tisdag 26 augusti 2008

En ovanlig tisdag - An unusual Tuesday

Hej igen! Först vill jag tacka för alla härliga kommentarer jag får. Det är så roligt att läsa igenom allt ni skriver. Att ni tittar in till mig betyder väldigt mycket ska ni veta. Jag har varit väldigt dålig på att scrappa i sommar. Har faktiskt inte gjort någonting mer än det här kortet som jag skickade till Anita i Tyskland som tack för att jag vann fröpåsar från henne. Men jag får sätta fart nu framöver för jag har tänkt göra album till mina barnbarn med foton från dopen. Eftersom det ska bli julklappar så bör jag nog börja snarast *s*.

Hi! First of all I want to thank you for all the nice comments I get. It's so funny to read what you're writing. And the fact that you take the time to visit my blog means a lot to me. I have been very bad on scrapping this summer. In fact, I haven't done anything but this card that I sent to Anita in Germany after winning some seed bags. But I have to work harder soon as I'm planned to make album's from my grandchildrens christening. It shall be Christmas presents so I think I should start right away LOL.




Nu äntligen Bodil (Fru Gredelins dillen) ska jag visa bilden på örngotten jag köpte av dig. Det blev, tyvärr, en väldigt dålig bild, men det syns i alla fall att jag använder dom. De är så milda och vackra i färgerna och jag gillar dom väldigt mycket.

At long last I will show Bodil (Fru Gredelins dillen) the picture I've promised a long time. The picture isn't very good, but you can see that I'm using the pillowcases I bought from you. The colors are so mild and I really like them.

Ja, idag är det alltså dags att åka till Skåne igen. Gubben som har en gammal arbetsskada i sina armar (efter att ha jobbat som bilplåtslagare i hela sitt liv!) ska ner och undersöka sig på det stora sjukhuset i Lund. Eftersom jag är ledig så har jag erbjudit mig att följa med som trevligt (hm!) ressällskap och ta hand om hunden. Inte för att jag vet vad vi ska göra eftersom det ska bli regn. Får väl sitta i bilen och läsa, hi, hi. Tror inte dom gillar att jag tar med mig lilla vovven in på sjukhuset.

Today it's time to go to Skåne again. My DH that has an old working damage in his arms (after working all his life as a car plater!) will visit a doctor at the big hospital in Lund. As I'm free I said I could join him as I'm such a splendid company (hm!). I shall take care of the dog too. I really don't know what to do as they have promised rain. Guess I have to sit in the car and read, hi, hi. Don't think they like it if I take the dog into the hospital!!

På hemvägen ska vi stanna vid Ringsjön enligt maken. Där ska det handlas rökt fisk. Jag är inte så förtjust i rökt fisk som han är och tycker det räcker med den vi köpte i Ängelholm, men han är av en annan åsikt och det är väl bäst att han får hållas - eftersom det är han som kör!!! Nej, nu är det nog bäst jag börjar göra mig i ordning. Jag hoppas ni får en bra tisdag, om än regnig.

On our way home we're going to stop at Ringsjön as my DH wants to buy smoked fish. I'm not that fond of smoked fish as he is and I think it's quite enough with the one we bought in Ängelholm, but he has another thought about it. And as he's the driver I let him do what he wants!!! Well, time to get ready. I hope you'll get a nice Tuesday.

/Elzie

PS! Det blev en dag i bilen för vovven och mig. Regnet föll så fint utanför hela tiden. Synd när man kunde suttit ute på en bänk och läst. Boken jag läser heter "Landet bortom haven" av Tamara McKinley. En författare som blivit en stor favorit hos mig. Men resan ner och hem gick bra, tack och lov.

36 kommentarer:

My White Cottage sa...

Örngotten ser supergulliga ut! Så det blev ytterligare en tripp ner till Skåne. Hoppas du inte behövde sitta i bilen utan kunde kika på något kul!!?

Ha en fortsatt fin vecka!
Kramar från Jenny

PS. Tack för dina alltid så rara kommentarer hos mig - de värmer! :)

Ann-Catrin sa...

Oh vad vackra örngott du köpt av Bodil..hon kan hon!!

hoppas det inte bara rehnar på er tripp till Skåne.. så du kan ta en promenad med vovven medan du väntar!!

Vi har sol än.. men jag hörde dets kulle bli regn i em!!


kram på dig A-C

NICOLINAS BONING sa...

