onsdag 11 mars 2009

Äntligen - At last

Ja, äntligen har jag blivit klar att hänga upp min badrumsgardin. Som ni ser är inte fönstret så värst stort. I skrivande stund har jag faktiskt inte en aning om HUR stort det är. Jag klippte i alla fall till en gardin av ett gammalt lakan. Tyvärr fanns ingen spets på det så jag fick sy dit ett som jag hade hemma. Jag är inte världens bästa på att sy på maskin, så den blev väl lite sned och vind, men det bjuder jag på. Tyckte den blev riktigt söt där den hänger. Blomman fick jag av min dotter för många herrans år sen och jag tycker om färgen på den så den får stå där tillsammans med två ljuslyktor som jag fick i interiör gave alongen förra året + ett saltkar i glas som jag häller lite lavender i, det luktar så gott. . Bilden blev inte så bra för solen sken rätt in genom fönstret.


At last I've changed my curtains in the bathroom window. It's very small but I want to have a curtain there anyway. I made it from an old sheet and with a lace I had here. I'm not that good in sewing but at least I'm satisfied with the result. I've put my flower that I got from my daughter many years ago together with two small lanterns and a saltcellar that I'm using to put lavendar in. Smells nice. The picture isn't that good as the sun was shining right through the window.



Här kan ni se spetsen lite närmare.

Here's a closer look on the lace.

Och äntligen har jag fått min lampa på plats i köket. Jag köpte bara "underredet" på loppis för ett par år sen och skulle köpa en kupa. Nu är det inte så invecklat som det kanske låter eftersom vi har ett glasbruk, Rosdala, alldeles i närheten. Är ca 3 mil dit så det är ju ingen sträcka. Detta Rosdala gör nämligen sådana här kupor. Så för 1½ vecka sen åkte vi dit för att shoppa. Tyvärr fanns ingen i den storleken jag skulle ha så dom fick tillverka en. Och den var klar i mitten på förra veckan! Så i söndags åkte vi dit och hämtade den. Jag blev så nöjd med min lampa. Nu är det bara två nya stolar, nya tapeter, lite färg i fönsterna mm som behövs, ha, ha. (Och kanske lite färg på panelen!!).

And, at last I've got my lamp in the kitchen. I only bought the "frame" on a faire some years ago and should buy a shade. That's not that complicated as it may sound as we have a glassworks around the corner. Or about 30 kms from here and that's not far. At Rosdala, as the glassworks is called, they make these kinds of shades. 1½ week ago we went there to shop. Unfortunately they had none in the size I wanted so they had to make one. And it was finished on the Wednesday already. So this Sunday we went there and got it. I'm really satisfied with it. Now I only have to have two new chairs, new wall papers, some paint in the windows, LOL. (And maybe some paint on the panel!!).

Jag var ju på scrapmässan i Göteborg i lördags. Där var mycket folk som vanligt och jag hade en hel del med mig hem. Är som julafton när man kommer hem och öppnar alla påsar för man kommer inte ihåg vad man köpt. Att jag sen fick träffa Cathrin, en annan bloggare, där var hur kul som helst. Nu får man göra lite nytta här. Hoppas ni har en bra dag. Vi ses!

I went to the scrap faire in Gothenburg this Saturday. It was a lot of people as usual and I had this and that with me when I came home. It's like Christmas to look in all bags cause you can't remember what you've bought. And I had the pleasure to meet Cathrin, another blogger, was really nice. Now I have to take care of the laundry. Hope you have a nice day. See you!

44 kommentarer:

NICOLINAS BONING sa...

Inte gör det något att man är lite kortare än medel...när man har en hög stege att kliva på:-)
Jag fick en idé ang panelen i köket...fniss...kan du inte "råka" slabba lite färg mitt på den när du ändå bara ska tapetsea och måla fönstrena?
Det hade nog jag gjort;-)
Jag antar att vi snart får se nya scrappade alster på bild,eller hur!
Det är så roligt att se dina fina kort som du tillverkar!
Nä,nu väntar andra strykningen av väggarna...om jag håller tempot uppe i dag så hinner jag med 4 sstrykningar och övre halcan av väggarna är klara:-)
Kramar/Birgitta

Petra sa...

