torsdag 12 december 2013

Dan före lusse lelle

Hej på er! Hoppas allt är bra med er. Här är det mesta skit, men nån gång ska det väl ändras det också. Mitt bensår vill inte läkas utan jag har fått ändå mer lindning om det nu för att dra tillbaka svullnaden. Penicillinet tog slut i lördags och idag togs ett nytt prov för att se om det var någon mer goja i såret. Börjar bli hjärtligt trött på det här nu, och värken! Så nu har jag fått gnälla av mig lite. Men jag kan tala om att sånt här tär på både kropp och själ.

Trots att jag har varit hemma hel månaden så har det inte blivit mycket besök hos er. Är ledsen för det men det känns inte roligt heller. Som ni märker så tycker jag inte någonting är roligt just nu!!

Men idag fick jag i alla fall fram mitt fina lussetåg. Det glömde jag totalt bort i fjol så i år var det lika bra att sätta upp det i tid.


Jag bara älskar dom här figurerna som Ersk-Marie gjort. De finns att beställa på Sverigealmanackan om någon är intresserad. Har skickat efter en ängel i år men inte hunnit få den. Det fina ljuset som står i bakgrunden är ovalt och gjort av Bara Anna. Det ska tändas i morron bitti när jag sitter och tittar på lucia.


Här är lucia själv med två av sina tärnor. Olika ansikten och uttryck på alla figurerna.

                   Pepparkaksgubbarna.

Inte nog med att en annan inte är kurant. Min mor har åkt in på lasarettet med en liten stroke. Sen var det lite annat med henne också så hon får, förhoppningsvis, stanna där några dagar. Stackarn, hon missade både träffen och lucian den här veckan.


Nu när jag är hemma så har jag börjat läsa en evighetsserie. Nämligen Sagan om Isfolket. Läste den för många herrans år sen, men hade lust att göra det igen. Och när en av mina jobbarkompisar så lämpligt hade den hemma så lånade jag den av henne. En del känner jag igen, men det mesta är nytt. Kan inte för mitt liv förstå hur Margit Sandemo har kommit på allt som står i böckerna. Och då har jag bara läst 10 av 43...


Snön kom och gick. Nu ligger bara några små högar som blåst ihop kvar på gräsmattan. Inte för att jag är en vän av snö, men nog lyser det upp bra. Men vi får tända våra ljus och hoppas på lite snö till jul i alla fall.


Måste visa min fina orkidé också. Den har inte blommat på flera år så jag är extra tacksam att den slagit ut nu. Har planterat om alla orkidéer tidigare och nu belönas det med stänglar på allihop. Roligt att se vad för färg det blir på dom.

Nej, nu ska jag sätta mig tillrätta med mitt gamla ben igen. Ha en fin lucia allihop så hörs vi framöver. Förhoppningsvis en mer positiv gumma på det här hållet.

Kram Elzie

6 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Jag har väl undrat jag var du var :( men då, så trist att de inte blir bra. Förstår du blir nerstämd, synd vi har juluppehåll på kusen nu annars kunde vi setts o sett om jag kunde pigga upp dig lite :)

Du så söta de var i luciatåget. Redigt fint gjorda. Ja i morgon får man sätta på sig sin ljuskrona o den vackra vita klänningen så är de bara att stämma i o sjunga för glatta livet.
Krya på dig nu vännen.
Kramiz

Änglarna finns sa...

Go kväll!
Men vännen då, förstår att det är jobbigt med benet! Klart att man måste få klaga lite!!
Typiskt med din mamma. Ja du, alltid är det någonting!
Vilket ljuvligt luciatåg!! Såå fint!!
Krya nu på dej och ha en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika
Ps...trevlig Lucia på dej också!

Vardag och flärd sa...

Nu hoppas jag verkligen att du ska bli bättre i ditt ben och att din mamma också piggnar till. Förstår att du inte kan vara på gott humör med allt som är jobbigt för dig.
Ditt luciatåg är underbart,njut av det och din bok (har också läst Isfolket för längesen)!
Kram Eva

Monica sa...

Åh, så jobbigt för dig, att det inte vill läkas! Jag förstår verkligen att det tär på humöret! Ingenting är riktigt roligt om man har ont...
Hoppas verkligen att läkarna kan hitta vad som är problemet och åtgärda det! Och att din mamma snabbt tillfrisknar.
Här har vi haft 7-8 plusgrader länge nu och det är jag jätteglad för! Fast på julafton får det gärna vara lite snö!
Krya-på-dig-kram, Monica

Monika sa...

Kära lilla söta Du!

Så jobbigt! Både med benet och med din lilla mor. Att gå med värk länge och när behandling inte hjälper är ju inte kul. Precis som du säger så tär det på en. Hoppas verkligen att det vänder alldeles snart!

Du har de där figurerna som jag vurmat för i så många år. Ett tag tänkte jag börja samla på dem. Men det blev aldrig av. Och jag har fortfarande ingen av dem. Dom är ju så underbart fina.

Jag hade lånat en bok som heter Livet efter dej/av Jojo Moyes. Har varit så mycket nu så jag knappt hunnit läsa. Hann inte med att läsa klart innan jag var tvungen lämna tillbaka den. Idag hittade jag den som pocket. Så nu är det bara fortsätta. Hade läst drygt halva. Den är helt fantastiskt bra. Om du inte läst den..... LÄS!

Just nu är det full snöstorm här. Först har det spöregnat i timmar. Sedan kom snön så tät att jag knappt såg vägen. Har varit till Piteå. Nu sitter jag här och försöker varna ner men det går dåligt tyvärr. Får nog lägga mej och slå på någon film jag sett många gånger.... hihi, då kanske!

Nu håller jag tummarna för att du ska bli frisk o hel snabbare än en grisblink :o) Ha en fin Lucia i morgon vännen!

Styrkekramar i massor!
Monika

~ Eva ~ sa...

Förstår om det inte känns så roligt när det är sådär både med Ditt ben, och Din Mamma Elzie...hoppas på det bästa, och att ni kryar på er båda två♥

Fint Luciatåg du har, och finemang att du kom ihåg det i år då :)

Kramen från Eva