måndag 30 juli 2012

Äntligen färdig!

Hej på er! Ja, här händer inte mycket som vanligt. Tror jag har blivit less på det mesta detta året. Inte roligt att blogga, inte att läsa bloggar, inte att göra någonting!!! Men det ska väl förhoppningsvis bli bättre med det också.

Gubben går och räknar dagarna tills han får komma hem igen. Han har arbete till den sista augusti, sen är det samma visa igen. Men jag måste erkänna att det ska bli gott att få hem de där båda. Även om man kan hitta på mycket själv så är det rätt ledsamt på kvällarna att sitta här och glo. Kanske därför jag inte tycker något är roligt, haha.

I helgen har vi varit i husvagnen. Ja, dvs jag körde dit efter jobbet i lördags och så hem igår igen!! Vi passade på att ha lite kräftskiva med kräftorna vi köpte förra året. Årets kräftor får vi nog vänta med till november innan dom har ömsat skal och vuxit till sig!!

Jag har, äntligen, stickat färdigt tröjan till mitt äldsta barnbarn. Hon fyllde ju 15 i juni (hm!) och förra veckan fick hon hem den här.


Inte lätt att veta vad man ska sticka till en kräsen tonåring, men hon ville ha den här färgen, eller helst mintgrön men nåt sånt garn hittade jag inte. Sen valde jag att göra en vanlig pippitröja. Det är en svår storlek hon har, 164 cl. Finns knappt nåt mönster till den storleken så jag tog helt enkelt och stickade en S.


Igår sms:ade min son till mig. Deras lilltjej på 2 år har fått vattenkoppor. Stackars liten! Hon har visst blåsor precis överallt. Och som det kliar!!! Hoppas hon blir pigg snart igen.

Nej, nu ska jag göra lite nytta i alla fall. Har tvättmaskinen igång men det blir väl att hänga inne för rätt vad det är så kommer det en skur. Sen måste jag handla lite eftersom det är rätt tomt i kylen och efter det ska jag rensa kantareller som gubben plockade när han var nere vid båten igår. Så går den här dagen också.

Samtidigt sitter jag och lyssnar på radion och OS. Jag blir så irriterad på dessa kommentatorer som förväntar sig guld INNAN de ens har tävlat. De är ju trots allt inte ensamma i simbassängen eller vad det nu är. Tyckte så synd om Sara Sjöström igår för guldet var ju i hennes hand före loppet - enligt förståsigpåarna. Och Anna-Karin Kammerling bara klagar på simmarna. Inte alltid hon var så bra när det var OS heller!! Men nog om det nu, haha.

Hoppas ni har en fin dag. Vi hörs!

Kram Elzie

9 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Faan (förlåt) vad trist de är att inte veta om man har jobb en måndad, ja tänker på gubben din:( läskigt, karlar har ju så svårt för att vara arbetslösa också, vi kan sysselsätta oss på ett helt annat sätt - ja vi kvinnor alltså:) Hoppas han springer på nått nytt o på närmarer håll så du sliper klättra på väggarna:) Jag har börjat på gym istället, ja istället för att klättra på väggarna då blir så flåtiga o fula av mina svettiga fötter:)

Jag har ornat "bo hos mina djur" några dagar o sticker hemåt "ja du vet" en runda i morgon. Måste träffa min datanörd:)

Kramiz

Herr Nilssons Fru sa...

undrar vad jag hade i rättstavning i skolan?? fniss

Snäckskalsdalen. sa...

Fin tröja du stickat, det ser jättesöt ut.
Jag måste också handla idag! Det är sånt där som måste göras nu och då.
Agneta kram

Monica sa...

Så fint du stickar! Det ser ut att vara av jättetunt garn, så det måste ha tagit en stund...
Det är upp och ner här i livet, snart vänder det!
Stor kram, Monica

Gunillasljusglimtar sa...

Tack söta för titten hos mej...fint du stickar vännen...hehe...nä våra skäktingar kan ej googla på våra frågor för dom har jag knåpat i hop som handlar om oss o vår stuga m.m...hihi..m.m...listigt va...kram Gunilla

Hanna sa...

JÄtte söt tröja.
Kram
Hanna

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: Thank you for commenting on my kitchen. I always appreciate hearing from you. Don't worry if it takes some time, we are all busy with summer things. Pretty sweater that you knitted. I like the color. My computer has been down for awhile so am just getting back to trying to catch up. I'm not doing a very good job either..Happy Tuesday..Judy

Gunillasljusglimtar sa...

Hej på dej...jo kan du tänka dej det att det är ju en MAN som kom på kedjeide'n...
.ha det så gott..kram

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi again, Elzie: Thank you for your sweet comments on the lampshades. It was a fun project and a fun challenge. The weather is warm and sunny here, not as hot as usual, which is nice. Glad you are getting some sunshine..Happy Wednesday..Judy