söndag 5 maj 2013

Vårteckenutmaning vecka 9

Hej på er! Innan jag visar mina små vårtecken så vill jag fråga er om två saker. Jag lyckades med konststycket att trycka bort det där med "Om mig", eller vad det står från min sida. Är det någon som vet var man kan hitta det igen? Dessutom undrar jag hur man får större bilder. Tycker mina är VÄL små och skulle gärna ha något större. Tacksam om någon vet hur man gör för att fixa detta.


Mina vita tulpaner har kommit så här långt. Nu måste jag dela dom till hösten annars blir det väl ingenting av dom. Den här tulpanen gillar jag skarpt. Lagom stor och stadig och fin.


Den här "saken"!! Nu har den slagit ut och ser ut som ett mellanting mellan tulpan och krokus, tycker jag. Är det någon som vet vad den heter? Är ju hopplös med att skriva upp sånt.


Min ena julros blommar så fint bland mossan. Är rent hopplöst så mycket mossa det blir i just det här landet. Känns som man tar bort kilovis varje år! Var ju så glad för att mina nyplanterade (nåja, i höstas!) julrosor hade överlevt vintern, men blev så ledsen när jag först inte hittade dom när jag var ute. Men så såg jag att dom trots allt var kvar och blev glad igen, hihi!


Mina rabarber har börjat komma starkt också. Ska bli gott med lite paj framöver.

Ja, det var mina vårtecken denna veckan. Titta gärna in hos de andra vårteckensökarna, bild på min sida.

Nu är snart helgens jobb över. Ska iväg i morron igen. Känns som man hade behövt vara ledig efter en 12-timmarsdag idag, men så är det inte!! Tyvärr har det inte blivit något jobb i trädgården, som hade behövts, i det fina vädret, men förhoppningsvis ska det väl bli fint någon dag framöver också.

Nu börjar sängen ropa på mig, som min mor sa när jag inte vill lägga mig som barn, så det är dags att borsta till tänderna och krypa ner under täcket. Hoppas ni får en fin måndag allihop. Kanske återkommer jag i morron och visar en del nyheter här.

Kram Elzie

6 kommentarer:

Solglitter sa...

Hej!
Jag gör som så vid ändringar ....oppe i högra hörnet på din sida där du kan se alla bloggar du följer, statistik osv....där i längst opp i högra hörnet kan man logga ut osv.
Klicka där och gå in på bloggerprofil.
sen kan du göra ändringar om din person bland annat i din presentation/berättelse om dig själv .
För större bilder brukar jag klicka på dem när de ligger i mitt inlägg innan jag publicerat. Då kommer det upp olika alternativ...som bildstorlek, bildtext osv...bara att välja.
Fina vårtecken hos dig....härligt.
Kram Lollo

Monika sa...

Hej allra bästaste Du!

Jag brukar aldrig läsa kommentarer som andra skrivit. Men den här gången gjorde jag det. Ser att du redan fått svar på dina frågor. Så jag ska inte krångla till det med ytterligare kommentarer i ämnet ;o)

Vilka härliga vårtecken! Underbart att det börjar röra på sig i blombänkarna. Här ligger det fortfarande under snö. Men helgens snötäcke har smält bort igen. Härligt!

Ang din kommentar hos mej. Alltid så intressant att läsa det du skriver. Håller med dej till fullo.(Publicerar inte ;o)

Ta hand om värdefulla dej & Må så gott!

Kraaaam!

Monika

Monica sa...

Så bra att någon har svarat dig på dina frågor om bloggen, för det hade jag inte klarat! och tyvärr kan jag inte heller tala om för dig vad det är för en växt, som ser ut som en korsning mellan krokus och tulpan... Svårt att se på bilden, fast jag förstorade upp den!
Så roligt att dina julrosor överlevde, jag vet hur glad man blir, när man ser att en växt sätter skott efter vintern!
Ha en fin vårvecka, kram, Monica

Anonym sa...

Vet inget om dina första frågor eftersom jag ingen blogg har men jag personligen tycker dina bilder är lagom stora. Klickar du på dem så blir de större. Tycker över lag att många lägger in för stora bilder så det blir tungt att ladda upp bloggarna om man inte har en superdator och det har inte jag.
Våren är på väg till Närke också björken har musöron och gräset växer men då även ogräset förståss. Har varit ute rensat både måndag o idag tisdag.
Tack för en fin blogg säger Inga från Närke

Ett Vitare Hem sa...

Jättefina bilder!
Ha en fin kväll!
Kram/Lena

skifferhuset sa...

Fina vårtecken du har hos dig! Ha nu en skön helg! Kram Iréne