tisdag 28 mars 2017

Nu är den glada våren här!!!

Hej på er! Ja, det måste vi väl säga att den är. Igår på promenaden med lilla Fia så kom en sån här och flög förbi.


Den lyste upp hela dagen, den lilla citronfjärilen. Att man alltid blir så glad när man ser en sån.

Idag har jag varit ute i trädgården och varit flitig. Klippt ner allt gammalt och slängt höst/vinterblommorna. Så nu ser det lite trevligare ut. Förutom att jag knappt har mer än halva tulpaner här. Förbaskade rådjur som måste äta upp det. Trots att folk runtomkring matar dom!!

När jag låg i landet (efter att ha satt mig i fågelbadet, haha!) så hörde jag ett härligt brummande. Det var den lilla humlan som tittade förbi.


Trodde nästan det var lite för tidigt för den, men den är så välkommen. Bilderna på fjäril och humla har jag lånat på nätet. Hade inte kameran med ute.

Gubben blev hastigt och lustigt ledig idag så då tog han sin båt och körde iväg. Bäst att passa på när det är fint väder. Ska ju bli sämre framåt veckan. Skönt att han kan vara ute med den lite så vi inte går varann på nerverna här (hm!). Nästa vecka ska vi börja gräva land, såvida han inte gör det i helgen när jag jobbar.

Har semester nu måndag och tisdag och det är rätt skönt. Igår putsade jag fönsterna här och idag var det dags för trädgårn. Skönt det också, haha.

Just nu har vi klarblå himmel, sol och +14.0 grader. Inte så dumt det heller.

Hade ju börjar träna på gymmet här och blev så irriterad när jag blev förkyld för tre veckor sen. Efter det åkte jag på bihålorna så nu har jag inte tränat på flera veckor. Tycker det har varit det ena efter det andra den här vintern, men nu hoppas jag verkligen att det lugnar ner sig.

Hoppas ni har det bra och att ni får se solen ni också. Ta väl hand om er, inte klä av er för tidigt!, så hörs vi en annan dag.

Kram Elzie

4 kommentarer:

Monica sa...

Hej Elzie, det var länge sedan! Ja, visst är det en härlig tid nu! Allting är så rent och fräscht och vi har hela den varma tiden framför oss! och att städa i trädgården är ju SÅ mycket roligare än att städa inne, ja det tycker jag i alla fall!
Varken citronfjäril eller humla har jag sett än, men vårblommorna poppar upp en efter en!
Hoppas att du slipper mer förkylning nu och kan njuta av dina lediga dagar nästa vecka!
Kram, Monica

Evas Kvarnaro sa...

Men vad härligt med sådana fina vårtecken, citronfjäril och humla, toppen.
Citronfjäril har jag sett i helgen men ingen humla ännu, hoppas de vill komma nu.
Att bli förkyld drar ner en människa till noll, alltid jobbigt och tar tid att bli bra.
Hoppas du mår bättre nu, våren är lurig och lätt att bli förkyld.
Jag fick en hundvalp när jag fyllde år i helgen, fast den är född nyss 15/3, får vänta ett tag tills vi får hem Ludde. Jag är överlycklig må du tro.
Sköt om dig/ Eva

Erikslundsliv sa...

Jag såg flera fjärilar förra helgen när det var 18 grader varmt ute. Då kändes det som vår!
Nu är det lite kallare så jag hoppas att fjärilarna inte frusit ihjäl....
Trevlig helg!
Kram, Ann

Evas Kvarnaro sa...

Glad Påsk önskar jag dig/ Eva