måndag 4 augusti 2008

Hej igen! Den här bilden hittade jag hos en bloggvän i Amerika, tror jag, och jag tyckte den var så härlig. Stämmer rätt bra in på mig i alla fall, även om jag haft turen att inte ha någon söndrig dator, peppar, peppar...

Hi again! This picture I found at a blog friend from America, I think, and I thought it was charming. It fits rather good on me, anyhow, even if I've had the luck with a working computer so far...

Jag fick en utmaning av Lian för ett bra tag sen, förlåt att jag inte gjort den tidigare. Det var ju semester och sedan måste jag erkänna att jag glömde bort den. Men nu tänkte jag att det skulle bli av.

Det är meningen att man ska skicka utmaningen till 6 nya, men jag tycker mig ha sett den på så många ställen nu så jag skickar den inte vidare. Istället får den som känner för det göra den på sin sida. Nåväl, då börjar vi då.

1. Fem saker som fanns på min "att göra lista" idag? Du milde. Vet inte ens om jag har så många att göra saker just idag. Men jag får väl börja med:

Arbeta.
Laga middag
Gå ut med hunden
Diska
Scrappa receptkort.
Ja, det blir inte så mycket när man jobbat klart.

2. Vad gjorde du för 10 år sen?

Jag var på samma jobb, dvs undersköterska på äldreboende. Min son och jag delade lägenhet här i samma samhälle där jag bott i 33 år. Gubben och jag var tillsammans sedan 2 år och jag hade ett barnbarn på 1 år!!

3. Ställen jag bott på?

Ja, det var enkelt *s*. Har bara bott på tre ställen och de är

Växjö, Sandsbro och Rottne

4. Fem saker jag skulle göra om jag var biljonär?

Jag skulle ha ändå fler fadderbarn och skänka mer pengar till dom varje månad än jag har möjlighet att göra nu.

Jag skulle betala alla skulder för oss och våra barn.

Jag skulle skänka pengar till människor som verkligen behöver dom.

Jag skulle ordna mer personal inom äldreboende och barnomsorg så de får lite mer tid för varje person.

Jag vill egentligen inte bli biljonär. Alldeles för mycket pengar som man ska oroa sig för *s*.

I have just done a challenge I got some time ago from Lian. It's only some questions that I've answered and nothing really interesting.

Efter all sol så har man ju önskat sig lite regn, för trädgård och svamp och bär i skogen. Och idag har vi blivit bönhörda. Herre gud som det regnade för en liten stund sen. Man undrar om det ska bli åska också. Jag blev plaskvåt när jag cyklade hem från jobbet förut.

Nu får jag nog ta och ställa mig framför spisen istället och göra lite biff med lök. Ska bli gott med lite "vanlig" mat till skillnad från veckorna innan. Jag hoppas ni får en skön måndagkväll.

After all the sunny weather we've asked for some rain, for the garden and the mushrooms in the forests. And today God really heard our prayers. It has rained heavily and you're wondering if it may be thunder too. I was soking wet when I biked home from work earlier.

Now I must take care of the dinner. It'll be good with some "normal" food again. I hope you'll get a nice Monday evening.

/Elzie

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hi Elzie! I love your post! That is very true! My house has never been so disorganized! It's 2 in afternoon, I just finished lunch. I've been in yard since 7am and just sick of it. Very nice day here - rain rest of week. Hope you didn't work too hard last couple days and sorry you got soaked!!! I have never liked mushrooms but I think I cook wrong/too long! I just read something somewhere about a festival in Sweden where crawfish are the big deal? Did I read wrong? Have great Tuesday-Jeannette

Nicolinas boning sa...

