tisdag 28 oktober 2008

En resa i tiden + en award - A trip in time + an award

Vi var på resande fot för ett bra tag sen. Då fick jag plötsligt se på en skylt: Dufvemåla. Dit måste vi ju åka. Det gick en smal grusväg en bit in i skogen och sen bara dök huset upp. Ett gammalt bondehus i två våningar. Så typiskt Småland. Och små steniga tegar runtomkring. Och med skogen därtill. Ett ljuvligt ställe. Perfekt för de konserter de brukar ha där. Tyvärr har jag aldrig varit på någon själv.

When we were on a trip some time ago I suddenly found Dufvemåla on a sign. We just had to go there. It was only an old gravel road in the forest and suddenly the house was there. An old farmers house. So typical Småland. A lovely place. And perfect for the concerts they use to have there. I've never been to one myself and it's a pity.

Här ser ni Kristina med sitt astrakanäpple. Som ni ser har dom planterat Kärleksört runt henne. Kan inte erinra mig att det hade något med Utvandrarna att göra, men det var ju fint i alla fall. Och statyn ser "mänsklig" ut.

Here is Kristina. She was in a book written about people from Småland, among others, that went to America as they were too poor to overlive in their old country. I like this statue as it really looks like a person.

Detta är baksidan på huset. Inte överdrivet renoverat men så att det håller ihop i alla fall. Tyvärr var det lite svårt att ta kort på framsidan eftersom huset ligger precis utmed vägen. Kändes inte så kul att stå på grannens tomt för att fota *s*. Den vackra Smålandsgärsgårn är så fin. Den här bilden är så typiskt Småland tycker jag.

This is the back of the house. It was a bit difficult to take pictures on the front as the house is just beside the road. And I don't like to stand in the neighbours garden to take pictures LOL. This pictures is so typical Småland I think.

Här är den gamla brunnen. Hinken hänger på sin plats, det är bara att ta för sig av vattnet. Om du undrar vad det är för störar som syns så är det från gärsgårn.

This is the old well. The bucket (without holes I hope!) is on it's place, you can just get some water if you like.

Och här är mannen som fick till hela utvandrarserien. Och jag måste erkänna att det var bara förra året jag läste den för första gången för något år sedan. Men jag har ju sett Utvandrarna på tv bl a. Han skrev bra Vilhelm Moberg. Också en smålänning att vara stolt över. (Fy vad jag låter mallig idag *s*).

This is the man that wrote about the emigrants. He was a man from Småland and he wrote nice books. His name was Vilhelm Moberg.

Jag har fått en award också. Tusen, tusen tack Kära Nån i Finland för den. Den damen måste ni besöka. Hon gör helt otroliga saker med tyg, tråd och maskin.

Enligt reglerna ska jag utse 3-5 som ska få den här awarden och eftersom jag varit lite feg de senaste gångerna så har jag bestämt mig för att den här gången ska jag skicka den vidare. Och det blev följande damer som fick den:

1. Birgitta på Nicolinas boning . Hon skriver alltid så inspirerat och roligt på sin blogg. Där gäller det att hänga med för det händer saker med ojämna mellanrum (*s*).

2. Petra på Underbart är kort . En dam som gör så fina kort. Titta in hos henne och bli inspirerad.

3. Ingela på Mormors veranda. Hon har, tillsammans med sin man, gjort ett gott jobb med sitt hem. Hittar alltid något guldkorn när man tittar in.

4. Nina på Solstrimmor och stjärnestrålar. Denna damen visar så mycket fint hela tiden. Så mycket fint att titta på.

5. Monika på Tant Theas lilla torp. En underbar blogg där Monika verkligen ger mycket av sig själv. Och samtidigt ger oss andra så väldigt mycket.

Ja, det var det det. Man ska tala om för personerna i fråga också att man givit dom en award så det får jag göra nu. Jag hoppas att ni har det bra, trots det risiga vädret. Vi hörs.

I got an award and now I have chosen the ones that will get it from me. I hope you have a good day. See you.

Kram Elzie




29 kommentarer:

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Heisan!!
Nå er det lenge siden jeg vært her :) Gratulerer med award ..
Håper dte står bra til med deg.
her er det kommet snø,vakkert er det synes jeg.
Ønsker dge en fin dag.
Kram/klem fra Ella

Bodil sa...

Kul att få se bilder från Duvemåla. Har själv aldrig varit där. Det ser verkligen småländskt ut.
Tack för kommentaren! Kul att du gillade korten. Kortet med den gammeldags stämpeln är inget kort som jag gör många av. Det tog tid innan jag fick det klart kan jag säga.
Nu när hösten är här blir det mer scrappat för min del. Under sommaren ligger det helt nere.
Kram

Vit Gladiolus sa...

Fina bilder från Duvemåla!Jag skulle vilja åka dit!
Kram Zinkabljan

Magdalena sa...

tack fo hyggelig besøk fra deg¨~~!
klem og fin vecka!

Klarafina sa...

Grattis med awarden!
Det finns mycket vackert att se i Sverige. Skulle gärna åka till Duvemåla till sommaren.

Petra sa...

Tack snälla Elzie för den fina awarden. Känner mej väldigt stolt och mycket glad.
Kramar
Petra

chevostar sa...

Så flotte bilder du viser fra småland! Syntes det likner på huset som Emil og familien bodde i, i Emil filmene :) Masse flott fra turen din :) Ser at det er en stund siden sist jeg var her... Men har det litt travelt for tiden... og da blir bloggingen nedprioritert... men kommer nok sterkt tilbake!

Ha en flott uke :)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Elzie och grattis till din award!

VIlka härliga bilder du bjuder på idag!

Kram Annica

Anonym sa...

