söndag 8 juli 2012

En ljuvlig trädgård

Hej på er! Ja, en vecka går fort när man har roligt. Nu är gubben inne på sista timmarna ledigt den här gången och ikväll åker han iväg igen. Inte alls så kul!! Men vad gör man? Inte mycket kan jag säga!

Vi har haft en skön vecka i alla fall. I måndags tog vi med min mor ner till husvagnen. Hon har aldrig varit där så vi ville visa hur vi har det där. Hon tyckte det var mysigt och befallde genast fram en stol så hon kunde sitta, haha. Hon trodde vi skulle stanna där, men vi hade andra planer. Som hon inte visste något om.

Så iväg drog vi till den här trädgården.


Dvs den som min moster Elsa äger. Jag hade aldrig varit hos henne på Sturkö förr så jag ville verkligen ner och titta på hur där såg ut. Är det någon som har gröna fingrar så är det min moster OCH hennes dotter som inte bor så långt härifrån. Ska nog ta och dyka ner hos dom också en dag, haha. Lite svårt att återge den fina stämningen som är i trädgården och så hade ju mycket blommor blommat över samtidigt som de andra inte kommit igång än. Den här sommaren är onekligen sen!


Hon har land precis överallt. Och välfyllda med blommor är dom. Här är det Astillbe om jag inte ser alldeles fel.


Fågelbordet hade fått nät över sig. Glömde fråga varför. Ser lite festligt ut. Är väl antagligen för att inte fåglarna ska sätta sig INNE i bordet, haha.


En rundel mellan två träd. Den här kastanjen var en ovanlig sort. Inte med vita blommor utan med nån annan färg som jag faktiskt glömt. Blir ju att man blarrar så mycket när man inte setts på ett tag. Och jag har inte sett henne sen min mor fyllde 80 för 6 år sen - snart.


Den här busken heter 'Weigelia' det kommer jag i alla fall ihåg. Anledningen? Jag skrev upp det direkt, haha. Den var så fin och fotot återger inte alls vilken härlig färg det var på blommorna. Den finns i många olika färger och här är en i rosa.


Undrar om det inte ska bli en sån här i trädgården också framöver?!?!

Min moster är en friskus. Som ni kanske ser på ett foto så har hon en stålgång upp till trappan. Tror inte den är gjord för henne utan snarare för hennes make, Edvard, som var sjuk länge och dog för sex år sen. Hon har mycket hjälp av sina döttrar, det är dom som sköter trädgården nu och tur är väl det. Hon har en viss benägenhet att ligga på alla fyra rätt vad det är hon också!!

På tal om att ligga på alla fyra. Min mor har ju en olycklig "vana" att trilla omkull jämt och ständigt. Nu trillade hon omkull häromkvällen och när hemtjänsten kom och skulle duscha henne i fredags morse så tyckte han att hon gick så illa. Så det blev färd in till akuten (där dom sen satt hela dan!) och där fick hon reda på att det var en spricka i vänsterfoten. Håhå jaja! Aldrig att man får vara riktigt glad. Är ju bara att vänta på att det ska läka ihop, men fy vilken värk hon måste ha!

När vi kom hem igår så började gubben klippa häcken. Vilket behövdes för nu var det minsann inga 80 cm i korsningen! Sen började det regna och regnade gjorde det - ordentligt! Vi fick 50 mm nu under natten och ändå är vi förskonade för översvämningarna som dom har uppåt Jönköpings län. För att inte tala om stackarna i Ryssland. Men nu tycker jag det kan vara nog. Lite sol nu tack så blommorna slår ut någon gång också.

Ha en fin fortsättning på söndan så hörs vi! Måste ju berätta att jag - äntligen! - varit på loppis, haha.

Kram Elzie

12 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad fint du har i trädgårn!
Ha en fin söndags eftermiddag!
Kram/Lena

Monica sa...

Vilken krut-moster du har! Trädgården ser verkligen fin ut! Förstår att du vill kolla dotterns trädgård också!

Så tråkigt med din mamma; hoppas att det läker snabbt!
Kram, Monica

Änglarna finns sa...

Vilken fantastisk trädgård!!
Såå trist med din mamma..ja du..det skall som sagt alltid vara ngt!!
Här har vi faktiskt haft fint ett par dagar..med sol
Önskar dej en fortsatt underbar kväll!!
Kram Annika!

Inger Marie sa...

Nydelig hage du har besøkt:)...og glade er vi som får ta del i dette ..takk for du deler:))
Ønsker deg solrike og fine dager:))

bakom berget sa...

Hej! Oj va många fina bilder du har idag. Jo, det var så här att jag skulle lägga ut en bild i högerkanten för en tävling som jag var med i. Men se det gick inte alls. Då kom den där varningen upp om att jag hade fyllt min kvot av bilder och skulle få betala om jag ville ha mera plats. Jag struntade i det då och sedan dess har jag inte sett till den varningen nåt mer. Men nästa gång den dyker upp är det väl bara att följa instrutionerna och betala. Allt kommer att vara på engelska har jag hört, så jag hoppas att man fattar vad som menas :o))
Hoppas det ordnar sig för dig.
Kram Åsa.

bakom berget sa...

Blogger är ett konstigt fenomen som man inte förstår sig på. Inte jag i alla fall.

Änglarnas hus sa...

jag älskar att gå runt och kika i nya trädgårder..få lite idéer och njuta av andras slit :)
ser såå fint ut!!

Ha det gott!! Kram Sanne

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: I'm so glad you finally got to the flea market. Did you like it and did you buy something great? Your aunt's garden is very pretty and I bet your mother was glad to see it. Thank you for your nice words to me about my post and we had a great time at the Walk and will post about that in the next couple of days..Happy Sunday..Judy

Vårt röda hus sa...

Vilka krutsystrar! Hoppas din mors fot läker snabbt så att hon slipper ha ont. Det var en fin trädgård med så otroligt mycket växter. Nätet runt fågelstugan är säkert där för att hindra ekorrar och skator! Dom kan konsten att rensa rent snabbt!!

Kul att du vill vara med i min utlottning:)

Kram Eva-Mari

Cathrin sa...

Hej!
Vad spännade för lilla mamma med en liten utflykt, och vilka underbara bilder sen då.Hoppas det går bra med foten och att det snart läker ihop igen. Ha det bäst Kram Cathrin

nattugglan sa...

så fint din moster hade det i sin trädgård..verkligen gröna fingrar... Nätet är nog för ekorren..syrran har samma sak o där är ekorren o äter opp det genast,.Vilken fin buske..den skulle man nog kunna ha.Tråkigt med din mammas fot..min pappa hade ju samma sak med sitt ben.. sprickor på 3 ställen, men nu har 2 läkt ihop ..på en månad..o det har värkt!!

Käranån sa...

Vilken vacker trädgård! Hoppas att din mamma kryar på sig och inte har ont!
Här har vi inte fått så mycket regn, så inga översvämningar här som tur är, vi har just nu bara +16 och mulet. Ha det så bra!