Så fin din gardin blev.
Och lampan likaså.
Ha en bra dag.
Kram
Petra

Anonym sa...

Hej! Gardinen blev jättefin, du är visst duktig på symaskinen, sen att det är lite snett, so what!
Lampan blev också fin! Hoppas du får igenom dina målarplaner av panelen, visserligen så kan det vara snyggt med trä men med tiden så blir den ganska mörk och trist. Lite lasyr på den så blir den som ny och jag är säker på att din gubbe kommer att gilla det i slutänden.;-)
Ska bli intressant att se vad det blir för alster av din shoppingrunda i Göteborg! Avis, vill också gå på mässa, åtminstone en gång i livet men som sagt så är de ju alltid i södra sverige, suck!

Ha en underbar dag och vecka! Ska bli spännande att få hem alla recepten, längtar!!!:-)

Storkramen till dig vännen från din vän Susanne!

Butik Östergården sa...

Inte ser man att gardinerna är senda inte! Är själv urdålig på att sy. Min Mor är däremot jätteduktig så det duger aldrig när jag syr hon gör alltid om det ändå.
Håller med Nicolinas boning att passa på och slabba lite färg på panelen när du ändå är igång.

Lampan i köket blev ju jätte fin.

Just nu har jag strukit andra strykningen med vit färg på sänggaveln till vårt sovrum. Ska ta igen mig en stund nu!

Kramar/Helen

Klarafina sa...

Vilken snygg lampa! Skulle gärna haft en sån!

Stina sa...

Vad fint du gjort. Du kan du gumman.:-) Kram

Anonym sa...

Japp visst var det kul att ses! Gardinen blev jättesöt och ge dej inte ang panelen. Pst....du vet väl att man kan vara lite busig ibland och göra saker utan lov,hi,hi, men säg inte vem du fått tipset från. Kram Cathrin

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Det blev ju jättefint, Elzie! Vaddå snett och vint? Det är nog bara du själv som ser i så fall! Tycker du har varit jätteduktig! Vad bra att kunna få kupor specialtillverkade! Hade jag ingen aning om!
Må så gott, vännen!
Kram
nina

Hagbacken sa...

Å vad fint det blev med gardinen på toan...

Kram på dig!//Linda

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Vilken söt badrumsgardin du har gjort.

Ja det hade varit kul att träffas, men som du skrev så just förra helgen var min lille Prins med sin flickvän nere och hälsade på. Det var jättemysigt att dom var här. På fredagskvällen var alla 3 barnen med sina familjer och min fd man här, så vi var in alles 13 pers. Skoj när alla kan mötas på en gång, det blir inte så ofta nu när lillen bor uppe i Umeå.

Må gott och solvarma kramar från

Irene

Ullis/Leva på landet sa...

Så fin din gardin blev. Du kan ju visst sy alldeles utmärkt också. Vilken tur att du så lätt fick tag på en ny kupa.

Kramar Ullis

Anneli sa...

Jättefin gardin - spetsen blev jättebra...
Kram
Annelie

Stina sa...

Är väl inget fel på den gardinen...hur fin som helst.
Det är ju så att man kan inte vara superbra på allt. Jag är ganska bra med nål och tråd, men helt värdelös när det kommer fram papper som ska pyntas...har inte tålamod med det...teckning och pyssel var det värsta jag visste när jag gick i skolan :))

Lampan är sååå fin...

Kram Stina

Bodil sa...

Din badrumsgardin är jättefin. Spets gör sig ju alltid så himla bra på sådana här små kappor.
Och fint i köket har du också fått. Men visst är det så att det ena drar det andra med sig.

Det skall bli kul att se vad du skapar med alla dina nya scrapsaker.

Jag kommer väl att spendera en del pengar på scraperi både på mässan i Helsingborg och i Stockholm.

Kram på dig

Lene sa...

Vilken underbar lampa och så snygg gardin! Tänk så mycket man göra själv!
jag förstod att ni hade kul på mässan och handla mycket, hoppas jag snart kan åka på en mässa!
Ha en härlig dag min vän!
Kram lene

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fint det blev med gardinen! Kul när man kan använda gamla lakan osv, för att göra något nytt fint..
Kram
Marie

chevostar sa...

Så søt gardin du har hengt opp ;)
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min ;)
Ha en flott helg!

Anonym sa...

Så fin din gardin blev.
Kram Mia

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Jeg syns den gardina var super-søt! Du kan jo godt det der med å sy på maskin!:)

Ønsker deg en flott helg!
Klem fra Chatrine:)

Malys krok sa...

Gardinen ser flott ut! Så fint med innfelt blonder.
Lampen er nydelig, skulle gjerne hatt maken! Ha det godt!
hollis Hilsen Margit.

Viola sa...

Gardinen blev ju verkligen rar, du kan visst du...och så ser jag en anna vacker gardin skymta bakom fina lampan, ha en skön helg, kram

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Jammen så fin din gardin ble, virkelig.
Og kjøkkenlampen , du er jo heldig da som fikk bestille ny kuppel.
Skulle gjerne dradd med deg på loppis, høres så spennende og gøy ut.
Klem

NICOLINAS BONING sa...

Hur fan har jag stavat i kommentarerna högst upp...suck...stressen förstås;-)

Jaha,ditt soplag är klara med spelandet för i år...fniss...nu var jag väl hemskt dum ändå!

I kväll gäller det här hemma,måste boka stortv:n så att vi slipper sitta framför den lilla och försöka se den där lilla svarta dosan som inte alla gånger går dit mitt lag vill.

Hoppas att snön smälter undan hos er. Här är det kallt och absolut inget takdropp idag heller:-(

Kramar/Birgitta

Jag bara skojade med soplag,är man kär så ser man inget annat än det man vill se,eller hur;-)?

Anonym sa...

Hi Elzie! Glad you had fun at the scrap fair!! Your curtain is adorable, very simple but just enough!! I'm trying to catch up with everyone! Takes me all weekend to do!!lol Working is really getting me behind on everything!! Poor me right!lol I'm off to meet my daughter for breakfast out and then hopefully some time together! Just wanted to say HI and wish you happy weekend. Til later, Jeannette

Käranån sa...

Vilken fin lampa och gardinen är jättefin med spets!!
Ha ett bra veckoslut!

Södralycke sa...

Vad snyggt med infälld spets, den gillade jag!!

önskar dig också en skön helg i snöblasket :)

kram Johanna

Petra sa...

Önskar dig också en riktigt skön och mysig helg.
Kram
Petra

Li@n sa...

Vilken underbar gardin, har något liknande i min lilla vrå i källanren, fast spets var mycket vackrare, blir ju så fint när dagsljuset silar igenom.

Ha en skön helg
kram kram
Lian

Anonym sa...

Hejsan!

Måste först tacka för dina kommentarer hos mig.
Jag har varit runt i de affärer där jag köpte de vita blommorna och de säljer bara dem runt juletid. Men om jag skulle springa på några så meddelar jag dig annars får du vänta till i höst.
Vad fin din badrumsgardin blev.
Jag skulle berätta för dig att jag har börjat på scrapbooking lektioner och det är ju jätte kul!
Ha en skön helg!
Kram Bodil.

NICOLINAS BONING sa...

