fredag 31 oktober 2008

Nej se det snöar! - See, it's snowing!

Bild lånad på nätet.

Ja, så här ser det ut utanför mitt fönster idag. Snöigt och slabbigt. Det snöade hela eftermiddan och kvällen igår. Inget vidare kul, men det är väl bäst man vänjer sig. Vintern är här!!

This is how it looks outside my window today. Snowy and sloopy. It snowed all afternoon and evening here yesterday. Not that nice, but you better get used to it. Winter is here!!

Jag har fått en utmaning av Viveka som har den mysiga bloggen Bläckhornet som jag tänkte jag skulle ta mig an så här innan helgen. Håller fullkomligt med om att det var svårt att komma på något som kan vara "intressant" för er men jag gör väl ett försök. Här kommer i alla fall utmaningen:

I've got a challenge from Viveka that I will do now before the weekend. It wasn't easy to find out things that can be "interesting" for you, but I give it a try. I'll write it short in English.


Regler för utmaningen som följer.

Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

Berätta 7 saker om dig själv, alldagliga som knasiga.

Utmana 7 stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.


Här kommer 7 saker om mig själv. Inte lätt som sagt...

1. Jag är ett stort Brynäsfan. Detta laget har jag hållit på sen jag var 12 år så det är några år nu. Just nu är dom i en downperiod och det gör mig ont om hjärtat att "mina" pojkar inte klarar av trycket, men det är många matcher än att slåss om.

2. Till skillnad mot Viveka så är jag en riktig kaffemoster. Fast jag dricker te varje morron, kaffet får komma senare!

3. När det gäller motion så är jag en riktig latmask. Önskar jag hade någon som hängde över mig med en piska för att jag ska komma ut. Finns det någon som vet något botemedel?

4. Handarbetar gör jag för det mesta. Måste ha något att göra när jag sitter vid tv:n på kvällarna. Gubben glor på sport, jag glor emellanåt, men mest stickar jag eller virkar. Sen finns det ju så många andra sorters handarbeten man vill hålla på med. Hinner egentligen inte jobba, ha, ha.

5. Jag är en bokslukerska av stora mått. Måste alltid ha en bok att läsa, annars känner jag mig naken. Just nu läser jag om en gammal serie som jag köpte genom en bokklubb en gång. Just på grund av att jag inte hade någon ny att tillgå. Den serien är faktiskt rätt intressant, heter Louisianna och är skriven av Maurice Denuzière. Handlar om hur det var i Sydstaterna i Amerika före, under och efter inbördeskriget.

6. Jag är en ekorre när det gäller att samla på saker (inget Feng Shui här inte!). Tyvärr har jag en make som är likadan som jag själv ("den kan vara bra att ha"!) så vi samlar i vårt lilla hus så snart får vi väl inte rum själva. Men vi har lovat oss själva att vi ska röja i källaren ordentligt framöver. Så att vi kan börja samla på nya saker...!

7. Som de flesta vet är vi husvagnsägare. En sak som jag inte tror att alla vet är att jag hatar att vara ute på vägarna med husvagn. Är en sån som oroar mig för allt här i världen så jag är livrädd att det ska hända oss något. Varför det skulle göra det just med husvagnen påkopplad kan jag inte förklara för mig själv ens. Därför är jag glad att vi ska ha den uppställd i sommar. Men vi ska ju ta oss dit och hem också!!


Ja, så var det då vilka jag ska ge denna utmaningen. Har inte en aning om vilka som haft den tidigare, utan jag skickar den vidare ändå. Så här blev min lista:


Kajsa (Himmel och pannkaka) - Pernilla (Huset mitt i byn) - Lallis (Knasiga mamman) - Malin (Malins kuriosa) - Annica (Mitt liv - mina drömmar) - Nina (Solstrimmor och stjärnstrålar) - Carina (Ängeln i vitt).

I love icehockey, especially Brynäs, my favorite team since I was 12. I drink a lot of coffee. I don't do that much exercise. I love to do handicrafts. Books are something I must have all the time. Both me and my DH collects lots of things that can be "useful" but seldom are! I don't like to travel with our caravan. That's some short about me.

Tusen tack för alla goa kommentarer. Älskar att gå in och läsa dom samt gå in på era bloggar och läsa. Men nu får jag önska er alla en riktigt skön helg. Ska ni ut i trafiken så ta det försiktigt. Vi hörs.

Thanks a lot for your nice comments. I love to read them and to visit your blogs. But now I will wish you a nice weekend. If you're driving somewhere, take it easy.

Kram Elzie





41 kommentarer:

Monika sa...

Hallåj! :o)

Kul att läsa dessa sju saker om dej. Det finns en del likheter mellan oss :o)

Samma, här finns inte någon minimalism. Snarare maximalism ;o)

Husvagn har vi ingen. Men jag skulle vilja ha. Däremot inte maken. Han är så MOT! Jag skulle dra den själv bakom bilen, bara jag hade en :o)

Ett liv utan böcker tror jag inte heller jag skulle klara av.

Ha nu en riktigt skön och trevlig helg!

Kramar

Monika

Tina sa...

