onsdag 25 december 2013

God fortsättning på er...

Hej hopp i stugorna! Jag hoppas ni hade en fin julafton. Det hade vi. Vi tog oss lite sovmorron först och sen var det bara att göra sig i ordning för julfirande. Eftersom jag var "ledig" (skulle varit i vilket fall!) och mor inte ville/kunde komma hit så firade vi tillsammans med min son och hans familj detta år. Där var det full fräs och mycket mat. Inte blev det bättre när den här herren kom:


Min sonson är en väldigt ordentlig pojk (ni skulle se ordningen i hans rum, där har farmor något att lära!), men när den ena paketen efter den andra i tomtens säck gick till lillasyrran blev t o m han lite irriterad (vet inte hur den som fyllt säcken tänkt där, haha! NEJ, det var INTE JAG!!). Sen fick han lite stora paket och då blev det bättre.

                    Min lilla grupp jag gjort ute med egengjort betonghjärta bl a. Tomten kommer från mor.

Vi gick hem efter klappdelningen. Måste erkänna att jag var rätt trött i huvet. Och så ville vi inte lämna Fia ensam HELA julafton. Min sonhustrus bror har en hund som inte är glad i andra hundar så vi vågade inte ta med Fia dit OCH det hade nog inte blivit lugnare, om man säger så!!

                                       Tomtemor och tomtefar. De här stickade jag till mor och far för många år sen.

På kvällen satt vi här i lugn och ro och tittade på tv. Bl a fick jag se Loa Falkman sjunga "O Helga Natt". Helt underbart. Vilken röst han har den karlen, något helt annat än några andra som gärna vill försöka sig på den sången.

                                 De här figurerna har jag också gjort. Inte lätt att få tomten att sitta på ryggen på den välgödda grisen, haha!

Nu är gubben ute och går med Fia. Själv ska jag göra något helt annat. Nämligen skriva räkningarna. Men det är ju ett "otyg" som måste göras varje månad. Så det är väl bara att sätta igång. Men först vill jag visa er det här.


Gubben var ju tvungen att prova utstyrseln och det tyckte Fia var konstigt. Som vanligt är hon mer på två ben än fyra! Här får tomten sig en puss av henne i alla fall så det föll nog i god jord, haha.

Nu hoppas jag ni har en god juldag. Ha det så gott, ta det försiktigt i trafiken, ni som måste ut, så hörs vi en annan dag.

Kram Elzie

11 kommentarer:

Monica sa...

Det låter ju som ni hade en riktigt mysig julafton! Men visst kan det bli lite mycket, och visst är det skönt att komma hem till lugn och ro igen!
Önskar dig en god fortsättning!
Kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Önskar dig en god fortsättning på julen!
Kram Eva

Ett Vitare Hem sa...

Ha en fortsatt fin jul!
Kram/Lena

Monika sa...

Go Annandag-Jul på dej Vännen!

Härliga ungar! Mitt yngsta barnbarn hade en alldeles egen filosofi angående julklapparna. Vi hade vår julklappsutdelning igår. Han sa: "Ett jättestort paket är bättre än två små". När han sedan fick ett jättestort paket så utbrast han i rena rama glädjetjutet hahahaha.

Han är totalt galen i allt som har med skepp och sjörövare att göra. Och så hade jag köpt precis det han önskat sig mest av allt. han hade räknat ut att det var precis det som låg i det stora paketet redan innan pappret åkte av med buller o bång :o)

Jag fick också ett jättestort paket av min goe gubbe. Vad som var i ska jag visa på bloggen bara jag får fota det. Hahaha nu blev nästan som en "cliffhanger" här. Fortsättning följer alltså! ;o)

Vi firade julafton här hemma med goda vänner o med en av våra döttrar och hennes man. 6 personer! Lite ovanligt för att vara här men också jättetrevligt.

Igår kom alla de våra hit och min mamma o hennes sambo. Meningen var att "barnbarns-familjen" skulle stanna en par nätter. Men den äldre hade feber och blev liggande så dom valde att åka hem. Så på nåt sätt känns det som om julen tog slut lite "mitt i". Men det går ju inte att styra över sjukdom så det är bara acceptera. Mest synd för grabben, inte kul att behöva ligga nedbäddad mitt i julen o jullovet.

Så många fina tomtar du har. Helt fantastisk att du gjort de fina själv. Vilket fint hantverk!

Här går alltså dagen i lugnets tecken. Jag håller på att göra månadens räkningar jag också. Nu ska jag vara knappa in allt i datorn och så är det gjort för den här gången. Sedan ska jag nog allt ut en sväng. För här är plusgrader. Då återstår att se hur halt det är!

Nu har jag nog surrat mer än nog här hos dej ;o) Ha det som allra bäst. Mys o må god fortsättning!
Kramar
Monika

Paula i pörtet sa...

Hej, tomtar var det gott om hos dig i jul ser jag, så trevligt. Hoppas också att maten smakade och att julhelgen fortsätter på detta vis
Kram från pörtet

Gunillasljusglimtar sa...

Åh härliga jul o härliga barn!! Man kan få många goa skratt av dom! Ja man är rätt mör när man landar hemmavid igen! Det går ju såå fort över! Nu kommer mammens lilla dotter hit i morron med familj,då blir det INTE julmat! Kram Gunilla

Snäckskalsdalen. sa...

Det var en mysig julafton! Och tomten kom, tänk, han hittar alltid fram!
God fortsättning, kramar
Agneta

Black Iris sa...

Det bästa med julen nu för tiden är att se sina barnbarn bli glada när tomten kommer..

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År

Kram Maidi

Britt-Inger sa...

Ahhh, det var ett så litet komma så jag såg det inte förra gången o nästan inte nu haller :))) Jag må vara halvblind :)
Nu ska jag in o läsa lite, hej svejs….
Kram på re´

Herr Nilssons Fru sa...

Kära vän de drar ihop sig för års skifte så jag säger gott slut och Gott Nytt År, som vi hoppas blir ett gott bloggår.
Kramiz

Hanna sa...

Gott nytt år!
Önskar jag dig
Kram
Hanna