Om jag hade tänkt på det hade vi nog övervägt att kika förbi på vår road trip nere i landet,men stress och bök gjorde så att det alldeles föll bort! Men det kommer väl fler semesterturer neröver...och då du...;-)
Jag undrar varför det inte kan vara alldeles lagom väder någon gång?!
Nu är jag trött på hela eländet och går i ide tror jag...eller oxå har jag PMS som påverkar mitt humör...fniss...
Kramar/Birgitta

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Rolig bild, ligger kanske något i det :D
Regn ja - det har regnat mycket idag, tänk att det aldrig kan få vara lagom.
Vad mysigt det ser ut i Norrboda! Var i Dalarna ligger det? Vi skall ju snart åka till Dalhalla :D
Önskar dig en skön vecka!
kram
nina

a home far away sa...

Hihi vilken härlig bild, det kan nog stämma in på de flesta.
Svensk sommar, ja vad ska man säga, föränderligt, hihi!

Ha en fin dag
Kram Gunilla

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Hej Elzie, vad roligt att få veta lite mer om dig.

Hoppas du har en bra dag!

Kram Linda

Kajsa sa...

Hej du!
Och tack för kommentaren om mitt trädäck. Jag får väl komma hem och hjälpa dig snickra ett trappräcke. Det är nämligen jag som har gjort det som syns på bilderna. Min nästäldsta syster har hjälpt mig med att få till trädäcket, så att det ligger i våg. Skruvat och sågat gör jag själv.
Om jag snickrar, så kanske gubben kan måla ditt nya räcke var sjunde år..?! : )
Ha en go' fortsättning på veckan!
Kramar
Kajsa

Kajsa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Wurzerl sa...

Hej Elzie!
What a funny picture!!!! I must laughed a lot. Shall I put my laptop in the garden when it' s raining? Are you sure that my house will be cleaned after?
I wish you a great week Wurzerl

LISBETH---<-@ sa...

Hei Elzie! Artig lesning ! i blant får en jo svare på utfordringene, jeg er desverre ikke så flink til å følge opp men jeg får vel ta meg sammen og svare før eller siden på de jeg har liggende på vent!
Ha en flott dag.
Klem

Hemma på Landet sa...

Kul läsning du gumman. Hälsa gubben din. Kramis

Gunilla/Nilla sa...

Det var en kul bild med passande text. Ska ta och köra ut den och sätta i min pysselhörna. För där är ALLTID stökigt.
Får man "låna" bilden och sätta på bloggen?
Ha en härlig dag
/Gunilla

Södralycke sa...

Rolig bild! Den stämmer nog ganska bra hemma hos oss också :) Kul att läsa utmaningen, så du bor också i Växjötrakten! Har en ny utmaning till dig på min blogg, tänkte att den kunde passa dig ;)

Ha det gott! Kram Johanna

Dubbelörnen sa...

Ligger nog mycket i det där *skrattar*.

Har hållt mig borta fr datorn så mycket som möjligt i sommar o läser nu dina inlägg. Låter som en härlig sommar, med mysiga resor, möten o upplevelser.

Dalhalla har vi också besökt men då utan konsert. Det måste ha varit en höjdare!!

KRamar

Granne med Selma/ Selmas granne sa...

Gud, vilken bra bild! Visst stämmer det... :-)
Du må tro att det blir hektiskt ibland. Jag som älskar att BÅDE sitta vid datorn OCH att städa... jooo, det är faktiskt sant...
Billigaste sättet att inreda vettu ;-)
Nu är sista semesterveckan gjord occh allt återgår till sina normala gängor igen. Kommer att sakna ledigheten och tillfällena ute på trappan i morgonsolen tillsammans med katten och kaffekoppen, cykelturerna ner till sjön och ohämmad tid till att fixa och dona. men det kommer väl en jul - med ledighet ;-)
Kram Sussie

Lotta sa...

Tjenare tjejen!

Kikar in för att se så att allt är bra med dig. Här är det fortfarande semester som gäller. Och som jag njuter och tar det lugnt!

Ha det gott!
Kramisar
Lotta

Millas hem sa...

Japp! Den bilden var klockren! :)
Kram Camilla