torsdag 13 september 2012

En solig höstdag.

Hej på er! Ja, nu kan man väl nästan kalla det för höst. Solen skiner, men det är en kall, hög luft. Fint som snus, med andra ord. På morgnarna är det rätt kallt, vi hade +6 både igår och idag på morronen. Hoppas bara det håller sig till det så det inte blir frost och minus också.

Ja, nu är gubben färdig med huset. Det gröna vill säga. Vi ska måla garage och altan också, men jag tror det får vara till nästa år. Vill inte vara och kladda vid mina blommor vid altanen medan dom fortfarande blommar, det räcker så gott att gubben klampar fram och tar sönder min fina lilja och allt, haha.  Men man kan ju inte skälla på honom när han jobbar och sliter. Just nu är han ute och klipper häcken. Vad månde hända om han fortsätter vara arbetslös???

Tack Inga, utan blogg, för att du tipsade mig. Hade inte en tanke på att det var garantier med blommorna, men nu ska jag få en ny ormhassel, dom tyckte tydligen den var död också, på bilden jag skickade med. Så nu får vi se om det blir något bättre. Jag vill ha en sån här fin till nästa år.

                                             Bild från nätet, tack för lånet!

Jag är ledig idag och skulle gjort så mycket, men det har inte blivit så mycket gjort. Är rent trött på mig själv. Nåväl, jag har ju igen det senare när jag måste göra ALLT istället, haha.

Ikväll ska vi göra något vi aldrig brukar göra annars. Vi ska gå på bio! Fick ju fribiljetter av mitt jobb och det var väl sjutton om dom ska brinna inne. Så nu ska vi gå och titta på Hamilton ikväll. Får se hur den är. Måste erkänna att jag inte är så förtjust i Mikael Persbrandt, men han kanske t o m agerar i den här filmen?!?!

Ni är för goa som kommer med fina kommentarer här. Ibland undrar jag hur ni orkar, haha. Här händer ju inte för mycket.

Nu ska det i alla fall hända att jag ska gå och diska. Har ju ingen diskmaskin utan tar det för hand, och jag ska nog överleva att diska tallrikarna och grytan efter vår ärtsoppa idag. Utan att förta mig, menar jag, haha. Hoppas ni har en solig och fin dag också. Ta väl vara på varann så hörs vi.

Kram Elzie

12 kommentarer:

Monica sa...

Så bra, att du fick en ny ormhassel! Vi har en sådan också, som är drygt 10 år gammal, men jag måste säga att den växer förfärligt långsamt...
Vi har också en strålande höstdag idag - bilder kommer!
Ha det gott, kram, Monica

Herr Nilssons Fru sa...

Oh...jag älskar Mickael!! ja inte så men så du vet:)
De e de jag säger, män har svårt att vara arbetslösa, men så länge de har fullt upp med något går de bra, så var glad han har att göra:) oh du, om man vill kan han fortsätta här sedan:):) tyvärr kan jag inte betala ut lön:(

Kramiz på dig, du i de nymålade fina huset:)

Tre Tanter sa...

Hoppas att filmen var bra!

Ha en fin dag i morgon.

Kram från 3 Tanter.

skifferhuset sa...

Men... Mikael Persbrant är väl bra och skön snubbe *ler*, gillar honom verkligen! Tur är väl att man kan ha olika uppfattningar! De där biobiljetter man brukar få brukar då jag alltid glömma bort.. eller så beror det på att man måste åka flera mil här för att hitta en biograf, förutom på vintern då lilla Mellerud har öppet på bion! Hoppas ni får en fin biokväll! Kram Iréne

Monika sa...

Hej vännen!

Inte gör det nåt att du inte gör så mycket. Du gör säkert mer än du tror själv. Skulle du skriva upp allt så skulle säkert listan bli hur lång som helst! Ibland behöver man göra precis inget för att orka "ladda upp sig igen!" :o)

Det var en snabbmålande gubbe du har. Härligt!

Jag tyckte Persbrandt spelade bra i den förra Hamilton. Den 28 sept har ju ytterligare en film med honom premiär..... Hypnotisören, som spelats in här i våra trakter. Som lite kuriosa kan jag skvallra att min farbrors traktor och våra vänners skotrar är med i filmen. Hahahahaha!

Eftersom jag läst boken och också sett en liten snutt av filmen på nätet och jag vet faktiskt inte om jag vågar se den. Tror den är rent av ruggig och lite FÖR spännande för mej!

Nu ska jag sluta surra här och bege mej mot spisen och börja med middag!

Fredasmys och fin helg önskar jag dej och din gube!

Kram
Monika

Hanna sa...

Ha en fin helg!
Kram
Hanna

Himmel och Plättar sa...

Hoppas du tyckte filmen var bra.
Det är klart att vi orkar kommentera, när du skriver så vill man ju pracka på dig lite åsikter, haha. Och när du inte skriver så funderar man lite på vad du gör och om du mår bra.

Det är alltid spännande att kika in på bloggar för att kolla om det hänt nåt. För....plötsligt händer det ;)

Kram Karina

Eva in Athens, Greece sa...

Visste inte heller att det finns garantier på blommor - så bra. Hoppas filmen var bra! Kram

Lisbet sa...

Vilket härligt inlägg!
Hoppas filmen var bra...
Bra att påminnas om att det finns garanti på växterna också, det tänker man kanske inte på då det misslyckas med dem... Man tror ju att man har gjort något fel.
Hoppas du får en fin helg!
kram

Anonym sa...

Det blev ju fint huset. ¨
Bra att jag kunde hjälpa till med en påminnelse. Garanti gäller nog kanske inte blommor men buskar och träd vet jag att det gör om man berättar hur man har gjort.
Letade efter mejladress till dig men hittade ingen i bloggen. Skulle vilja mejla dig bild på min ormhassel. Kolla på Odla.nu och Inga från Närke så kan du mejla mig där om du vill alltså.
M.v.h Inga

karina sa...

Hejsan!
Här handdiskas det också för jag gillar det varma vattnet och får samtidigt handmassage alldeles gratis. Oj oj blir de alldeles jobbtokiga när de blir daglediga, ja då kanske man ska fylla i "att göra listan", ler. Vad fint ert hus blir grönt och jag skulle vilja ha vårt brunt igen, som det var från början. Men det är så mycket vinklar och småutbyggnadaer här så jag får nog hålla mig till den lite blågulvarma färgen. Ha det gott, Karina.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är väl skönt att ta det lugnt! Tids nog så får man jobba :)
Vilken tur att du kommer att få en ny ormhassel. Nästa blir nog kanonfin ska du se!
Kram
MArie