...SUCK... Jag vet inte hur i hela fridens dar man kan spela sån bra hockey i första perioden och sen komma ut och ha tappat allting efter pausen!!!
Det gick lugnt till väga här hemma...nästa hela kvällen...eftersom Peter höll med om att SSK inte spelade speciellt schyst alla gånger och att dom hade tur med en otrolig målvakt...fniss...osv med undanflykter;-)
Vi får se hur det går på söndag,men den matchen går inte på tv så jag ska försöka mig på att se den via datorn.
Ha en riktigt skön lördag och hälsa Ingvar.
Kramar/Birgitta

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tack Elzie!
Gratta 30-åringen, det är en lite speciell födelsedag.
Ha en trevlig helg!
kram
nina

Lisas torp sa...

Så fin din gardin blev! Ja du, man tager vad man haver och detta blev ju toppenfint!

TACK för titten hos mej och ja - skaffa dej en Myrsine - den är otroligt tålig och kräver nästan ingenting! Fantastisk liten växt! Ett alternativ till den jobbiga myrten som bara vill torka bort!

Ha en fortsatt skön lördag!
Kram
Lisa

Neabear sa...

I think the curtain turned out great. Just enough to pretty up the window. What fun you must have had at the scrapping faire. Oh and the lamp, I love the lamp too. I have something similiar in our bedroom.

Mormors Veranda sa...

Gardinen blev jättefin!
Ha en trevlig lördagkväll!
Kraam Pling

Anonym sa...

Som vanligt fina bilder att vila ögonen på. Skitsnyggt helt enkelt.

ber om ursäkt att inget svar kommit på mejl, men det rullar på så fort hela tiden...

Hoppas att det gått bra med, de vet.

Stor KRAM

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Gardinen dim ble jo riktig så flott...nydelig...
En slik kjøkkenbenk står ganske så langt oppe på min ønskeliste ja - de er så koselige... med masse puter og tepper i...

Ha en koselig søndag...

Anonym sa...

Hej!
Gardinen är jättefin. Det blir så fint med lite spets! Och när det lyser igenom. Jag ser inte att den är sned. Och mina grejor blir ju för det mesta inte så bra, men jag blir rätt nöjd ändå, för att jag har gjort det själv! Och vadå, vi vill ju ha det lite shabby! Det ska inte vara perfekt!!
Hulda

Guldkorn i min vardag! sa...

Det var en fantastiskt söt gardin som du sytt till toan. Jättegulligt med spetsen och inte alls sne o vind.
Känner igen det där "nu är det bara"...
Så bra att lampan kunde leva vidare med ny kupa.
Kram Ulla-Bella

NICOLINAS BONING sa...

...SKIT!!!!!!!!!!!!!!!!...
Kram/Birgitta

TesaB sa...

Underbart fin gardin!!! Hoppas du haft en bra helg!

NICOLINAS BONING sa...

Hej gumman...nu har jag släppt allt vad förhoppningar om elitserien heter!
Håller man på ett soplag...fniss...så gör man,eller hur?
Då får man ta det som det blir helt enkelt;-)
Nu ska jag glädja mig åt att det droppar från taken och att snön rinner bort från asfalten istället:-)
Hoppas att du har en fin dag där nere.
Kramar/Birgitta

Monika sa...

Hej på dej goa Frun :o)

Vilken underbart vacker gardin du skapat! Du är ju rena rama proffset.

Hoppas det går bra med rökstoppet. Du vet, misslyckas du en dag, så går det alltid att ta nya tag nästa dag. Jag håller så klart tummarna för dej allt vad jag bara kan.

Lyckas du hålla upp i tre månader i sträck väntar en bonus från mej :o)... bara så du vet ;o)


Hihi, håll dej sysselsatt och håll fingrarn i styr nu kära vän ;o)

Du klarar det! Jag vet det!

Varm kram

Monika

Stina sa...

Hoppas att ni har det bra, du och gubben.:-) Kramis

Eva Agnes sa...

Scrapmässa låter jätteroligt och gardinen är jättefin.
Här är soligt i dag men samma blåst som ni har, antar jag.
Kramar Eva Agnes