måndag 28 april 2014

Fortsatt soligt...

Hej på er! Ja, så har det blivit måndag igen. Jag har jobbat i helgen och det var varmt. Man känner att det är typiskt att man ska jobba när det är så fint väder, men vadå? Någon måste ju göra det också, hihi. Och jag är säker på att hade jag inte jobbat så hade vi ändå varit i Bergkvara och DÅ hade jag inte hunnit göra något i trädgården i alla fall!!

Fortsatt soligt ja, men det låter som det är sista dagarna nu innan det blir bus igen. Får väl se hur det blir, men jag kan garantera att det behövs vatten. Mina kungsängsliljor är väldigt "torra" och vill nog gärna ha en slurk ovanifrån. Gäller nog samtliga blommor för den delen.

Men inte den här för den vattnar vi!


Det är mitt silverpäron som blommar. Visst är den söt? Inga mängder med blommor, men trots allt ett livstecken!! Det vackra nätet satte jag dit för att skydda stammen från harar och annat otyg, dom hade inte sånt där som man virar runt stammen hemma här i samhället, och sen har jag glömt bort det! Men kanske jag tar mig en tur och köper ett i morron?!


Om ni undrar varför jag lagt in den här bilden, så kan jag tala om att det är en liten, liten liljekonvaljeblomma på gång. Klicka upp bilden så ser ni den, haha.


Det här är mina nya tulpaner. Bilden blev inte alls bra. Det är en härligt krämig, gul färg på dom. Stora och fina är dom i alla fall och det uppskattas. Har mest lite lägre vårblommor har jag märkt!


Det här fotot blev ändå sämre. Detta är också en ny blomma som jag inte kommer ihåg namnet på. Jag har hittat fakturan (hurra!) så jag får återkomma med det, om nu någon undrar. Kan väl inte bara vara jag som är namnfreak?!


Gullvivorna är också på G.


Ännu en ny påsklilja. Jag gillar att ha dom i landen, men inne kan jag inte ha dom. Svårt att tänka sig att dom ljuvliga sakerna doftar så starkt. Pingstlilja har inte alls den doften - har jag märkt!


Svavelpionen återigen! Knoppen blir större och större. Ska bli så kul att se den blomma. Tror den är inne på fjärde året nu så den är lite seg i vändningarna. Men å andra sidan så var den väldigt liten när jag fick den. Trodde knappt den skulle överleva alls.



Den omtalade kungsängsliljan! Man kan nästan se hur torr den är. Och liljebaggarna har angripit den, men jag har tryckt ihjäl dom jag har sett. Tack och lov brukar det inte vara så många.


Visst är den fin denna dubbla påsklilja? Hängde gjorde den med så jag fick ta handen till hjälp.

Men nu får det vara slut på trädgårdsfronten för den här gången. Idag hade jag tänkt vara ledig, men så kom lite brandinformation i vägen så det är väl bäst att åka på det i em. Viktigt också, man behöver påminnas. Jag är ju brandombud på jobbet och har varit på många utbildningar, men trots det så glömmer man. Tror nog att jag skulle veta vad jag ska göra om det hemska skulle hända, vilket Gud förbjude, men det skadar aldrig att repetera.

I morron ska vi på kalas till en liten 4-åring. Det är mitt barnbarn Cornelia som fyller. Nu är hon ingen bebis längre, hon heller. Igår var det avslutning på gymnastiken för henne och farmor kunde inte gå p g a jobbet. Var lite tråkigt, för jag var när hennes storebrorsa hade avslutning. Men det kommer väl fler gånger.

Nu får ni ha det så gott. Passa på och njut i solen och sköt om er. Vi hörs!

Kram Elzie






12 kommentarer:

Monica sa...

Så mycket fint du har, som blommar i din trädgård!
Jag förstår vad du menar med att bilderna inte blir bra...jag vet inte hur många bilder jag tog på min lilla Trillium, innan jag fick en, som inte var helsuddig... Det är speciellt vita blommor, som är svåra!
Ha det så skönt, kram, Monica

nattugglan sa...

så många fina blommor du har.Det kommer säkert fler ggr som du kan gå på Cornelias avslutning.Ha det bra!

Rigmor sa...

Ja det är ofta lite svårt att få till det med alla avslutningar när det gäller barnbarn och sen jobbet...känner igen det. Å man vill gärna vara rättvis, men ibland går det bara inte.
Många fina blommor i din trädgård, Kungsängsliljan är ju en av mina favoriter, och tyvärr sorkens också...I år kom det bara EN rosa och EN vit...Funderar på att sätta vitlöksklyftor runt hela blomman, om det hjälper.
Ha det gott!!
Kram kram

Herr Nilssons Fru sa...

Hos Elsie växer blommorna o trivs bra :). Vilket tur för alla åldringar att du jobbade i helgen då fick ju de njuta av din omvårdnad o nästa gång får du njuta av sol o värmen. De var verkligen sommar hela helgen o idag har varit lika varmt o gott. Tror du de blir oväder över valborg ? jo de säger ju så men man kan aldrig lita på SMHI.
Kramiz

Huset bakom lindarna sa...

Så fina blommor i din trädgård! Och så underbara dagar vi har just nu, det gäller att njuta så länge det varar, men visst behövs det lite regn till blommorna!
Kram/Finas mammis

Monika sa...

Fina vän!

Alldeles ljuvliga bilder! Här är busväder och isvindar. Igår haglade det hagel stora som gröna bönor. Idag är det sol, snö och regn om vart annat och bara 2 grader. Så här blommar inget alls än så länge.

Det händer lite av varje här i min närhet just nu. Så jag blir frånvarande ett tag till från bloggen.

Håller tummarna för dej och ditt stackars ben.

Må så gott!
Största kramen
Monika

Solglittret sa...

Så fint!

Kikar in för en vårhälsning ♥
~Kram Lollo~

Black Iris sa...

Nu tror jag nog att även du fått lite regn på dina fina blommor...
Vädret har blivit höstlikt på de flesta ställen verkar det som..
Nu får man kura inomhus tills nästa värmebölja sveper in..

Kram Maidi

Gunillasljusglimtar sa...

Oj oj vad mycket fint du har hos dej! Ja här är det inget uteväder alls...kallt o dystert! MEN det kommer väl bättre tider:)Kram Gunilla

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: Your garden is coming along beautifully. I'm so glad your peony is going to bloom. I have one that I've had for about 5 years and it comes back with a few leaves then dies without flowering. It just makes me sick..Hope you have a wonderful Mother's Day..Judy

Inger Marie sa...

Hei Elzie:)
Så fine vårtegn hos deg..her har vi fått masse regn,men mange uker med sol før det.Gjorde godt med regn for blomstene:)
Hyggelig du kikker innom meg:))

Turid sa...

Så mange fine blomster!
Ja våren er en deilig tid!

Klem fra Turid;)