måndag 1 juli 2013

1 juli

Hej på er! Ja, så är det 1:a juli. Halva 2013 har redan gått. Helt otroligt vad det rinner undan.


Ja, så här ser julibilden ut. Det var så soligt och fint, ända tills vi kom hem! Då gick solen i moln. Men ni ser ju ändå. Sån skillnad mot marsbilden, hihi. Och grannens svarta hus som också fått ett svart garage nu. Jag tycker det blev riktigt läckert faktiskt, man var väl lite ovan i början, men nu tycker jag det är fint.

Vi har varit iväg till husvagnen i helgen. Och i lördags var vi i Ronneby på Nostalgia där det var en massa gamla bilar. Det enda jag saknade var Lloyden! Min far köpte ju en Lloyd när jag var liten och då var vi 6 barn i familjen + två vuxna som skulle åka i den, haha. Men vilket jobb dom lägger ner på sina bilar, folk. En del var så fina så man hade gärna tagit hem dom. Jag hittade bl a en ROSA Cadillac som jag gillade skarpt. Det är ju inte MINSTA bilen att måla rosa - om man säger så!!


När jag var ute och fotade så var Fia med. Hon lekte kurragömma med ekorren!! De är för roliga de där. Springer runt, runt granen och ekorren kommer längre och längre ner på stammen. Men Fia fattar ju inte det utan fortsätter att springa.


Ekorrar är riktigt duktiga på att leka, haha.

Gubben tryckte ner några potatis i trädgårdslandet och har ni sett på maken vad det växer?!


Dom är så stora och fina plantorna. Bara att hoppas att det är några pärer under också!


Här är det den kommande krondillen som växer och mina bonnabönor. Det är gott med bönegröt (potatismos + bonnabönor) och korv eller fläsk. Det börjar växa lite okontrollerat nu så snart får jag stå med piskan så att han lukar landet också. Det är nämligen HANS avdelning, :).


Här har vi hallonbuskarna. Långa och rangliga, men står gör dom utan stöd. Måste erkänna att dom är dåligt skötta, men i år klippte jag åtminstone av de gamla grenarna som var på! I bakgrunden syns grannens gula blommor, allmänt kallade "dassablommor" här i södra landet eftersom dom var populära att ha vid utedasset.

Nu önskar jag er en fin vecka. Här jobbas det ju några veckor till, men SEN SÅ. Hoppas ni har haft en fin helg förresten.

Kram Elzie

11 kommentarer:

Monica sa...

Vilken bra idé, att fota huset den förste varje månad! Då ser man ju verkligen vad som händer i trädgården och ev huset också!
Så roligt att ni har ekorrar! När jag var liten fanns det massor av ekorrar här, men dom har blivit väldigt sällsynta med åren, tyvärr.
Här har varit lite kallt och grått den senaste tiden, men nu hoppas vi på lite mer sommarväder!
Ha det gott, kram, Monica

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie, those are the most beautiful peonies in your header. I am so envious. Glad you are comfortable weather wise. We are so hot here I can hardly manage. Wilted..Happy Monday..Judy

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, vart tar månaderna vägen, det är inte sant så fort dom går. Och vad det växer hos dig. Krondill kan jag bara drömma om för min dill blir alltid gul och tynar bort.
Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Fin månadsbild även om det inte är sol och grannens svarta hus ser riktigt bra ut! Fia och ekorren är söta där de leker.
Ja, här jobbas det också ett tag till innan semester, vi hoppas vi får lite sommarvärme när det blir dags, just nu är det riktigt kallt.
Ha det fint!
Kram Eva

Änglarna finns sa...

Hej vännen!
Härligt att vara i väg ett par dagar! Där är fördelen med husvagn!
Håller tummarna för att det blir många potatisar..härligt att bara kunna gå ut och hämta både det...och grönsaker!
Önskar dej en fortsatt ljuvlig dag!
Kram Annika

Solglitter sa...

Oj så fint det växer hos dig..du tycks vara befriad av de hemska mördarsniglarna! Här hos oss får vi inte ha något ifred för dem.
De större växterna klarar sig bra men dill och sallad osv ...nänä..det går inte.
Hoppas du får en fortsatt fin sommar :)
kram Lollo

Gunillasljusglimtar sa...

Kul med månadsbild:) ja inte klokt att halva 2013 runnit iväg också ...fina bilder Elzie...Ja gubben sköter hallon o potatisen o jordgubbsrna...jag sköter mitt lilla växthus:) ha det hott...vi som jobbar ÄN...kram Gunilla

Huset bakom lindarna sa...

Kul att hitta till din blogg! Vi hade också funderingar på att åka till bilträffen i Ronneby, men det blev inte så, det brukar vara mest amerikanare och vi gillar engelskt! Hittade hit från Evas blogg! Kram/Finas mammis

Inger Marie sa...

Hei Elzie:)
Så deilig å ta huvagnen og dra bort...
Fine sommerdager nå...vi må nyte og kjenne godt etter:))
Kos deg og nyt sommerdagene:))

Solglitter sa...

Kikar in igen för en liten sommarhälsning :)
Kram Lollo♥

Black Iris sa...

Hej på dig..
Jag känner att jag får förklara lite för dig..
Jämtlandsstugan där vi är nu byggde min pappa när jag var liten... Både gubben och jag känner att det är där vi vill vara på somrarna så därför har vi sålt vårt torp som låg vid Hunneberg i Västergötland..
Just nu sitter vi på balkongen i vår Jämtlandsstuga och tittar ut över sjön.. Vädret är sisåär men här är ändå så ljuvligt..

Kram Maidi