onsdag 26 november 2008

God morron på er. Jag bara älskar det här "blogglandia". Och framför allt att se hur olika vi är på många sätt. Det jag tänker närmast på är det här med pyntande. Många börjar pynta redan nu till advent, andra väntar till lucia och en del gör som jag, pyntar dan innan julafton. Och det finns ju inga rätt eller fel där. Alla gör som dom själva vill och det tycker jag är så härligt. Vanligast förr var väl att folk pyntade dan innan julafton. Det kommer väl mycket från Amerika att pynta till advent då dom ställer in sina stora julgranar (vilken härlig stil dom har på sina granar, man blir helt avundsjuk!). Så bara för att jag inte pyntar till advent så skriver jag om den här istället. (Ja, det var ju en sanning med modifikation för jag tar ju fram mina ljusstakar, stjärnor och gardiner, hi, hi!).

Good morning. I just love this with blogs. And to notise how different we are in many ways. What I first think about is the decorating thing. Some people decorates now for Advent, other's waits for Lucia (Dec 13th) and some does like I, decorates on Dec 23rd. And there's no right or wrong. Everyone does as they chose and I think that's great. Earlier I think it was more common to decorate on the 23rd but then we have got influences from America where they take the tree in already. And I just love the trees you have there. They really "look" like a Christmas tree. So just because I don't decorate for Advent I will write about this instead.


Och det här är ju denna boken. Jag har läst om den på så många bloggar förut och har sagt till mig själv att DEN måste jag läsa. Och nu fick jag se att min bokklubb hade den som pocket och då slog jag till direkt. Och vilken underbar bok det är. Jag förstår mycket väl att hon kom på bästsäljarlistor med den. Har du inte läst den så gör det. Jag satt helt förtrollad under läsningen.
And this is this book. I've read about it on many blogs earlier and have told myself that THAT I must read. And now my bookclub had it and I decided to buy it directly. And what a beautiful book it is. I can sure understand that it's sold well. If you haven't read it, do so. I was absolutely amazed during the reading. (It's called Let me sing you gentle songs in English).
Ja, här har vi snö fortfarande men dom "hotar" med att det ska bli regn och +8 grader idag så sen lär det vara adjöss och goodbye med den vita varan. Och jag är rädd att det kommer att bli glashalt tills jag ska till jobbet ikväll. Urk! Ni som läste förra inlägget förstår min oro *s*. Men för att jag ska hinna någonting alls idag så är det lika bra att säga tack och hej så länge. Vi hörs.
We still have snow but now they "threatens" with rain and temps around 50F so I guess we can say goodbye to the white stuff. And I'm afraid it'll be very slippery until I go to work this evening. Gah! You that read the former post will understand my worry LOL. But I will have some to do before it's time for work so I guess I say hey and goodbye for now. See you.
Kram Elzie

48 kommentarer:

karina sa...

Hejsan!
Roligt med en till som gillar morgonrock. Har just nu en kimono som mannen fick på "Hasseludden", tror jag det var, lång tunn och skön för en dam som aldrig kommer ur klimateriesvallningarna "ler". Här har det bara kommit lite snö, kyla -3 och blåsten lös med sin frånvaro. Du är så välkommen, så när det börjar närma sig, maila så skickar jag över vägbeskrivning. Ha det gott, Karina.

Dubbelörn sa...

Vilken härlig julstämning du ändå sprider även om du inte pyntar så där stort :).

Jag drar nog fram adventsgrejerna o sedan slår jag på stort till Lucia ;)

Kram

Södralycke sa...

Håller med om att det är kul att vi alla är olika när det gäller julpynt. Min mamma pyntar alltid på självaste julafton (förutom julstakar och stjärnor till advent förstås). När jag flyttade hemifrån blev det alltid kvällen innan julafton. Nu blir det vid lucia (förutom julgardiner sjärnor, stakar och julblommor till advent). Granen kommer förstås inte fram förrän på julafton :)

Ha det gott, kram Johanna

Dubbelörn sa...

Soppan är supergod, även för antisoppätande män! Jag lovar!! Ta o testa den här som förrätt till mannen o så kan du ju bjuda något rejälare till varmrätt *asg*.

Här bakas numera enbart med dinkelmjöl o det är så otroligt gott. Brödet blir så mustigt o saftigt! Går inte att misslyckas!

Kram

Vit Gladiolus sa...

Den boken ska jag försöka få tag på, den är säkert bra!! Ha en trevlig dag!
Kramisar

Katta sa...

Ja visst är det olika hur vi pyntar. Själv adventspyntar jag nu i vitt och silver sen julpyntar jag dan innan julafton med gran och rött och guld och allt det där, då kan tom nån liten tomte få komma fram här. Ha en bra dag, kram Katta

Moa sa...

Visst är det härligt i blogglandet.. man blir såå inspirerad och jag känner att pynt smyger sig in lite tidigare än förut.. tack vare bloggandet.. Vad fint du gjort i din header.. läcker.. Ha det gott Monica

Lene sa...

Hej vännen!
Tack snälla för dina värmande ord!
Så fint du har julpyntat din blogg!
Får nog försöka göra något jag också!
Varma vinterkramar från Lene

Frusvea sa...