Snygga örngott!
Hopas att ni tar det lugnt i trafiken ner nu när det regnar.
Om ni ska sitta i bilen så tar du väl med dig en riktigt bra bok förstår jag:-)
Rökt fisk är helt OK,men absolut inte i för stora doser,tror inte på det där att man blir intelligentare av att äta mycket fisk...fniss...eller oxå är det för sent i det här fallet:-)
Ha det bra!
Kramar/Birgitta

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Ja det må du..begynne på album om de skal scrappes ferdig til jul. Oj for et arbeid å scrappe album er..
Håper turen til sykehuset gikk fint !
Nydelige putetrekk!
ha en fin dag min venn.
Klem

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilka härlig örngott!
Hoppas ni hade en bra resa till Skåne och att du fick göra lite annat än att sitta i bilen och läsa.
Ha det gott!
kram
nina

Hagbacken sa...

Hej Elzie! Då¨får ni vara rädd om er och köra försiktigt då! Du och vovvsen kan ju sitta i bilen och mysa i regnet..tyckte iaf inte JAg LÄT helt fel! det är bäst att låta karlarna hållas ibelnd, håller med...

Vilka fina örngott, och vilket underbart fint kort du har gjort! Själv har jag för dålig fantasi för att kunna skapa ngt liknande bra, tyvärr!

Kram Linda

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefina örngott. så fint kort du gjort, skulle vilja kunna scrapa men har inte vågat prova.Hoppas att det blir bra dag i Skåne.

Kram Ullis

chevostar sa...

Hei på deg !
Flott kort du har laget :)

Jeg er tidligere lillemy som har fått ny blogg, og med nytt navn :)

Ha en flott uke videre , vi blogges :)

Stina sa...

Så gulligt och fint med örngotten.
Ha det gott du plumsan.:-)
Puss

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Det låter som ni har haft en bra dag trots regnet.

Men hur gick det med Gubben? och köpet av rökt fisk?

Tack för tipset av boken, den skall jag försöka.

God natt och kram från Irene

Cathrin sa...

Hej! Sött kort och underbara örngott.Rökt fisk som är såååå gott,men smaken är ju som baken och tur är väl det,ha,ha.Ja lite synd att få sitta i bilen och läsa men hoppas du hade en avkopplande stund. Tänkte ta min bok nu en stund innan jobbet men nu ser jag att klocka skeeeeeeeenat så det blir nog inget med det. Ha det bäst. Cathrin

Bodil sa...

Hej Elzie!
Kul att du visar kuddarna. Själv gillar jag också de tygerna, men nu kan det bara bli en eller två till sedan är tyget slut och jag får inte tag på det igen.
Viket fint kort du har gjort - passar nästan till Fru Gredelin....
Ha det gott och stor kram från Bodil

Brit. (lille meg) sa...

Dette var vakkert! Både kortet og örngotten. Det ordet visste jeg ikke hva betydde, men så måtte jeg se på bildet en gang til, og gjetter at det har noe med det nederste bildet å gjøre.
Takk for hyggelig hilsen til meg.

Stina sa...

Puss och Kram go-Fia där. Ha en bra dag.
Kram Stina

Kajsa sa...

Otur med vädret när ni var i Lund. Annars är nog det en rätt trevlig stad, har jag för mig om.
Tack för den snälla kommentaren på min sida. Jo du, det kanske vore något - att åka hem till folk och hjälpa till med deras trädgårdar. Men då skulle jag nog få skaffa mig en mini-grävmaskin. :)
Ha en härlig torsdag och skönt veckoslut!
Kram
Kajsa

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Ja rökt lax kan man få ont i magen av, särskilt om man inte är van vid att äta mycket fett.

Är det på hit du skall i Göteborg, Tryck här ja det skulle vara kul att träffas om du har tid, efter du har varit på Svenska mässan så kanske jag kan visa dej lite i Göteborg. Hör av dej så kan vi bestämma när, var, hur.

Kramar Irene

Södralycke sa...

Med en bra bok blir det aldrig tråkigt :) fast det är ju lite skönare att kunna sitta ute i solen och läsa! Låter kul att scrappa. Har faktiskt aldrig testat det..... Det måste vara en perfekt present att ge bort!

Ha det gott! Kram Johanna

Lisas torp sa...

Så vackra saker du visar! Örngotten ser ju underbara ut!

Ja du, vädret numera är något outsägligt! Vilken otur ni hade!

Ha en riktigt skön helg!
Kram
Lisa

Inger-55 sa...

Hei på deg!

Håper dere fikk en fin tur til Lund uansett. Har man en god bok og en snill voffs, er det ikke så ille å sitte i bilen.
Skikkelig fine putevar du har kjøpt. Koselig å pynte litt på senga.
Så flink du er som skal lage album til barnebarna! Blir jo ett minne for livet!
Jeg er på hytta nå. Og da jeg skulle ut og lufte min lille hvite voffs, traff vi en GREVLING! Tror aldri jeg har løpt så fort før..... med den lille på armen.

Ønsker deg en flott helg!

Huset på toppen sa...

Kjempefint örngott. Så flotte kort du har lage.-), Jeg lager ikke kort selv,unntatt Tilda kort,de kjøpes som matrialpakke,da klarer jeg å lage de!!

Ha en fin helg:-)
Klem

Lovise sa...

Hei.
Er bare innom for å ønske deg en fin kveld:)

Anonym sa...

Hej Elzie!

Nej, jag tror möbeldesign endast blir till egna hemmet, hi hi
Men det är himla skoj för man får ju det precis som man vill ha det!

Fina kuddfodral du köpt av Bodil. Hon syr så himla vackert och har ett vackert namn, fniss.

Vad tråkigt att det regnade när ni var i Skåne. Nästa gång ni åker så hälsa Skåne från mig!!!!

Ha en skön helg!
Kram Bodil.

Hulda sa...

Så flott kort du har lagd, det måtte hun bli glad for. :) Takk for hilsen hos meg.

Tidsmästarinnan sa...

Halloj Elzie,
jag gillar dina örngott!
Lycka till i utlottningen!
Kram och ha en fin helg
/Susanne

Stina sa...

Jag får väl klia dig i huvudet nästa gång.*s*
Puss

Käranån sa...

Så fint kort du har pysslat ihop, örngotten är jättefina. Synd att det regnade i Skåne, men det gör det ju över allt i dessa dagar. Ha ett skönt veckoslut

Unknown sa...

Elzie, Elzie,

Nästa gång Du följer med gubben till Lund så slå mig en pling. Jag bor 10 min från Lasarettet i Lund och hade mer än gärna bjudit dig och vovven på en fika.
Miala mig så kommer du att få mitt tel nr.

Hoppas att det gick bra för gubben!
smaklig spis av god fisk!

Kramisar Jeanette

Stina sa...

Kram till dig goa:-)
Puss

~ Eva ~ sa...

Skönt att resan gick bra, och att ni kanske ändå hade det rätt mysigt i bilen, du och vovven :-)

Ja, härhemma är det som du förstår tungt just nu, och det visar sig hur det kommer att bli...

Kram från Eva

Husbilsresan sa...

Vad gullig du är som kallade mej tjej i din kommentar inne hos mej *ler*.Superfina örngott du köpte av Bodil!
Synd att du inte kunde sitta ute och läsa....den boken ligger förresten på mitt nattygsbord och väntar på att jag ska läsa den.Jag gillar också den förfataren.
HA en skön fortsättning på helgen!
Kram/Gunn

Lotta sa...

Hej vännen!
Så trist att det blev en regnig dag i Skåne. Ni skulle inte kommit hit förrän i slutet av veckan istället, då hade vädret varit bättre. Idag har det varit helt ljuvligt.

Jättesöta örngott!

Ha det gott tills vi hörs igen!
Kram
Lotta

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Kortet var så tjusigt! Är så sugen själv på att börja, tänkte göra ett litet familjealbum med de finaste bilderna.

Örngotten var superfina!

Ja maken är också galen i rökt fisk och saltströmming. Ja varje gång vi äter det så känner jag bara kräk känslor =)

Kram Anita

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Huff så kjedelig med regn da - skjønner godt at du heller ville ha sittet på en benk å lest en bok...

Her stråler solen i dag, og jeg skal på jobb snart - men så har jeg noen dager fri, og til helgen kommer campingvogna hjem til oss, har så mange ideer i hodet at de snart MÅ settes ut... gleder meg masse til å ta fatt på vogna... å jo, jeg har fått en del kommentarer på dette kjøpet ja...som " det er ingen annen som kunne gjort noe slikt"... eller " ikke noe som sjokerer når det gjelder deg"... men har man en drøm - må man jo bare GJØRE noe med det... ikke sant...

Ha en koselig søndag og uke...

Stina sa...

Det är ju det som är så bra vet du gullet. Man rensar...upp på loppisen. Sedan skaffar man nytt så att man har något till loppisen nästa år. Haha...
Puss

MiaMaria sa...

Hej!

Vilka fina kuddar du köpt!!!!

Lycka till!
MiaMaria

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jaha, du pysslar med scrapbooking. Läste just inne hos Sara om det.
har inte själv provat någon gång, men kanske borde göra det...
Hoppas det gått bra för "gubben" din!
Kram
Marie