Hi Elzie! Thank you for your compliment! I have too much stuff I think and am trying to simplify! I love Swedish style homes and thing this one looks like a very peaceful place to live! I also love old quirky trees and can see one in the side there! Looks like a nice place to visit. Have a great rest of the week! It's very windy here but I must go to the store for groceries which I don't like to do anymore with the higher prices! Good excuse to diet!lol Til Later, Jeannette

Lätta och Goda recept sa...

Vad mysigt det ser ut där på Duvemåla.

Hoppas allt e bra.
kram SusanneSj

Brit. (lille meg) sa...

Gratulerer med vel fortjent utmerkelse!
Det er hyggelig å bli satt pris på.
Fin plass du har vært på.
Takk for hyggelig hilsen hos meg.)0

karina sa...

Min tingest ligger vackert nära brandväggen så det blir till att ta skopan för inte rubbar man skapelsen "ler". Det finns mycket att se i Småland och jag har för första gången varit i Astrid Lindgrens spår och besökt Bullerbyn. Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Monika sa...

Goa Elzie!

Jisses! Jag blir alldeles rörd och jätteglad! Tack söta Du! Vad du är go!

Och stort grattis till awarden själv! Den är du verkligen värd. Och så många fler därtill också!

Vilket mysigt ställe ni hittade till. Önskar jag hade fått se Kristina från Dufvemåla både som musikal och där på plats som staty.

Ha det bäst söta Du

Kramar

Monika

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Varmt grattis Elsie! Den är du värd!
Tack också gulliga du som lämnar den vidare till mig!
Dufvemåla vad kul! Var ligger det?
Jättehärliga bilder.
Önskar dig en fortsatt skön vecka!
Kram och tack vännen!
nina

Lotta sa...

God kväll!
Underbara bilder, dit skulle jag väldigt gärna vilja resa. Det känns verkligen som Småland. Det får kanske bli en resa dit nästa sommar.

Stort grattis till din utmärkelse, den är du väldigt väl värd.

Ha en härlig vecka!!

Kram
Lotta

Petra sa...

F´låt Elzie, blev så glad över awarden så jag glömde ju gratulera dej till din award. Håller med de andra talarna att det är du verkligen värd. Din blogg är så trevlig och mysig. Man känner sej verkligen alltid välkommen när man kikar in här.
Ses snart. Ska bli jättekul.
Kramar Petra

Li@n sa...

Kan inte annat än *LE* för precis just de korten har även jag, eller snarare så att vi valt att fotografera samma objekt.
Vi råkade köra förbi där förra sommaren efter att ha slängt av ena sonen på läger och puttrade runt andra sonen i vår Bruno på en liten tur.

Må så gott
kram kram

Katta sa...

Tänk att Dufvemåla faktiskt finns på riktigt, trodde nog det var ett påhittat namn. Kul att ni hade vägarna förbi där, kram Katta

http://lottafruh.blogg.se sa...

Visst är det fint och mycket Småland i Duvemåla! Nu är det ett par år sedan vi var där, men det verkade sej likt! Nä, vi firar inte heller Halloween, vi besöker våra gravar osv - men jag gillar att göra saker på det temat, kort å påsar osv.
H adet fint!
Kram,
Lotta/ FruH

♥ Pia... sa...

Hejsan,...grattis till awarden..du hur går det med bilderna och picniken ..?inte så svårt eller hur...ha de så gött..PiA

MiaMaria sa...

Hej!

Kul att få ta del av dina bilder från Duvemåla......

Och grattis till din utmärkelse...

HA´en bra vecka!
MiaMaria

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

HA HA; noe må jeg jo gjøre mens jeg venter på at malingen tørker på dører og gulvlister!!!
Så fine bilder du viser, ser riktig så trivelig ut.

Grattis til din award!

Men du, nå må vel postmannen ha levert deg oppskriften, ellers synes jeg å sende pakke til Sverige tar lang tid...håper du får den FØR jul, hi hi!
Klem

Anonym sa...

Verkligen som ett "sagoland" lite romantiskt ser det ut, har aldrig varit i Småland men j´kanske kommer dit någongång.....
Grattis till Awarden!

Kram Pernilla

Kajsa sa...

Hej du, Elzie!
Ja, det är fint i Småland.. Åker ju igenom det ibland. Inte bara mörka skogar och stenrösen, som en del tror. Jag var på bio i helgen. Har för mig om att jag sett dig på en bild ute i rallyskogarna någonstans.. Vi var och såg "Rallybrudar". Den var hur bra som helst. Verkligen något att rekommendera om du inte sett den.
Ha en skön vecka!
Kram
Kajsa

Hannele på Hisingen sa...

Intressant tripp, läste böckerna på 1970-talet, läst det mesta av Moberg. Filmen var väldigt lik böckerna, mycket lyckat.

(jag strev om Trädgårdsamatörerna i din andra blogg: http://www.tradgardsamatorerna.nu/

Stina sa...

Kram till dig gumman. Hoppas att det är bra med dig. ;-)

Paula sa...

Hej, det var fint i Dufvemåla! Men du, i mina ögon ser det ut som här i Dalarna, ett falurött torp med vita knutar och en gärdsgård, hihi
Ha det så gott, kanske kommer snön denna vecka!

Södralycke sa...

Vilhelm Moberg ja...måste skamset erkänna att jag inte har läst hans böcker, jag som ska bli bibliotekarie ;) Men jag har sett filmerna för ett antal år sedan och de var bra :)

Grattis till awarden!

Ha det gott, kram Johanna

Ullis/Leva på landet sa...

Grattis till utmärkelsen. Så kul att besöka Duvemåla. Där har jag aldirg varit. Det ser ju i alla fall väldigt smålänskt ut.

Kram Ullis