*s* så går det när man inte läser ordentligt*s*
Här är det spridda skurar och blåst
Tina

Lallis - liv och leverne sa...

Hej goa du!
Klart jag antar utmaningen:)
Kram Lallis

Malin sa...

Ojsan...ska funderar på egenheter hos mig...finns en hel del vill jag lova men alla går inte att publicera...äh...inget farligt alls bara idéer...
Känner mig faktiskt lite bättre idag och det gick ok på jobbet igår - lite trött men inget hostande eller feber...kanske kanske så släpper det...
I kväll är det "bus eller godis" och vi har ställt en skål innanför dörren att ha i beredskap ifall det knackar på några spöken...vi firar inte Halloween men andra gör ju...

Kram från Malin

ängeln i vitt sa...

Halloj!

Det är klart att jag antar utmaningen... måste bara fundera lite först :-) Riktigt kul att läsa om dig.

Ha nu en trevlig helg
Kram på dig / Carina

Mormors Veranda sa...

Hej! Tusen tack för awarden! Skickar den direkt tillbaka till dig.
Oj! vad snö ni fått. Här har det också snöat, men det ligger inte kvar så mycket.
Ha en trevlig helg!
Kraam från ett Brynäsfan/Pling

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Vad vackert du har omkring dej utomhus i dag, här har vi inte ens en gnutta snö.

Ja det är trevligt att läsa om dina hemligheter, och tack för att du inte skickade utmaningen till mej, jag är görkass på dylika saker.

En skön helg önskar jag dej

Kramar från Irene

Annelie sa...

Snön har inte kommit här än, dvs det snöade i tisdags men det har ju smällt bort redan. Längtar tills det blir vitt ute.

Kul att läsa lite om dig, Brynäs fan, jaja. Sambon har idag åt till Leksand för att heja på dom. Bortkastad tid om du frågar mig...

Hoppas du får en strålande helg!
Kram Annelie

Elisabeth sa...

Är det någon som ska tacka för alla goa kommentarer, så är det jag! Tack snälla!
Sen är jag ju lite, eller rättare sagt, ganska mycket dålig på att kommentera någonstans just nu... men det blir bättre!

Ha en underbar helg...

Varm kram..

Ps. Här är också en kaffemoster...!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Halloj!

Tack för utmaingen:) Den har jag redan gjort i min andra blogg så om du är nyfiken på svaren kan du titta in på http://annicaskrypin.blogspot.com

Kul att läsa om dig!

Kram Annica

chevostar sa...

Hei på deg!
Er ikke bare hos deg det snør... det gjør det her hos oss og! Har fått pigg dekk på bilen.. og det er mye is på veiene...

Ha en flott helg :)

Södralycke sa...

Kul att läsa lite om dig!

Trevlig helg!!
Kram Johanna

~ Eva ~ sa...

Ja, se det snöar, eller rättare sagt snöslaskar...men det verkar vilja frysa på nu...

Kläderna har blivit dyngsura varenda gång jag varit ut idag, känns det som...för att inte tala om småhundarna.
Vi har kurat under täckena tillsammans nu i några timmar, mysigt :-)))

Kramen från Eva

Kajsa sa...

Man tackar att du tänkte på mig! Hm.. nu blir det att tänka till lite.. Kul! Ska försöka göra ett inlägg om 7 "egenheter" jag har, i helgen.
Kram
Kajsa

Lätta och Goda recept sa...

Snö, nej det vill jag inte ha än inte. Vi har "snö" i form av frost. Nu är det tokhärligt väder ute. Det blir mat o sedan en lååång skön promenad i solen.

Trevlig helg!
*kramen* SusanneSj

http://susannesj.blogg.se

Stina sa...

Du får gå försiktigt om du ska ut idag. Inga trillade damer tack!;-) Kram

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Jo du, her har vinteren også kommet, men heldigvis har vi ikke snø enda - men glatte veier har vi... usj...
Når julen nå er ferdig - kunne jeg jammen tenkt meg sommer...
Drømmer jo om campingvogn-liv jeg vet du...

Ha ei koselig helg og uke...

Tesa sa...

Hej och tack för din kommentar hos mig. Är det ett mappkort (som jag kallar som) som du menar? Se inlägg från 080917 i mi blogg.
tesapysslar.blogg.se

Tesa sa...

Om det är det du menar så kolla in denna länk
http://sukkersott.blogspot.com/2008_08_01_archive.html inlägg från 29 augusti.

Käranån sa...

Här har vi också snö, inatt -5 grader men nu slaskar det. Roligt att läsa om dina egenskaper...

Anonym sa...

Hållojsan
Kul att läsa och få veta lite mer om dig, tack för att jag fick den vidare av dig, jag ska ta hand om den lite senare under dagen men först ska jag gå en promenad i det vita vackra vädret.

Ha en skön Söndag
Kram Pernilla

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men vilken härlig utmaning. Ja det var roligt att läsa om dig!
Husvagn har jag alltid velat ha, men kan också ha samma oros känsla som du.

Ha det så gott!

Kram Anita

Karin sa...