Adventsljusstakar och byte av gardiner blir 1:a advent. Sen resten lillejulafton. Dvs det lilla pyntet som åker fram ;) Granen har jag rationalliserat bort :D
Här hällregnar och är grått. Så nu försvinner den lilla snön här var.
Kram på dig !

Petra sa...

Jag gör nog som du, adventsgrejerna fram nu. Nån liten lucia kan smyga sej ur lådan vid lucia och resten på sin höjd helgen innan jul.
Ha det gott.
Kram
Petra

Anonym sa...

Kikar in och säger hej hej vilken fin blogg du har

Kramar @nette

Stina sa...

Puss och Kram från Dalom.:-)

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Så koselig bok, har ikke den selv da...
Jeg pleier faktisk ikke pynte før på lille julaften. Før det er det kun en advent stake og litt x-tra lys i vinduene og ute.

Ang alpakka garnet. Det er ganske tynt, og med pinner nr 2,5 eller 3
Lykke til med nytt prosjekt!

Ønsker deg en riktig fin kveld!
Klem fra Chatrine:)

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Vilken fin julbild du har, jättemysigt gammaldax.

Förr så väntade jag alltid med det juligaste tills dan före julafton, men i år är jag lite ambivalent, jag funderar på att sätta upp julgardinerna med tomtar på redan nu till första advent.

Det var intressant att läsa 7 saker om dej. När jag får dylika utmaningar så backar jag alltid ur, jag tycker att det är så knöligt att plocka fram saker om mej själv.

En skön början på slutet av veckan önskar jag dej.

Kramar från Irene

lottens vita och gröna sa...

hallå där!
ja jag har dragit igång, med tomtar och sånt har jag inte, ganska diskret pynt, stjärnor och ljusstakar åker fram till helgen!!!

tack för boktipset, den ska jag spana in!

varmkram lotten

Li@n sa...

Ja som synes av klockan just nu så är jag en nattuggla, en utav de största som finns ;)
Hm gissar att jag är tvungen att börja rota fram våra adventsstakar (vilket är en utav de få grejer jag trots allt gillar med julen). Grannarna har pyntat sedan länge.

Må så gott
KRAM KRAM
Lian

Ullis/Leva på landet sa...

Brukar inte heller få fram julsakerna till advent, förutom ljusstakr och stjärnor då. Här har det också börjat att töa, vill inte att snön ska försvinna.

Kram Ullis

Lätta och Goda recept sa...

Morron,
jag kan inte mejla dig, det studsar tillbaks hela tiden. Har du kanske fullt i lådan?

Jag pyntar med gardiner, stjärnor o ljusstakar. Men sedan älskar jag ljuslyktor o ljus. Det blir mååååånga ljusfat gjorda.

Ha en bra dag!
Kramisar SusanneSj

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja det är olika det där med pyntandet! Förut pyntade jag också innan julafton, men satte upp julgardiner och så till Lucia, och förstås adventsstakrna till advent... Men nu har jag börjat plocka fram de grejer jag tycker bäst om redan nu...
Kram
Marie

Annelie sa...

Jag har också allitd väntat till den 23 med att julpynta. Förutom då julgardiner i köket, ljusstakar och stjärnor. Men i år så blir det nog lite smygyntande. Blir så inspirerad av alla andras pynt. Varför ska jag då vänta? En tradition jag tagit med mig från barndomshemmet.

Nu väntar jag bara på snön.

Kram från Annelie

Lätta och Goda recept sa...

Gokväll,
nu har jag mejlat igen o det verkade funka... tror jag än i alla fall.
kram o gonatt
SusanneSj

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vi tänkte att vi skulle vara färdiga tidigt i år med det mesta för att undgå stressen och istället få njuta så länge som möjligt. Vi får väl se hur det går.
Tack för boktipset. Ska hålla koll på den.
Tack för dina rara kommentarer hos mig!
Önskar dig en skön helg och 1:a advent!
kram
nina

Lallis - liv och leverne sa...

Tack vännen för boktipset. Jag har också sett en hel del recensioner och människor runt om har berättat att de har läst den. Märkligt nog har jag inte förrän just nu, här hos dig, bestämt mig för att gå och låna eller köpa den:)
Stor kram från mig!

Malys krok sa...

Før var det bare adventstake og stjerne i vinduet til advent,og så lysene ute,nå kommer det også en fin brodert juleduk og litt til. Det meste venter vi med til senere, men ikke helt til lillejulaften, sånn som før. Juletreet er det siste vi pynter.
Ha det godt. Margit.

Stina sa...

Du...lilla skruttan min. Du ska väl fylla i de saknade orden? Pruttfia!:-D

Lätta och Goda recept sa...

Gokväll där,
du har en award att hämta i min blogg.

Tack för tipset om boken.

kram o trevlig helg
SusanneSj

Frida sa...

Hej Elzie!
Ja visst är det roligt att se hur folk pyntar,alla olika stilar som finns. Tack för tipset om boken!
Kommer att dra vinnaren i morgon.
Önskar dig en trevlig advent!
Kram Frida

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Jag tittar in för att önska dej en skön första advent.

