måndag 7 oktober 2013

Höstlikt

Hej på er! Ja, idag skulle det bli Brittsommarvärme och fint väder. Kan väl säga att det där med värmen stämmer väl, vi har +15 grader nu, men det fina vädret har lyst med sin frånvaro! Kanske någon annan i vårt avlånga land som fått njuta av sol och det är ju bara bra. Efter jobbet idag så gick jag ut och slängde - äntligen - alla sommarblommor som stod vissna i sina krukor. På framsidan blev det så här nu istället.


Nästa år är det meningen att vi ska ändra trappan här. Jag hoppas vi kan bygga en som är liiiiiite bredare. Nu vet man inte hur man ska ställa lyktor och krukor. På tal om krukor så sjunger nog den här på sista versen. Är säkert 10 år gammal och har stått ute i ur och skur, så man får väl inte klaga på hållbarheten, hihi.

På sidan ser det ut så här.


Här planterade jag denna vackra ljung. Gillar egentligen inte såna här färger på den, men vad gör man när det knappt finns något kvar när man ska handla? Så det fick bli det här och det duger väl. Som ni ser på fotot har vi inte räfsat och vi lär inte göra det heller. Inte jag i alla fall.

Jag upptäckte när jag var ute att det enda i höstfärger var egentligen den här forsythian.


Vill gärna ha något fint i trädgården som blir rödaktiga blad på på hösten. Är det någon som kan föreslå någon fin buske som tål zon 4?

Inne hos grannen är det desto mer färg och jag vågade mig  på att fota lite, haha. Så här såg några av träden/buskarna ut.


Jag bara älskar träd med röda löv. Skulle gärna plantera ett här också. Rödbokarna är ljuvliga.

I lördags var ju gubben iväg och letade igen, men de hade tyvärr ingen tur denna gången heller. Den gamla farbrorn är och förblir försvunnen. Men igår tog vi en runda till IKEA i Älmhult och jag måste säga att jag blev rätt besviken. Nog för att där fanns allt jag skulle ha, men att bygga det i två våningar så man måste ta rulltrappa (eller hiss!) upp tycker jag är dåligt. Man fick först traska igenom hela möbelavdelningen INNAN man kunde ta trappa/hiss ner till första våningen där de hade allt som VI skulle ha. Det blev två nya mattor. En till hallen.


Den heter Ådum. Önskar den varit lite längre, men man kan ju inte få allt här i världen. Så här ser den ut som ligger i "mitt rum" nu.


Den är mjuk och gosig. Lite som en ryamatta. Jag har bara lagt ut den nu så den ska få "sträcka ut sig" ordentligt. Sen är det mer brunaktig i verkligheten än på den här bilden. Köpte en del annat också. Bl a massa värmeljus och vanliga ljus. Något gubben tyckte var lite onödigt. Han hade ju redan lagt 2 paket i vagnen, haha. Och så blev det, som vanligt, en del annat.

Nu börjar det bli dags för middan så det är väl lika bra jag börjar på med den. Ska bli enkel middag idag; pasta och skaldjurssås. Det går snabbt och smidigt och det gillar jag, haha. Hoppas ni har fått en bra början på veckan. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

11 kommentarer:

Hjärtruds Stuga sa...

Hösten har allt fina färger att bjuda på. Dina planteringar blev så fina där på trappan. Lite lyktor är alltid välkomnande i höstmörkret. Så hemskt för farbrorns anhöriga att han inte kommer till rätta. Vilken plåga att gå och vänta och undra.

Ha det gott

Kram Karin

Bittan sa...

Letar också träd eller större buske med röda blad ,
vi har väldigt dåligt med höstfärger i trädgården.
Berätta gärna om du får något bra tips.
Trodde du skulle komma och hoppa i spaet i lördags men du dök aldrig upp :-)))
Ha en fin v .
Kram Bittan

Vardag och flärd sa...

Åh, dessa höstfärger, det är så vackert så man blir mållös!
Du har gjort så fint på trappan och inte behöver man ha något överdåd med krukor och pynt, det lilla är vackert nog.
Räfsa inte! Det gör aldrig jag, naturen ska sköta sig själv och maskarna ska ha sitt.
Ha en fin vecka!
Kram Eva

Hanna sa...

fina höstbilder.
Ha en bra tisdag!
Kram
Hanna

Monika sa...

Hej Du fina vän! :o)

Härligt med dessa mustiga höstfärger! Gillar också de vackra höstlöven. Här står många träd nakna nu. Men men ännu finns löv på andra håll. Hos oss följer de mest in under skorna ;o) Även fast gubben kört med uppsamlaren många vändor.

Nu håller han på att montera upp ett stort garagetält att parkera traktorn i. Var han ska ställa det har jag fortfarande inte fattat. Hihihi, den som lever får se! :o)

Så vackert du dekorerat i din krukor. Den färgade ljungen lyser verkligen upp. Är, precis som du, inte så förtjust i dessa. Men måste säga att jag nog får ändra mej nu när jag ser så fint det blev där hos dej.

Jag brukar oftast använda mej av enris och sedan lägga dit lite rönnbär. Men i år finns inte ett enda rönnbär här uppe hos oss. Samma är det runt omkring. Inga rönnbär alls! Undrar vad det kan bero på? För förra året formligen kroknade rönnarna för att de var så översållade med bär.

Jättefina mattor du hittat på Ikea! Att gå hem tomhänt därifrån tror jag är en omöjlighet! ;o) På torsdag ska jag till Haparanda, då blir det en snabbis in på Ikea där. Hahahaha, vi får väl se hur mycket jag hinner dra ihop på den snabbisen!

Nog surrat av mej för denna gång! :o)

Mys o må så gott!
Kramisar
Monika

Black Iris sa...

Du har pyntat så fint där på trappen och fina mattor har du också fått tag på..
Jag såg hos någon annan också att det tydligen finns mycket fina mattor på Ikea nu så jag får nog ta en tur dit..

Kram Maidi

Lilla Rummet sa...

Hej Elzie!
Äntligen fick jag fatt i din andra blogg. skrev nyss på din andra.
Jättefina höstbilder. Häcken som du undrade hos mig var det någon som skrev att den hette Aronia ifall det hjälper dig.
Jättesnygga mattor du hittat på Ikea, man kan hitta en del snyggt där.
Ha de gott
Kramis Britt

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Du håller på och gör höstfint ser jag. Jag håller på med julpyssel hihi.
Snygga mattor har du köpt också. Ja man blir allt lite sugen på att byta lite både här och där, men det får vänta ett tag, till jag är färdig med mina tomtar :)
Kram
Marie

Herr Nilssons Fru sa...

Oh så höstfint du har. Jag tänker alltid på Er fina skylt på altan, tror jag ska härmas lite där när vi får klart på baksidan - är de ok?
Typ Nilssons Altan :)

Jag ser fram mot våren nu, för jag har ju inte en susning om hur de ser ut här när de börja växa o gro, ser jag har massor av syrener ...mmumms. oh vindruvor har vi o de e så goda.
Kramiz vi ses nästa vecka hoppas jag

Cat sa...

Åhhh, nu hittade jag din blogg, som jag letat :-) Tack för dina gulliga kommentarer.
Ha de gott, vi ses igen. Kram, Catarina

Cat sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.