Det gick fort, tänk redan vinter...Här är ingen snö men brrrr vad kallt. Perfekt att sitta inne och scrappa. Pop up kortet finns som beskrivning ( svenska ) i tidningen Scrapbooking m.m. ( sista numret, julkort ) Sen kan du gå in på You tube och titta på Dawn Griffth, hon har massor med olika kortvikningar. Hon har en egen sida också http://dawnsstampingthoughts.typepad.com/
Ha det bra! Karin
psss....och du det är bra att ha grejer på lager : ) // ...också hamster...

Anneli sa...

Hejsan! Kul att läsa om dig - är lika här samlar på mig saker överallt, försöker att byta ut istället men lyckas inte så bra alla gånger...
Här är det ingen snö ännu, men solsken...
Tack för din snälla kommentar... ;)
Kram/Annelie

Petra sa...

Hej! Hemma igen från Sthlm. Allt har gått bra men vi är trötta. Blommorna är från Panduro och det är "Marien-klipp" heter det väl?
Kram Petra

Hagbacken sa...

Tack för det, vad gullig du är! Intressant läsning om dig! Jag älskar också att läsa och handarbeta, men just nu är det stiltje vad gäller båda sakerna....

Vilken fin bild på din hund!

Kram på dig!//Linda

Lotta sa...

God kväll!
Nämen, har du snö? Här har det varit nederbörd i form av regn, fast idag har det varit torrväder hela dagen, och det är ju skönt det. Hoppas att vi också får snö här nere, fast det får gärna dröja en månad eller så!

Ha en jättebra start på nästa vecka!

Stor kram
Lotta

NICOLINAS BONING sa...

Hejsan gumman!
Du kan ju för farao inte skriva om Brynäs det första du gör i utmaningen!!!
Jag höll ju på att få hjärtslag direkt...men som tur var gick det fort över när jag läste vidare...fniss...
Mitt lag är oxå sopiga just nu,men det är väl lika bra att förlora rdan nu och inte bara i kvalserien...suck...som vanligt!
Peter har gått med på att vi ska måla om vardagsrummet,utan någon övertalning alls,så nu blir det till att leta efter någon passande grå nyans dit in:-)
Jag har tänkt mig att det skulle vara klart i hallen och rummet innan jul,men det har jag inte vågat knysta om ens...ännu...men det märker han väl när jag blir för otålig på stilleståendet...fniss...
Bokseirn har jag oxå,men har totalt glömt bort allt som stod i böckerna så man kanske ska plöja igenom dom en gång till.
Ha en skön vecka, Brynäsar´n:-)
Kramar/Birgitta

MiaMaria sa...

Hej!

Kul att få ta del av din utmaning....

Och vad härligt med snö...

Ha´en bra vecka!
MiaMaria

Paula sa...

Nu fick jag lära mig ett o annat om dig, kul! Har skrivit upp böckerna, för jag älskar historiska romaner, Ska kolla om dom finns på biblan. För mig räcker det inte med EN bok, jag brukar ha 3-4 böcker samtidigt, o minst två som väntar tålmodigt...en roman på svenska, en roman på engelska, en faktabok och gärna en kokbok...
Ha en fin måndag/Kram

Petra sa...

Blev full i skratt när jag läste nu att du inte är någon Feng Shui:are! Det har jag klurat ut för länge sen. Ha en bra dag!
Kram
Petra

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Kul at läsa din utmaning. Jag är också sådan att jag har svårt att vara utan ett handarbete... måste alltid ha något i händerna.
Och snö har ni fått också, ja det är ingen återvändo nu...
Kram
Marie

Stina sa...

Hej gumman min!
Vilken gullig bild på vovven. Hon var ju så snäll hon.:-) Kramis

Inspiration i vitt sa...

Skojigt att läsa några egenheter du har. Jag är nog oxå en ekorre fast jag har inte svårt att göra mig av med saker fast jag är en samlare, tröttnar ganska lätt.
Husvagn har vi oxå och jag älskar det livet fast jag kör ju aldrig med huset bakom förståss tycker lixom du att det är otäckt.
Kram på dig och tack för kommentaren om våran bok , det värmde/Ingela.

Viveka i Bläckhornet sa...

Vad kul att få veta mer om dig :)
Jaså du har också problem med att njuta av motion - jag med :(
Tvingar mig själv varje gång jag ska pröva...
Kram Viveka

Monika sa...

Todiloo!

Här kommer jag farandes med en award till dej! :o)

Kram

Monika

Hannele på Hisingen sa...

Inget Feng Shui här heller :)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Stort tack:)

Kram Annica

Monika sa...

Tack för kommentaren :o)

Jodå här är bara finemang! Hoppas det är det hos dej också :o)

Kram på dej!

Monika

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul att få läsa lite mer om dig. Så du är Brynäsare du och jag är det motsatta Leksing då. Har alltid hållt på dem fast jag inte är uppvuxen hrä. Är präglad av morfar, *s*.

Kram Ullis

karina sa...

Hejsan!
Jag ser att vi har likadana "sportfånar, ler", ja då blir det en massa fotbollsmatcher. En del bra men en del kan gott läsa en klurig beskrivning till. Men här är det AIK som gäller och går gärna på deras matcher, vilken stämning. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se