lördag 14 december 2013

En liten bock

Hej på er! Ja nu tror ni väl det har slagit över riktigt här. Inlägg idag igen, haha! Men jag måste få visa min lille bock (den store satt vid köksbordet fick jag höra, hm!).


Visst är han fin? Nu har gubben satt sladdar på honom också. Meningen att han ska lysa upp både sig själv och granen, haha.

Köpte den på julmarknaden i Huseby, för snart en månad sen!, och nu äntligen har han fått sin plats.
Den var så tung så jag orkade inte bära runt den.Gubben har lyckats samla allt intill vartannat i år. Gran, bock, fågelbord mm. Skönt för fåglarna att ha någonstans att sitta mellan målen.


Fågelbordet har jag visat förut. Det gjorde min far för många herrans år sen, när dom fortfarande bodde i huset. Det ser likadant ut som huset vi bodde i, fönstret på gaveln är köksfönstret, där vi satt och åt, och det första häråt på långsidan var mitt rum, haha.


En av mina systrar, som bor på västkusten, är hos mor nu. Det är meningen att dom ska köra härom innan dom drar hemåt igen. Ska bli kul att träffa dom igen. Blir inte så ofta när både dom och vi har barn runtom som man "måste" hälsa på också, haha.

Önskar er en fin lördagkväll och likaså en fin tredje advent. Jag vet vad jag måste göra i morgon. Göra i ordning julklapparna så dom är omklädda och fina till jul. Ha det så gott så hörs vi.

Kram Elzie

16 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Gokväll Elzie! Vikken finer bock! Är den andre bocken lika stilig tro:)) Ja nu vill man allt ha kapparna färdiga snart,min man har hjälpt mej så mycket iår1 Gud så sött fågelhus o vilket minne från ditt barndomshem:) Kram gunilla

Monica sa...

Så julpyntat och fint ni har det med gran, bock och det fina fågelhuset!
Ja, nu är det bara en dryg vecka kvar tills julafton; jag har ett par rim kvar att skriva och några kaksorter att baka, men inget att bli stressad över...
Trevlig tredje advent önskar jag dig!
Kram, Monica

Monika sa...

Hej Vännen!

Så härligt att du fått sova!

Yes! Jag köpte den lilla ljusslingan på samma ställe. Den är batteridriven och med timer. Så den lyser ett antar timmar sedan slår den av sig själv. 79 kr var priset.

Så fin julbocken blev. Försökte vinna en sån på ett lotteri för ett tag sedan. Men det blidde ingen bock. Men jag har ju redan en ;o) En Stenbock! Hahaha.

Det blidde faktiskt en annan vinst. En stor kartong med hembakat tunnbröd. Och det var minsann inte illa det! änkte jag skulle ha brödet till jul. Men min Stenbock har snart ätit upp allt!

Här har vi haft julpysseldag tillsammans med familjen. Barnbarnen har klippt o klistrat och vikt och målat. Jättekul! Nu har alla åkt hemåt och lugnet har åter lagt sig. Jag ska snart spatsera i säng.

Här har vi massor av domherrar. Det är betydligt fler än förra vintern faktiskt. Jag är så glad över dem. En dag hann jag räkna till 19 st vid ett o samma tillfälle.

Hoppas nu att du får ytterligare en bra natts sömn. Ha en fin tredje advent!

Kramar
Monika

Vardag och flärd sa...

Fin bock! Så roligt att ha en kopia av barndomshemet som fågelhus, det är det minsann inte alla som har!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!

Vet du, jag svarade på din andra blogg, om auriklerna. Jag vet inte varför jag hamnade där.....ibland blir det inte riktigt rätt!

Men här kommer svaret igen:

Hej!

Tack för kommentaren hos mig, alltid roligt att höra från dig. Du bloggar inte själv mera, förstår jag. Det går väl som allt annat i vågor.

Apropå auriklerna, jag sköter dom nog inte alls, men dom står så att dom inte har det vått om fötterna på hösten och vintern, dvs på en liten upphöjd rabatt. Det är liksom allt. Flera år stod dom i en kruka, oisolerad och det gick bra det också, men det var nog lite tur med vädret då.

Hoppas dina blir fina också, för det är härliga blommor.

En riktigt fin tredje advent och Jul om vi inte hörs innan.

Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Nu förstår jag, jag har trillat bort från följare på blogger hos dig och nu när jag skulle gå med gick det inte, men jag försöker igen. Det har hänt på flera stycken för mig.....

Och så när jag skulle titta på din sida, den "här bakom" liksom, så står det bara Essemias scarpvärld. Trodde jag, men om man tittar ordentligt står det en liten, liten punkt bara för den här bloggen.

Ja, det är inget att säga något om, jag begriper det inte.

Men nu är jag med i alla fall och bocken är helt bedårande och speciellt med sladdar. Bock med sladd, så ska det vara!

Kramar
Agneta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint fågelbord, stort och rejält. Bocken är jättefin, bra idé och sätta i en ljusslinga.
Kramar
AnnaMaria

Monika sa...

Hej söta vännen!

Men vad säger du! Är inte benet bra än! Det var verkligen en segdragen historia det där. Så besvärligt! Hoppas du har mindre ont i alla fall.

Här går julstöket mer än sakta. Det får bli som det blir! Tänker inte börja springa omkring som en galning och stressa.

Idag har jag tappat sönder tre saker så dagen har mest gått åt till att hitta rätt på glasbitar! Men igår, då du!, då satte jag upp en ljusslinga ute utan att börja svära ramsor som förra året. Ja, du minns ju kanske..... Hahahaha

Gubben han stökar i köket med att koka knäck. Tur att jag slipper det. För då skulle jag väl spilla knäcksmet på tårna och bränna mej. Eller kanske till och med klistra fast på golvet! ;o)

Nu ska jag sluta surra här och försöka städa undan lite av allt jag dragit fram idag!

Ha det gott nu och så hoppas jag du får bli kry o frisk nu!
Kramar
Monika

Snäckskalsdalen. sa...

Jag igen!
Nu har jag fått lov att komma med igen, det tog ett litet tag!
Jaaa, visst är det mycket man inte förstår med det här blogger. Är det inte kommatecken så är det att man trillar bort.....
Kramar igen

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. What a great pretty red birdhouse. The birds will be very happy this winter. Love the festive deer. I imagine he will be very pretty all lit up..Thank you for always sending kind words my way..Happy Holidays..Judy

Bittan sa...

Tack tack :-)))
Men fyyyy …..är du fortfarande hemma och att det inte har gett med sig . Se nu till att "bocken" passar upp lite extra på dej å ha en trevlig helg .
Kramkram Bittan

Anna Svensson sa...

Vad mysigt ni gjort! Såg de där bockarna på Huseby, så fina.

Läser om ditt hemska bensår, är det lite bättre nu? Jobbigt med värk, det tar på humöret. Jag har problem med min rygg och just nu är den stel och ond, livrädd att det ska bli diskbråck utav det, usch.

Passar på att önska dig en riktigt GOD JUL!

Kram

Solglitter sa...

Vilken fin julbock du har!! :)

Önskar en riktigt God och Fröjdefull Jul ♥
Julkram från Lollo

Hanna sa...

En riktigt God Jul!
Kram
Hanna

Käranån sa...

Jag önskar dig och din familj en GOD JUL! Fin bock du har!

Monika sa...

God Jul Vännen! :o)

Önskar Dej o de dina en riktigt fröjdefull jul!

Varma Kramar
Monika