onsdag 13 augusti 2008

Dalashopping - Some shopping in Dalarna

Hej på er! Ja, som vanligt blev det en del shoppat. Att man inte kan låta bli!!! Men det sitter väl i generna och samtidigt är det ju kul *s*. Jag ska visa er lite som jag köpte i Dalarna när vi var där, men först vill jag visa min sittgrupp som jag köpte precis innan vi skulle ge oss iväg på semestern. Köpte den på Jula för den förnäma summan av 249:-. Det tyckte jag var precis lagom det. Gubben undrade naturligtvis varför vi skulle ha en sittgrupp just där!!! Karlar! På bordet står en pelargon, i den närmsta krukan är det en "ballongblomma" och snett bakom den har jag en klematis som jag hoppas ska växa upp där i hörnan.

Hi! As usual I needed to buy some things. It's strange you can't let it be!!! But I guess it's the way we are and it's also funny to get some new things. I shall show you some of what I bought in Dalarna, but first I will show you my chairs and table that I bought at Jula just before we left. It was very cheep and I thought it was perfect. My husband, of course, asked why we should have these things there?!?!


Har ni sett såna gulliga små hästar? Jag var inne på turistinformationen i Leksand när jag fick se dom här och kunde inte motstå dom. Tycker den lille kusen är så söt. Inte kostade dom mycket heller så dom fick följa med hem!!

Have you seen these cute horses? I was at the tourist information in Leksand when I found these and I couldn't resist them. Thought the smaller one was so cute. They didn't cost a lot either so they had to come with me!!



Den här ljuslyktan köpte jag på Lantliv i Leksand. Den är så söt med en blomma mitt på. Tyvärr blev bilden dålig, men jag hoppas ni ser ungefär hur den ser ut. Har inte hängt upp den än för jag ska ändra om i köket innan men sen får den hänga där och lysa upp vinterkvällarna.

I bought this small lantern at Lantliv in Leksand. It's cute with the flower on. I'm sorry the picture isn't too good, but I hope you can see how it looks. I haven't put it on it's place yet, I shall change some in the kitchen before it will hang there and lighten up the winter evenings.






Det här hjärtat är också en ljuslykta och den köpte jag i blomsteraffären i Leksand. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på stället. Jag har så svårt att gå förbi ljuslyktor. Bara älskar att tända såna och har så många nu så jag vet inte vart jag ska göra av dom riktigt *s*.

This heart is also a small lantern and I bought it in the flower shop in Leksand. I'm sorry but I can't remember the name of the place. I have big difficulties to leave a lantern when I see one. I just love to lighten these and now I have so many I don't even know where to put them LOL (I know that lantern isn't the right name for them, but I can't remember the English word for it either, maybe you can help me???).






Det här kryddstället hittade jag på en loppis. Det är inte stort men jag föll för det fina glaset i burkarna. Det har inte kommit på sin rätta plats här i livet ännu, får vila sig i köksfönstret. Men snart så!!!

I found this rack for spicec at a flea market. It's not big but I fell for the lovely glass in the pots. It's not on it's right place either, rather in the kitchen window.


Den här lilla kupan tror jag att Stina känner igen. Den är bara, ca 10 cm hög och jag tyckte den var så söt när jag fick syn på den på hennes loppis. Blomman skickade hon också med. Den får också stå i köksfönstret så länge.

I think that Stina (Hemma på landet) knows this thing. It's only about 10 cm high and I thought it was so cute when I found it at her flea market. The flower is from her too. I keep it in the kitchen window too.


Så måste jag ju visa mina Winchester Cathedral som jag satte i våras. Har ni sett så mycket blommor? Alla 8 plantorna blommar nu och jag är så glad. Måste erkänna att jag trodde att, åtminstone 3 av dom inte skulle överleva, men nu är det full fart på dom. Roligt när det lyckas. Och vilka granna blommor det är med god doft.

I must show you my Winchester Cathedral that I planted this spring. Have you seen all the flowers? All 8 plants are in bloom now and I'm so happy. I must admit I thought that, at least, 3 of them were going to die, but now they are filled with life. It's nice when you succeed. And the flowers are so pretty with a nice smel

Har shoppat en del annat också, men det får ni se en annan dag. Kan ju inte visa allt på en gång *s*. Hoppas ni har en skön dag därute i cyber världen.

I have shopped some more but I leave that to another day. Can't show you everything at one time LOL. I hope you have a nice day out there in the cyber world.

/Elzie

22 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

Fina ljuslyktor!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Uuuunderbara ljuslyktor:) Jag är en riktig ljuslykteoholic jag med:)

Vilka söta loppisfynd du hittat! Kryddstället är ju jättefint!

Kram Annica

Södralycke sa...

Så mycket fina saker du visar idag! Vilket fynd utemöblerna från Jula var! Det var verkligen billigt :)Man kanske skulle gå in där oftare och bara titta!

