fredag 28 oktober 2011

En liten, fin present

Hej på er! Jag vann ju extravinsten inne hos Fredde häromsistens och lovad att visa den. Och här är den nu:


Detta fina lilla halsband (eller radband?) fick jag. Det är så fint där det hänger på min madonna så där ska det få hänga kvar. Tusen tack för den presenten Fredde.

Sen var det några som undrade hur jag gjorde lammöronbollarna i förra inlägget. Haha, ja det är jag ju verkligen rätt person att svara på. Är total nybörjare på området, men jag kan ju tala om hur jag gjorde i alla fall.


En väldigt suddig bild på mina bollar. Och så här gjorde jag: Plockade lammöron som skulle räcka precis runt kulan (en gammal i papp, nästan bättre med stylit eller vad dom heter som man kan köpa på Panduro). Sen limmade jag öronen intill varandra från överkant till nederkant på den. Hela vägen runt så det täckte kulan. Sen var det bara att fortsätta att limma öron över skarvarna på de undre bladen. Tänk på att man måste ta längre och längre blad på de som kommer utanför. Vet inte om ni
fått någon rätsida på det här, men det är enkelt att göra dom - bara väldigt kladdigt med limmet.

Lammöron ser ut så här:


Mjuka och goa att ta i är dom också.

Idag har jag ledig dag, liksom i helgen, men nästa vecka har jag tagit semester. Ska faktiskt bli rätt skönt att bara få vara. Har lite grann på gång, men det får ni se senare. I helgen ska det väl bli lugnt. Har inget inplanerat i alla fall.

Nästa vecka kommer uppfödaren där vi köpte Fia hit. Hon ska göra henne riktigt fin för nästa helg ska hon visas upp på utställning. Jag ska inte med, har varit på de hundutställningar jag ska, men dom får gärna låna henne och ställa ut om dom vill. Det blir ju lite reklam för deras kennel också. Hur nu Fia tjabbemoster ska kunna göra reklam. Hon är för rolig den hunden, har aldrig varit med om nån som har så väldigt mycket att berätta hela tiden. Och med huvet på sne', haha.

Nu ska jag sätta igång med middan. Gubben jobbar bara till 13.00 på fredagar så det ska bli lite biff med lök och potatis när han kommer hem. Ha en riktigt skön helg nu. Hoppas solen ska skina på oss lite i alla fall. Ta hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie

7 kommentarer:

eva i Aten sa...

Verkligen fina bollar! Har aldrig sett sådana förut. Ska absolut prova att göra sådana någon dag!
Grattis till det fina halsbandet, passar verkligen bra där!

Änglarna finns sa...

Så skönt med lite ledighet! Kan behövas ibland!
Grattis, till det fina halsbandet..el radbandet!!!
Ja du, detta väder..här är sååå grått och regnar...:(
Önskar dej en fortsatt mysig fredag!
Kram Annika

Snäckskalsdalen. sa...

Det är trevligt när tröstpriset är så fint i en tävling, jag tycker halsbandet var väldigt fint, jag tycker om kors och stenarna till var ju jättefina. Det passar verkligen på din madonna.

Och lammöronbollarna är som sagt väldigt fina och nu ska jag försöka hasa mig bort till grannen och "låna" några blad. Tack för beskrivningen, du skrev ju i kommentaren på min blogg också! Tack!

Agneta kram

Monica sa...

Grattis till tröstpriset, det var ju ett fint sådant!
Sen önskar jag Fia lycka till på hundutställningen!
Ha en skön helg, kram, Monica

Hanna sa...

Ha en fin helg!
Kram
Hanna

Vardag och flärd sa...

Grattis till vinsten hos Fredde, det var jättefint!
Tack för att du berättade hur du gör lammöronsbollarna! Har material så jag ska försöka med en imorgon, får se om jag lyckas lika bra som du.
Ha en fin helg och ledig vecka!
Kram Eva

freddesvitahem sa...

Varm kram.
Det är "radband" som är snyggt att pynta sina statyer eller ljusstakar eller bara hänga nånstans.
Jag har en del sådana hängandes på karaffer, statyer och glasklockor.
Gör många olika modeller.
Den är du värd.
KRAM