torsdag 19 juli 2012

Inget att rapportera

Hej på er! Nej, så känns det just nu. Ingenting av värde händer här så jag har ingenting att rapportera! Skulle gått ut och fotat mina rosor som blommar så fint nu, men idag har det regnat precis hela dan så det var bara att glömma. Fruntimmersveckan har börjat precis som den ska med andra ord.


Jag lägger in en bild på körsbärsblommorna som var så vackra. Vi har massor av körsbärsträd vid husvagnen och just när vi kommit ner till vår lillsemester så blommade dom så här fint. Dagen efter blåste det halv storm och alla blommorna var borta. Sen kom starar, skator och andra fåglar och tog för sig av alla bären och efter någon dag var dom också slut, haha.

Jag har en undran till er. Har fått sånt där rost på mina rosblad. Det var ju för varmt ett tag och då passade det eländet på att komma. Det är mest mina Winchester Cathedral och min Flammentanz som råkat ut för detta. Är det någon av er som vet vad man gör mot det? Vet att det finns något i en flaska man kan spraya på, men tycker det hjälper inte mycket. Konstigt att vädret inte kan vara "lagom" nån gång. Antingen är det FÖR torrt eller FÖR blött.

Ikväll fick jag en trevlig överraskning. Var ute och klippte sniglar (!) och rätt vad det var så körde en bil in på vår infart. Då var det gubben och Fia som kom hem. Var kul att dom kom hem en dag för tidigt. Just nu sitter gubben och rensar blåbär som han plockat. Och Fia ligger säkert på min plats i soffan - som hon alltid gör när inte jag sitter där.

Vill passa på redan nu att önska er en trevlig helg. Jag jobbar till halv 2 i morron, sen bär det väl iväg vad jag kan tro. Inte för att det ser frestande ut att sitta i en husvagn om det blir sånt här väder, men det brukar ju vara bättre väder på kusten. Ha det så gott, ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

5 kommentarer:

bakom berget sa...

Du...det var mycket det för ingenting liksom :o))
Ja visst är det en jäkla konstig sommar. men en sak är bra med den. Mina hundar som är rätt så till åren, mår som prinsar när det är svalt. När värmen kommer blir dom trötta och flåsiga. Så för deras skull är detta ett idealväder. Vi har haft mest sol hela dagen idag. Lagom varmt och tio minuter regn på eftermiddan. Rätt lagom alltså.
Hoppas ni får bättre väder till helgen så att ni kan njuta där vid er husvagn.
Kram på Dig!
Åsa.

Monica sa...

Jag tycker att det låter som du har en ganska behaglig tillvaro, faktiskt!
Visst är vädret litet trist ibland, men trädgården mår ju i alla fall bra av det varmfuktiga vädret...
Ha en skön helg i husvagnen!
Kram, Monica

Änglarna finns sa...

Kikar in för att önska dej, en underbar helg!!
Kram Annika

Snäckskalsdalen. sa...

Trevligt att blåbären, Fia och gubben kom hem för tidigt (du ser att jag nämnde dom i omvänd ordning.....skojar).

Mot fläckarna, förmodligen rosrost om dom rödorange, då kan man nog klippa bort och elda upp eller möjligen lägga i soporna (så bränns dom på sopstationen). Är det svarta fläckar gäller samma, har jag hört från säker källa......jag tror källan är säker i alla fall!

Ha det gott,
Agneta kram

skifferhuset sa...

Hihi å du som inte hade något att skriva om.... blev ju hur mycket som helst! Trevligt när gubbe å hund kommer hem tidigare kan jag förstå! Ha en fin helg! Kram Iréne