Du är välkommen in till mej och fira första advent.

http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

Lätta och Goda recept sa...

Hej, det går tyvärr inte mejla dig.
Men hörnstansen hittar du hos Kortmakaren under stanstar.

Lycka till!
Kram SusanneSj

Lallis - liv och leverne sa...

En fin första advent önskar jag dig.
Kram Lallis

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Godt at vi er forskjellige ang. når vi starter pyntingen til jul... jeg starter NÅ... litt mere for hver dag fram mot julaften - blir nesten som en adventskalender... Desember er jo en utrolig koselig mnd...
Ha en koselig 1 søndag i advent...

Klem Mita...

A home far away sa...

Hej! Jag har också hört om den boken, det är Linda som bor på Nya Zeeland eller hur? Isåfall har jag även pratat med henne om en föreläsning vi ville att hon skulle göra hos oss på Int. kvinnodagen, lite onödig fakta så här på advent:-

Ha en fin advent önskar
Gunilla i Singapore

Frida sa...

Du har något att hämta hos mig!
Kram Frida

Anonym sa...

Hejsan!

Ville bara titta in och önska en riktigt fin första advent.
Från hon som bor i landet där de har så fina julgranar.

Roza sa...

Jul fint i din blogg i allafall.
Saknade dej i halgen, hoppas vi snart kan ses.
Många advents kramar ROZA

Hulda sa...

Hei! Ja, man er så forskjellige med pynting før jul. Jeg pynta litt nå til helga, og tar litt mer underveis i adventa. Man har så mye som skal fram, så da blir det alt for mye på lillejulaften her i huset. :) Det er godt å kose seg med mer og mer julepynt etterhvert. :)

Frida sa...

Roligt att kunna glädja någon! Du får gärna maila mig din adress så skickar jag lyktan någon gång i veckan.
Önskar dig med en trevlig 1:a advent!
Kram Frida

Frida sa...

Hej Elzie!
Jo då jag fick båda dina mail. Hade däremot svårt att skicka till dig så jag skriver här i stället. Jag skickar din vinst så fort jag kan.
Hoppas du får en fin vecka!
Kram Frida

Birgitta sa...

Det är väl tur att vi är olika annars så vore det ganska tråkigt tror jag.
Ha det så bra.
Kram Björklyan

SusanneSj sa...

Gomorron, jag ger upp... ;D
Det funkar inte att mejla. Men butiken var Kortmakaren.

Ha en toppendag!
Kramis SusanneSj

Lotta sa...

God middag!
Här har du en som pyntar till första advent. Men sen plockas i och för sig de flesta tomtarna bort när julhelgen har varit, och sen låter jag bara de härliga stjärnorna och ljusstakarna stå kvar en bit in i januari.


Ha det jättegott! Själv är jag hemma med en trist förkylning. BLÄÄ!!!!

Kram på dig!

Lotta

Anonym sa...

Happy Monday Elize!!! You are right about all the different decorating. The problem is here in the States retailers push Christmas before we get the halloween candy out of our teeth! It really annoys me!!!! I put up decorations 2weeks or so because I get tired of the clutter easily!!lol I'm going to imagine a white Christmas and hope for NO snow!! Hope you arrived at work safely and enjoy the warmer temperatures!!! Sincerely, Jeannette

Desirée sa...

Ja vi gjør nok litt forskjellig med pyntingen til jul. Jeg starter 1.søndag i advent og finner frem gardiner, stjerne og lysestaker. Så kommer litt og litt frem mot jul. Men mesteparten kommer frem på lillejulaften.

Ønsker deg en riktig koselig og fin advent!

Klem fra Desiree i Norge

NICOLINAS BONING sa...

Kikar bara in lite snabbt och säger P&K vi hörs en annan dag...suck...om du kikar in till mig så förstår du varför jag inte hinner stanna längre hos dig;-)
Kramar/Birgitta

Anonym sa...

Hej Elzie!!
Längesen vi hördes av nu, hoppas allt är bra med dig!
Älskar oxå att gå omkring i morgonrock, det är såååå mysigt! Fast i lördags hade jag den på mig till kl. 14.30, lite väl länge kanske, men det finns en förklaring. Jag blev dålig med utsättningssymptom av en medicin som jag trappat ned förra veckan för att börja med en ny och bättre och lördagen blev kulmen av en veckas magont och trötthet, men nu är det mycket bättre.
Återgälda gärna besöket när du får tid!
Sköt om dig och ha en underbar vecka!
Kram Susanne

Lisas torp sa...

Ja du, alla gör på sitt sätt och i sin takt! Jag gör nog lite som du - väntar lite. Det blir ju torpet lite senare och då gäller det att hinna pynta hyfsat i alla fall, bara för att få den rätta julstämningen.

Du den boken har jag också läst - underbar är den. Och bara titeln är ju så poetisk!
Ha en skön vecka!
Kram
Lisa

Stina sa...

Kram min lilla goa gumma.:-)

Amoroso sa...

Visst är den helt underbar? Hon har skrivit en till bok : Sonat till Miriam som dubara måste läsa om du gillade den första!