tisdag 24 juli 2012

Så himla typiskt!!

Hej på er! Äntligen har vi fått lite sommarvärme. Lite FÖR varmt är det när man jobbar, men man överlever säkert det också! Och överskriften gällde inte alls det, haha. Unnar så väl de som har semester lite sol och värme. Brukar tänka på er som jobbar på fabrik och inte har så fritt jobb. Vilket elände det måste vara när det bara regnar när ni väl är lediga!!

Nej överskriften gäller mina rosor som jag skulle fotat i fredags men inte kunde för regnet. Så himla typiskt alltså att dom, när jag tittade ut mellan skurarna, var så fina som dom kunde vara, men när jag kom hem i söndags, och det var sol!, såg ut så här!


Det här är min Great Maidens Brush (tror jag den heter?!) som har sönderslagna blommor. Den är så fin annars och växer som ogräs.


En Louise Odier som troligen slagit ut EFTER regnet eftersom den fortfarande är fin, haha. Bakom är en finfin knopp också som jag hoppas mycket på (hm!).

Innan jag åkte så blommade en härlig ros med nästan lila blomma. Kommer tyvärr inte ihåt namnet just nu, och inte var det lönt att ta nån bild på den stackars blomman när jag kom hem heller, puh! Inte heller fick jag någon bild på min blommande Madame Plantier för den hängde också när jag kom hem. Och inte på min White Grootendorst men de kommer väl igen.

Men slut på gnället nu. Jag har varit ute och klippt sniglar varenda kväll jag har varit hemma så det har blivit åtskilliga nu. Vår dill har dom ätit upp och våra jordgubbar så gubben har funderat ut någon "hängande trädgård" till dessa delikatesser, haha. Man blir både trött och ledsen när djuren ska äta upp ALLT här. Ja, av matvärde alltså. Blommorna bryr dom sig inte lika mycket om, tack och lov.

Måste visa mina liljor som visserligen går på sista versen, men som är vackra ändå.


Tycker dom är ljuvliga. Och jag har varit duktig i min jakt på liljebaggar i år också för den har t o m blad!!! Annars brukar det bara vara blommorna på stänglar, haha.


Måste visa min Flammentanz också. Den är så fin i år. Första gången den blommar så här rikligt. Även om den fått "rödrost" eller vad det heter på bladen.

Igår när jag kom till jobbet och precis skulle gå in så ringde min mobil. Det var min dotter som ville berätta en sak. Och den saken överraskade verkligen. Hon och sambon hade nämligen varit i Stadshuset och gift sig!!! Jag blev verkligen glad för deras skull. Hon var lite orolig för att jag skulle bli sur för att jag inte fick vara med, men man väljer ju själv hurdant man vill ha det. Ska i alla fall ha ett kort från dom, haha. Så man får se hur brudparet såg ut!!

Ja, nu har jag ett tungt jobb framför mig. Ska nämligen gå in på ERA bloggar och läsa igenom det jag har missat. Efter vad jag sett på Bloglovin så är det en hel del, haha. Men då vet jag ju vad jag ska använda kvällen till!

Hoppas ni får en fin fortsättning på veckan. Ha det så bra, ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Men det var fina blommor i alla fall, trots regn och elände. Det är precis som här, men på något sätt klarar sig växterna förvånansvärt bra.

Kul med giftermålet!!!

Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Ja, rosorna har farit illa av regnet men mina har i alla fall en fantastisk blomning iår. Mina liljor är också fina pga liljebaggejakt!
Så kul att dottern gift sig - även om du inte fick vara med!
Ha det fint!
Kram Eva

Stina sa...

Hej Vännen

Så nu har du blivit svärmor på riktigt....kul :)
Hoppas allt är bra med dig och att det gick bra att börja jobba efter din semester. Jag ska ha två veckor i september och till dess har jag beställt fint väder :)

Ha det bäst...Kram.

Christina N sa...

Hej! är ju ingen bloggare själv med följer ändå några "favoriter". Härligt att du tog det bra med din dotters giftemål. Vi gifte oss också hemligt för 25 år sedan, tyvärr blev inte vare sig svärmor eller såger och svägerska glada. Har blivit bra ändå och tror vi är förlåtna.

Monica sa...

Grattis till dottern och till dig, som blivit svärmor! Våra två äldsta döttrar är gifta men den yngsta är "bara" sambo". Tänk om hon också ringer en dag...

Här har vi fått riktig sommarvärme nu och som pensionär kan man ju njuta när som helst!
Ha det gott, kram, Monica

Anette sa...

Ja, det var väl skönt att det kom lite värme till slut. Tänker också som du på alla de som bara har de här veckorna och inte har så lätt att ta ledigt annars. Själv börjar jag få lite svårt med värme när den kommer så plötsligt men det finns ju skugga!
Rosorna är fina i år och nu kanske regnet håller sig borta ett tag så vi hinner njuta av de fina blommorna. /Anette

Maud sa...

Härliga bilder!
Ville bara kika in och önska dej en härlig Kväll!
Kram Maud

Hjärtruds Stuga sa...

Tittar in och önskar en skön helg

Kram Karin

skifferhuset sa...

Å vad kul med giftemål, fast du inte fick vara med, å det är ju så klart brudparet som gör vad de vill! Gratta dom så mycket! Ja detta regnande förstör många blommor å sniglarna oxå... här har vi invasion av dessa "monster" ingen ide att ens försöka sig på någon "avlivning" när de är bortåt 1000 st varje dag! Ha en fin helg! Kram Iréne

Ullis/Leva på landet sa...

Det är väl typiskt det där att när man väl ska fota så är blommorna inte alls lika fina som innan ;) Här har vi klarat oss både från sniglar och liljebaggar, och det är jag verkligen glad för.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis