lördag 27 juli 2013

En mulen dag

Hej på er! Ja, idag är det mulet och det är faktiskt riktigt skönt. Det har varit så varmt nu så man längtar nästan efter lite moln på himlen, haha.

Vi har varit i husvagnen nästan hela tiden, men i onsdags kom min son med familj på besök och då åkte vi hem! Det lät nåt det, haha. Det var meningen att dom skulle låna den några dagar. Blir lite trångt om alla ska ligga där samtidigt. Och det är skönare för dom att få vara där ensamma. Men vi hann med en härlig dag tillsammans innan vi åkte hem.

Bl a med den här lilla donnan.


Här är det fart och fläkt. Om ni undrar varför jag inte visar ansiktena på barnen så beror det på att mamma och pappa inte vill det. Och då får man respektera det!


Den här lilla donnan är inne i en räcka ut tungan period nu. När hon gjorde det mot mig så gjorde jag likadant mot henne, men se DET gillade hon inte, haha. Hon är för go den. Precis så tuff som en liten 3-åring kan va. (Och tålamodsprövande för moder- och faderskapet!).

Den här lille är liiiiiite lugnare, 5 år som han är, men inte mycket!


Varför gå i trappan när man kan gå uppför rutschbanan istället? Den här killen är som en apa som klättrar överallt. Till farmors fasa ibland, haha.

Ja, soligt och fint var det, som synes. Här har regnet börjat nu och det är skönt. Vi behöver regn här nu. Bara det inte stannar för länge så är jag nöjd!

Vi har badat flera gånger i havet, men hiiiih så kallt det varit. Man är van att det är så man kan ligga i det den här tiden på året, men det mest varit att gå ner och doppa fläsket och sen gå upp igen. Avkyld blir man i alla fall! Har badat här hemma också och det har varit betydligt varmare. Fia har varit med och badat och simmat ut med en. Sen när hon kommer intill ska hon ställa sig på bakbenen, i vanlig ordning, men det lyckas inte så bra när hon inte når ner, så i förgår så sjönk hon som en gråsten eftersom hon slutade simma också. Men matte gav en räddande hand, haha. Ibland har dom inte förståndet med sig de där vovvarna.

Måste få berätta en stor nyhet för er. GUBBEN HAR ÄNTLIGEN FÅTT ETT JOBB!!! Han börjar jobba i mitten på augusti och det ska bli så skönt. Så glad för hans skull. Och lite för min egen. Vet inte hur ni gör som är hemma med gubbarna hela tiden, men jag får ingenting gjort, haha. Så på så vis ska det bli skönt för mig. Kanske äntligen får undan lite saker här!!

Nej, nu börjar det bli dags att laga middag. Hade tänkt att grilla lax idag, men vet inte hur vi ska göra nu när det regnar. Kanske inte kommer så mycket så det fixar sig ändå.

Ni får ha en riktigt fin helg så hörs vi framöver. Ta väl hand om varann!

Kram Elzie


 

7 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Härlig sommarberättelse med barnbarn , vovve och bad! Här smyger sig visst regnet förbi idag, igår fick vi behövliga 5 mm.
Men vänta, i nästa vecka får vi nog så det räcker! Ha det så bra och hoppas laxen blev god! Kram/Finas mammis

Monica sa...

Så roligt med en dag med barnbarnen! Dom ser ut att ha mycket spring i bena, precis som det ska va'...
Här har vi äntligen fått varmt i vattnet efter en envis frånlandsvind tidigare i sommar. Så nu kan man bada i alla fall, och det är ju skönt i den här värmen!
Vi har ännu inte fått något regn, så det gäller att vattna, om inte alla växtre ska dö! Här är kruttorrt!
Så roligt att gubben fått ett jobb! Stort grattis till er båda!
Ha en fortsatt skön sommar, kram, Monica

Änglarna finns sa...

Börjar med att Gratta "gubben" till jobbet!!!
Ja du, vilket väder vi haft..men idag är mulet även här. Hoppas bara att det är en mellandag och att vi får fint sen igen!
Mackan du såg var en ostmacka..men det var massor av frö och annat på den...fniss..riktigt god!

Önskar dej en fortsatt härlig kväll!
Kram Annika

Anette sa...

Vilka härliga bilder! Än har jag ju inga barnbarn, men plötsligt händer det heter det ju. Fast ärligt talat så får det gärna vänta lite. Har ju fortfarande 3 barn hemma.....Grattis till "gubben" och till dig ;-)

Inger Marie sa...

Så hyggelig innlegg!
Og grattis til din mann med jobbet:)
Ønsker deg fine sommerdager:))

Gunillasljusglimtar sa...

Kul inlägg! Ja det känns väl rätt skönt att barna kan vara lite själva.Sen är det roligt att vara med dom ett tag! Vi hade en "barnvecka" med barn o barnbarn som vi åkte till o några kom hit,haha fullt upp man var precis slut sen...Åh Grattis till mannens jobb,så tänker jag också,hur ska man gå bägge sen:)) Blir säkert inte mycket gjort,märker det på semestern bara...Kram på dej / Gunilla

Solglitter sa...

Härligt att det finns chans att få jobb... grattis till din gubbe :) har en dotter som söker för fullt och inte är det lätt inte!

Underbara bilder på barnbarn och lika underbart med tid att umgås ...en stor lycka :)

Önskar dig fortsatt fina sommardagar
Kram Lollo