fredag 18 oktober 2013

En solig höstdag

Hej på er! Ja, till slut blev det en fin dag idag. Solen skiner och det fläktar lite lagom, skönt med andra ord.

Har varit ute och plåstrat om min Miss Batesman idag. Den fick lite kläder på sig inför vintern. Så här ser den ut nu.


Den står så fint i den här gamla röda lådan, haha, men det var den enda jag hade i rätt storlek. Lådan är fylld med frigolit (från tv:n!) och så bubbelplast runt stjälkarna. Jag frågade inne på Odla.nu hur jag skulle bete mig och det var en karl där som tyckte jag hade börjat med den lättaste. Eller inte!! Hade varit smidigare med en som man klipper ner naturligtvis, men jag älskar min Miss Batesman så jag hoppas den klarar sig fint där i hörnan.


Så här ser det ut från sidan. Blev en frigolitbit över och den tryckte jag bara ner lite sådär. Nåväl, har jag tur så klarar den sig, vi får se vad som händer.

Naturligtvis var Fia med ute. Mer vild än tam den hunden.


Här är det bus med bollen i vanlig ordning. Sen ska matte ta den och sparka iväg och då står hon med huvet precis jämte så man är livrädd att sparka till henne istället, haha.


Och här är det full fräs tillbaka till matte med bollen. Den som hade den orken, hihi.

Ja, idag har jag städat lite här. Det kunde behövas! Att det bara blir så dammigt överallt. Men nu luktar det friskt och gott och det är alltid härligt.

Gubben och jag är väldigt tekniska (hm!). Igår fick han en GPS som han beställt och vi skulle lära oss den. Först och främst så fanns inte manualen på svenska utan den fick man skriva ut. Bara ett 60-tal sidor!! Och bara hälften av varje papper användes. Kan tycka att det är ett väldigt slöseri med papper. Inte lärde vi oss mycket av den heller så nu får vi se hur han ska göra. Den är tänkt att använda när han är ute och söker efter människor, vilket jag hoppas dröjer länge nu, men först måste man ju kunna den!!

Nu önskar jag er en fin helg. Jag jobbar hela helgen, "går av" halv 2 på måndag eftermiddag. Sen ska jag njuta av ledigheten jag också. Ha det så gott och jag hoppas det blir fint väder där ni är.

Kram ElziePS! Jag fick instruktioner från en av tjejerna som besöker mig hur jag lägger dit min OM MIG igen i högerkanten, men jag är ledsen, jag kan inte hitta det där med bloggprofiler och annat du skrev om. HUR BÄR JAG MIG ÅT??? Känner mig som världens nörd just nu, haha.

8 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men nu så kom jag rätt, såg inte den lilla plutten förrän du skrev det.
Har en arbetskompis som testat frigolit och bubbelplast på en växt på en balkong, och det funkade bra.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Elzie!
Det brukar funka med frigolit och bubbelplast, Hoppas den klarar vintern:)) Så söt hund du har och lekfull:))

Hoppas ni får igång GPS:en också;)

Ha en fin helg
Kramizar Marie

Monica sa...

Nu har jag googlat på "Miss Batesman" och sett att det är en tidigblommande klematis.
Ja, det är nog klokt att "klä på den", om den står i kruka, men annars hade den väl klarat vintern (alltså om den stått i jorden)?

Visst är det lite retfullt med manualer, som man måste skriva ut själv, och sen fattar man i alla fall ingenting...
Så är det med dom flesta tekniska prylar nu för tiden! Grrr!

Hoppas att din helg blir bra även om du jobbar!
Kram, Monica

Monika sa...

Toodilooo, nu är jag här! :o)

Det var en väl inbäddad Miss Batesman! :o) Hoppas allt går bra och att den klarar vintern.

Härligt med glada o spralliga Fian. Man blir glad av en sån hund. En av våra flickor har tre hundar. Bla en Jack Russel. Den är så himla härlig. Alltid glad, framåt och lekfull.

Här är ännu en kylig dag. Soligt o fint och gnistrande frostigt. Går o väntar på att barnen ska dyka upp. Det blir väl lite mat och kanske en film framåt aftonen.

Hoppas du har en bra arbetshelg och att du sedan får njuta av sköna lediga dagar.

Kramar
Monika

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag håller tummarna för att din klematis klarar vintern. Nu har du ju gjort efter konstens alla regler så då borde det gå bra. Härligt med en busig hund som håller en igång!
Kram,
Regina

Lilla Rummet sa...

Vi får hålla tummarna att du klarar din klematis. De är ju så vackra. Jag ska försöka övervintra mitt olivträd, få se hur det går.
Ha en fin vecka.
Kram Britt

Black Iris sa...

Hoppas verkligen att din klädsel klarar kylan nu.. Även jag har tappat vissa grejer i högerspalten men jag har bestämt mig för att strunta i det.. Varje gång jag ska göra någon slags förändring så händer det en massa andra saker också så nu får bloggen vara som den är..

Kram Maidi

Monika sa...

Hej Vännen!

Tittar bara in och önskar dej en trevlig helg!

Kram
Monika