämta hos mig!
Kram Frida

Silkeline sa...

Takk så masse for hilsen inne hos meg:)
Skapet ditt ble kjmpefint da....kan tenke meg at det var kronglete å male med alle sprossene og slikt. Fin hengelykt og fin huslykt i vinduet....de er så fiiiiine!

Ha en trivelig dag....kos deg masse:))

Millis sa...

Vad mycket fint du visar. Ett sånt vitrinskåp har jag också.

Neabear sa...

Hi there!! I love that cabinet too. I also would have taken it, if it had been offered to me. Parachute flower, I have never heard of that one. A friend gave me a rubber stamp of the Linnea flower. I ccouldn't belive she actually found it. Did I tell you about that already? I can't remember now.