söndag 28 augusti 2011

Ett litet firande

Hej på er! Hoppas ni har en fin helg. Här är det bara bra. Ja, förutom vädret då, det är riktigt aprilväder här idag med sol, regn och blåst. Bara haglet vi inte sett till än. Men jag är tacksam att jag är i gamla Svedala och inte i USA just nu. Fy för denna blåst och översvämningar.

Igår jobbade jag till halv 2, vi har en sån extratur på 6 veckor, sen var det bara hem och jobba. Först gjorde jag panacotta (som jag glömde fota!) som vi skulle ha till efterrätt och därefter var det dags för huvudrätten. Fläskfilé med fyllning av basilika, rivet citronskal och parmesanost. Till det en potatisgratäng med rotselleri och skivad vitlök i. Det var bara så gott. Ummmm! Ni är inte vana vid att få matlagning här, anledningen kan vara att jag inte är någon mästerkock!, men när man ska fira måste det ju vara lite extra.

Och firade gjorde vi!


Glömde ju säga att vi hade sås också. Dukningen lämnar väl en del annat att önska, men denna gången satsade jag allt på maten istället, hihi. Dessutom hade vi champagne i glasen. Denna sorten, som gubben köpte i Tyskland, var inte alls så god som den vi hade förra året.

Och vad är det då vi firar? Jo, på torsdag har vi varit tillsammans i 15 år! Inte klokt vad den tiden gått fort. Vi har hunnit med en hel del, och våra ungar också. Jag har t ex fått 4 barnbarn och han 2, vi har åkt till många olika ställen som vi velat se, vi har varit på bröllop, ja vårt eget också! Får hoppas det blir många, många fler år tillsammans. (Det fina täcket vi har i soffan är som skydd för vår lilla Fia. Hon har nämligen börjat löpa, 7 månader "gammal"!).

Var ute i trädgården en runda nu på förmiddan. Det hade kommit flera knoppar på mina Winchester Cathedral och jag kunde inte låta bli att plocka in några.


Jag bara älskar den rosen. Tycker den är så söt. Och att den remonterar är det bästa. Man har blommor på den precis hela sommaren och långt in på hösten. Tyvärr har den varit lite ur form i år, vädret i våras var inte bra för den. Men i höst ska det ändras i landen här och då ska jag planera dom lite bättre.


Den här lilla vasen tycker jag är så söt. Köpte den i "Gamla Ting" i Bergkvara. Det är en äldre dam som har ett litet "loppisställe" där man kan hitta det mesta. Hon skänker pengarna till Afrika så där gör man lite nytta när man handlar. Dessutom är damen så trevlig och kan berätta om både det ena och andra. Jag har hittat en hel del saker där de senaste åren.

Om ni undrar varför vi firade redan igår så kan jag tala om att det blir något annat firande längre fram i veckan. Men det tar vi då!

Önskar er en bra start på veckan. Själv är jag ledig i morron och då ska vi åka och handla, har jag planerat! Sen får vi se om det blir så, haha. Måste ha lite nya blommor till köket för de som står där har snart överlevt sig själva. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie




16 kommentarer:

Lisa sa...

Hur mycket man än pyntar och donar så är det ju känslan som räknas eller hur. Och det har ni ju tillsammans. Menyn låter underbar och dukningen och alla bilderna är så fina. Hoppas ni hade riktigt gott. Många nya fina år till er..

Kram Lisa

bakom berget sa...

Grattis till era femton år tillsammans! Maten låter ju såå god!
Ha en fin vecka! Kram Åsa.

Monica sa...

Mums, det både låter gott och ser gott ut! Och så fint du har dukat!
Grattis till 15 år och alla barnbarnen!
Kram, Monica

Änglarna finns sa...

Så mysigt..det låter, med både god mat och dryck!!
Niger och säger Grattis..lite i förväg då!
Ja du tänk vad åren går och vad man hinner med och får uppleva!
Önskar dej en fortsatt underbar söndag!
Kram Annika

skifferhuset sa...

Å vad mysigt ni har haft det, Grattis till 15 år! Hmm vi brukar alltid glömma bort våran dag... tror vist det är 34 år sedan vi gifte oss, sonen brukar påminna oss!! Angående skiffert på vårat hus så bröt dom det här i Dalsland,( Hällan) men det var inte så mycket, så det är från något annat ställe i Värmland det mesta på huset! Ha en fin vecka! Kram Iréne

NICOLINAS BONING sa...

GRATTIS till er båda...15 år är inte illa:-)

Här sitter jag och blir alldeles sugen på riktig mat som potatisgratäng och annat icke-GI...snyft...men tack för att du delar med dig i både ord och bild så jag får njuta på det viset istället.

Balkongen i mitt förra inlägg är på nedre plan.
Vi har ju byggt in den på ovanvåningen till sovrummet så den existerar inte som balkong längre...bara som alkov...fniss...

Ha det så bra på handlingsturen så vill vi se foton på dom nya blomstren sen;-)

Kramra Birgitta

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Grattis med jubileet... å ja, når en begynner å tenke etter hva en har opplevd - det er masse det...koselige minner...hærlig å feire med så god mat...

Ha ei super uke...

Lisbet sa...

Vilket härligt, positivt, inlägg! Tusen grattisar till era femton år tillsammans!

kram

Vita små hjärtan sa...

Myyysssigt!!!!!!
Grattis på er!
Kram Agnetha

Herr Nilssons Fru sa...

Grattis grattis till alla fina år, tillsammans!! Så fint Ni firar. Oh jaha där blev man lite nyfiken på slutet också..(:-
Vad är väl som kärleken??

Kramiz

Viola sa...

Det var en aptitretande meny det :) och den där vasen du visar..så rar med den vackra rosen...nu sover den där lille ligisten... har fått träffat en valp på 5 månader så han slog ihop när vi kom in :) ha en skön kväll, kram

Lisbet sa...

Ja, här har det också börjat regna av och till. Hänga tvätt ute är inte så säkert i dessa dagar. Säkert att man får torkat, menar jag. Så det blir "källare" här också.
Jag hoppas du får en riktigt fin dag!
kram

Maria sa...

Vilket härlig inlägg du gjort. En sådan god mat....blir hungrig ju.
Ja åren går fort...jag och maken har varit gifta sedan 1975...så jösses ja.
Idag är det ett riktigt höstrusk här hemma. Må så gott från Maria

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Grattis till era femton år! Maken och jag firar silverbröllop nästa år... Herregud! Hur gick det till? Jag är ju bara 28 år.... hihihi
Kram
Marie

Elsa och Helena sa...

Grattis till alla åren tillsammans, så fint och mysigt du dukat och vilken mat, MUMS!
KRAM Helena

Bea sa...

Hej!
Grattis lite i efterskott!
Så mysigt med ljus och god mat - guldstunder!
Må gott! /Bea