Ha det gott! Kram Johanna

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fint du hittat. Trädgårdsmöblerna var jättefina. Tror att du var på Blomsterflärd och httade ljuslyktan. De har mycekt kul saker.

Kram Ullis

Mormors Veranda sa...

Så många fina saker du hittat. Trädgårdsmöbeln var verkligen en fynd!
Ha de gott!
Kraam Pling

Änglahem sa...

Vilka vackra rosor!! Vad kul för dig att de mår så bra och skänker så mycket blommor!

Kryddstället är ju bara sååå fint!! ja allt du köpte är fint, men stället...*mmmmmmm...*
Ljuslyktor kan man väl aldrig ha för många av?! Näää.

Kram, Ulrika

Ps. blomman du undrade över är en Allium, har kommit med hängande huvuden nu....exakt namn är jag inte hundra på ´flavium´kan tänkas.

Inspiration i vitt sa...

Men vilket kap såå billigt för den fina sittgruppen.
Dina vita rosor var det finaste jag sett,så vackert.
Kram/Ingela B.

A home far away sa...

Det verkar som om det är till Dalarna man ska bege sig till om man vill handla fina saker:-

Ha en fin dag
//Gunilla i Singapore

Ann-Catrin sa...

Men vad du har shoppat.. den ena fina saken efter den andra... vilket bra pris för sittgruppen.. den var ljuvlig!!

kram på dig A-C

M.E.V. foto sa...

Fine ting du har kjøpt, og rosen er kjempefin:)

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Många fina saker du har köpt, ja ljuslyktor är fina i fönstren. Din lilla utemöbel är fin, är det där du sitter och intar morronfikat?

Jo då skuggbilden har jag tagit på stranden nere i Tossa de Mar, vi går alltid så tätt tillsammans, det är många som kommenterar och ler åt oss, det är kul att göra människor glada.

Vi har en bra dag här i Göteborg, lite blåsigt, men ändå skönt.

Kramar från Irene

Inger-55 sa...

Så mye fint du har kjøpt! Ser kjempekoz ut i hagen din! Og jeg har akkurat likedan kryddersett som du har kjøpt på loppis. Arvet det av en gammel tante! Jeg pleier å sette de små flaskene på bordet med en rose/blomst i hver. Det blir skikkelig fint!
Da ønsker jeg den en flott helg!!!!!

Stina sa...

Ja, det där var ju inte dåligt. Du har ju hittat en massa saker ju. Fina saker. Den där gruppen vill jag också ha. Klart att man ska ha en grupp där.
Ser du Bertil va?Gubbar!! Haha...Puss

Anonym sa...

Hej Elsie!

Visst är det morbro han är, ja, så fel det kan bli ibland, fniss.
Så många fina fynd du har gjort.
Ljuslyktorna är jättefina.
Kram Bodil.

Mitt Egnahem sa...

Är också "Dala-frälst". Tyvärr hann jag inte dit i sommar... Höst är lika med= ljus och ljuslyktor!
MYS PÅ! MVH Mitt Egnahem

Huset på toppen sa...

For en herlig shopping runde du har hatt!! Likte godt en fin hagegruppen og lys lyktene!!

Ønsker deg en fin torsdagskveld!!

hagagården sa...

hej
vilket fint kryddställ du har hittat,sånt skulle jag ochså vilja ha.
ha det gott
ninni

Malin sa...

Hej!
Åh vad vackra rosorna blivit. Jag har två nyplaneterade rosor som jag hoppas på nästa år =)
Kram Malin

Husbilsresan sa...

Hm...så du har varit i Dalarna....och inte hälsat på mej!!!!Mycket fint du handlade och vilket fynd det var med sittgruppen...passade bra där också.
HA en skön helg!
Kram/Gunn

Cathrin sa...

Hej! OJ oj vad mycket fint du köpt i Dalarna. Kul att få se en skymt av ballongblomman,för det är väl från "mina" fröer?Rosorna är underbara.Satte en honungsros förra hösten på vår altan men icke en blomma har visat sig,men den kommer säkert igen till nästa år,suck det lät avlägset. Ha en skön helg.kram Cathrin

Bodil sa...

Vilka vackra rosor! De var en helt ny bekantskap för mig. Vita blommor är så vackert.
Önskar dig en härlig helg!
Kram Bodil

Kajsa sa...

Åh, så mycket fint du har shoppat! Älskar ditt fina hjärta att hänga och lysa upp höstmörkret! För att inte tala om kryddstället och glasklockan m blomman! Så himla söta!
Tack för bra boktips! Jag har - kors i taket - läst skönlitteratur i sommar (är lite trött på att läsa när man pluggar). Har fastnat i Stieg Larssons trilogi. Ska nog ge mig på någon av dina tips som du gav.
Ha en skön helg!
Kram
Kajsa