söndag 12 maj 2013

Vårteckenutmaningen vecka 10

Hej på er! Ja, här duggar inte inläggen tätt, som vanligt! Den här veckan har varit hektisk med bussresa till Tyskland i tisdags, jobb + besök hos campingkompisar i onsdags, jobb i torsdags och jobb (två timmar!) och begravning i fredags. Puh! Men det var trevligt också. Vi hade en härlig tripp till Tyskland - faktiskt! Trots att vi var uppe kvart över 3 på morron och åkte iväg med bussen halv 5, så blev den klart bättre än jag väntat mig. Vi satt längst fram och pratade med de trevliga chaufförerna nästan hela tiden.

Begravningen av gubbens förra svärmor blev fin. En finstämd stund i kyrkan och sen trevligt att träffa barnen och kusinerna. Jag känner ju de flesta sen förr eftersom de flesta kommer från det här samhället.


Första bilden är lite "fusk". Den är nämligen tagen vid vår husvagn. Men nu slår snart körsbären ut där. Så till nästa helg är det alldeles vitt runtom. Vi har en hel rad med körsbär där - och goda är dom. Det värsta är att det tycker fåglarna också så man får verkligen slåss om dom, haha.


Mina vita tulpaner är på väg. De är så fina när de blommar och länge brukar dom stå också.


En liten gullviva har slagit ut. Nog är dom granna där dom står!


Pionerna växer så det knakar. Och som ni ser så är det väldigt dant jämte den. Har inte hunnit ut i trädgården något alls, men kommande vecka ska det bli. Gillar inte när det ser så hemskt ut med gamla blad och annat.


Forsythian har nästan blommat över nu. Den här busken är stor och vidlyftig så den ska kapas ner efter blomningen. Så den blir lite finare, förhoppningsvis.


Den här rosen är verkligen fin. Men jag tror jag har varit ute i solen för länge idag för jag kommer inte alls ihåg vad den heter. Ja du milde så glömsk man är nu för tiden, haha.


Den här påskliljan är så läcker med sina vita blad och gula mitt. Det fanns många knoppar men bara denna blomman än så länge. Känns lite konstigt att ha påskliljor så långt efter påsk!


Många såna här blommor har jag också. Nu flög namnet iväg samtidigt som jag skulle skriva det. Ja, vad ska man skylla på tycker ni?


Min ormhassel lever och grönskar. Är så glad för det när jag nu fick byta den gamla jag hade.

Ja, det var lite vårtecken denna söndag också. Tror det får bli mina sista vårtecken för i år. Nu känns det som om sommaren kommer närmre och närmre här i söder.

Den här veckan som kommer, kommer också att bli hektisk, men sen hoppas jag verkligen det lugnar ner sig. Gubben ska nog ge sig iväg och fiska sill/strömming någon dag. Åtminstone ville hans fiskekompis det när han ringde nyss, haha. Och dom får så gärna åka. Kan behöva prata av sig lite grann. Själv ska jag träffa mina syskon på tisdag och vi ska gå igenom min mors lägenhet. Det kan nog ta sin lilla tid! Man samlar på sig en hel del under tiden och även om vi slängde en massa när dom flyttade från huset så finns där massor av saker kvar. Vi får se hur det går.

Önskar er en fin vecka. Ha det så gott så hörs vi. Och jag hoppas jag ska få NÅGON tid att hälsa på er under den här veckan. Har varit så slarvig med det på sistone. Och till Inga i Närke vill jag säga, jag lovar att inte ändra bilderna så att du åtminstone kommer in här på besök.

Kram Elzie

10 kommentarer:

Charlotta sa...

Ja nu går våren med stormsteg mot sommar. Det växer så det knakar hos dig och vackert är det.

Ha en fin vecka!

Bittan sa...

Ja lite sommarfeeling fick jag allt också när gräset blev klippt idag och jag provade bikini
I G E N !!!!
Inte blev det bättre än förra veckan :-)))
ha det så bra .
Kram Bittan

Märta sa...

Oj vad många fina vårblommor du visar!
Härligt nu är det äntligen vår!
Ha det gott! Märta

Monica sa...

Ja, det låter verkligen som du har haft en jobbig vecka! Jag blir trött bara av att läsa det...
Men många fina vårtecken har du hittat! och jag tycker inte att det är "fusk", om du visar vårtecken från där er husvagn står! Det behöver väl inte alltid bara vara bilder från trädgården!
Hoppas att du kan ta det litet lugnare nästa vecka!
Kram, Monica
P.S. Blomman på den näst sista bilden är en Hjärtbergenia! D.S.

Snäckskalsdalen. sa...

Fullt ös hela tiden, det är märkligt för ofta tänker man, den här veckan ser ut att bli lugn. Å jojo, strax är det full rulle igen.
Du har mycket fint att glädjas åt i din trädgård, massor av härligt som står på tur.
Agneta kram

Paula i pörtet sa...

Tack för en trevlig titt på dina fina vårtecken
Ha en fin pingstvecka

Monika sa...

Hej Fina Vän!

Så glad jag blir när jag ser alla dina fina bilder. Träd och blommor som blommar behövs just nu.

Först igår kunde vi börja med "vårbruket" här hos oss. Det hade torkat upp så pass att vi kunde börja kratta lite. Men i skuggiga partier ligger snö kvar ännu. Tjälen ligger djup än också.

Försökte slå ner en träpinne i backen igår, men se det gick inte! Stenhårt var det!

Igår var helt underbart väder. Det var närmare 20 gradet. Men idag regnar det massor. Till och med så att man anar lite snö i det blöta. Usch!

Idag väntar ett besök hos frissan. Den här tanten är mer än långhårig vill jag lova!

Ha det bäst och "simma lugnt" ;o)
Kramar
Monika

Caroline sa...

Fina vårtecken du visar upp, nu går det fort framåt med allt!
/Caroline

Solglitter sa...

Ååå såå mycket fina vårtecken du har omkring dig...mycket att glädjas åt!
Här känns kallt idag ...men det blir nog lite gräsklippning!

Ha det gott i våren vännen
Kram Lollo

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Mycket fina blommor i trädgården. Och den du hade glömt namnet på har jag för mig är en Bergenia. Hur jag nu kom ihåg det helt plötsligt... hihi
Kram
MArie