onsdag 26 juni 2013

En regnig dag

Hej på er! Ledig dag idag och då regnar det! Inte för att det gör så mycket. Har ju en del att göra inne också efter alla soliga, fina dagar då man inte gjort ett smack här!! Så det gäller att rensa i röran, haha.


Idag blir det lite salig blandning bland korten. Det här är taget i minneslunden i Växjö, där min far ligger begravd. Det är så vackert i denna lund. Varje gång man är där så är det massor av blommor där och vid advent så lyser alla ljus så fint.


Det lilla vatten fallet mitt i stenen är fridfullt att lyssna på. Till höger ser ni ett av ljusträden som används vid advent. Det var en hel del som hade satt ljus där nu också.


Jag har varit på jakt efter en soppterrin länge nu. Men antingen har dom varit på tok för dyra, eller söndriga och då ville jag inte ha dom. Men vid delningen hos mor så kom jag hem med en alldeles gratis! Den kommer från mormors och morfars och det syns att den använts flitigt. Färgen är bra mycket mörkare nertill än på locket. Men det gör mig ingenting. Tycker den är riktigt fin med sitt blå mönster.


Den här begonian fick jag av våra kompisar som ska flytta norrut. Den trivs riktigt bra i den här krukan. Den andra halvan av rotklumpen satte jag i landet, men den har inte kommit alls så bra. Men den hinner ju ta sig. Är ju bara juni än!!


Jag trodde inte jag hade någon doftpion, men ack vad jag bedrog mig. Tog in en stor, vacker bukett på midsommarafton som jag satte i vardagsrummet. På kvällen gick det bra, men dan efter!! Den doftar så starkt så jag fick flytta den från soffbordet till mitt lilla arvebord. Du milde, tanten har verkligen blivit överkänslig på gamla dar!! Förr tålde man allt, nu går det inte att lukta på något förrän man blir alldeles täppt i både näsa och hals. Inte alls roligt, tycker jag. För att inte tala om när man åker förbi någon åker som dom håller på att slå. Då gäller det nästan att hålla andan, haha.

Skulle gått ut och tagit ett foto på min spann som jag fick i födelsedagspresent, men det glömde jag bort. Så det får vara till nästa gång. Men jag tycker inte bladen ser ut som på en Karpaterblomma du Monika. Vi får väl se, hihi.

Nu önskar jag er en fortsatt fin onsdag - i regnet. Själv ska jag åka till affären i blötan och se om jag hittar någonting som är matnyttigt. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie
5 kommentarer:

Hanna sa...

ja där var verkligen vackert. Vilken färgprakt.
Kram
HAnna

Monica sa...

Det var ju en jättefin soppterrin! Och mycket roligare att ha en som gått i släkten än en, som någon annan haft!
Det ska bli spännande att se din spann från andra hållet...
Kram, Monica

Black Iris sa...

Vilken jättefin soppterrin du fick alldeles gratis.. Jag tycker alltid att det är så vackert i minneslundarna..

Kram Maidi

Black Iris sa...

Vilken jättefin soppterrin du fick alldeles gratis.. Jag tycker alltid att det är så vackert i minneslundarna..

Kram Maidi

Hajan sa...

Det var väl tur att Du väntade med att köpa, underbar och vacker
soppterrin, vilken tur i alla fall.kram Hajan