lördag 29 oktober 2011

Ljus och värme - och en knall!!!

Hej på er! Jag gick runt lite med kameran i högsta hugg och fotade mina ljuslyktor och annat igår.


Bland annat det här ljuset som doftar jasmin. Alldeles för stark doft för min smak - egentligen - men jag tänder det ändå så jag kan använda glaset till något annat framöver. Snål som man är, ibland, så vill jag inte slänga ut stearinet, hihi.


Den här ljuslyktan, med fot i nysilver, gillar jag verkligen. Det är bara ett fel med den och det är att själva glaslyktan står så ostadigt på foten. Har funderat på att sätta dit en bit dubbelhäftande tejp, men man vill ju kunna ta bort glaset för att tvätta det ibland!!


Det här fatet har jag på soffbordet. Är så mysigt när det skiner på kvällarna.


Så här ser det ut från sidan. Det var tänt igårkväll också när det plötsligt small till högt och tydligt. Jag hoppade högt i soffan och så fick jag se det här


Såg sen att veken hade flyttat på sig och låg precis intill "väggen" på lyktan. Jag är glad att vi var i närheten när det här hände. Och att det stod på fatet. Tänk om något hänt??? Vågar knappt tänka tanken bara. Så vad ni är gör, var försiktig med ljus och lyktor!!!

Här har gubben just putsat fönsterna på utsidan (!), tvättat min bil (!) och nu håller han på med sin egen. Inte dumt med lite service, haha. Hoppas ni har en fin lördag. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

12 kommentarer:

Hanna sa...

Oj vilken tur att du var där.
Kram
Hanna

Änglarna finns sa...

jag är otroligt slarvig..vad det gäller det här med ljus. Vet när jag bodde i huset...kunde tända levande ljus..överallt..och gå därifrån. Ja jag vet slarvigt...samma nu om jag har värmeljus..så springer jag ner i tvättstugan..och har dom tända. Men efter ditt inlägg...skall jag bli försiktigare!!
Vilken tur...att du var i närheten!!
Önskar dej en fortsatt mysig lördag!!
Kram Annika

Monica sa...

Usch ja, man kan inte vara nog försiktig med elden! Så mysig som den är, så är den farlig också!
Tur att ni såg (och hörde...) det direkt!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Usch, ja, levande ljus ska man vara försiktig med. Du är ju duktig som har dom på en bricka. Jag hade ett värmeljus i en glaslykta just för värmeljus och gick ifrån en stund och när jag kom tillbaka var den lilla aluminiumhållaren överhettad och lågorna stod höga, så inget är att lita på.
Vilken vacker duk du har under!
Agneta kram

Vårt röda hus sa...

Vilken tur att ni var i närheten! Ja, inte vågar man lämna värmeljusen utan uppsikr heller. Det kanske blev väldigt varmt när lyktorna stod så tätt också? Usch... det kan hända när man minst anar det.

Tänk att ha en Gubbe som PUTSAR fönster... suck! Skulle önska att min... nej, det skulle han ALDRIG göra! Men mycket annat är han bra på:)

Kram Eva-Mari

Vardag och flärd sa...

Såg mysigt allt ser ut och så blir det en smäll! Tur att ni var där!
Det var en fin gubbe du har, uppskatta honom!
Ha en go lördagkväll!
Kram Eva

Black Iris sa...

Ojoj, vill inte ens tänka tanken på vad som kan hända om man inte har koll på ljusen.
Den här tiden måste man ju bara ha ljus tända för att få mysa och må gott..

Kramen Maidi

Laila sa...

Aj aj, det gäller att tänka sig för. Hade en kollega som fick hela huset nerbränt en julafton när han och frun tog en promenad och glämde att ljus i köket! Tänker på det varje gång jag tänder ett ljus...
Ha det gott!/Laila

Maud sa...

Olyckligt med ljuslyktan...men tur att det inte blev värre...man får verkligen vara försiktig med ljus!!!
Men visst är det vackert med skenet från levande ljus....
Hoppas att du får en härlig fortsättning på helgen!
Kram Maud

Gunillasljusglimtar sa...

Hej vännen! Va du är rolig,precis som jag gillar inte lukten men i snålhet så...hahaha sån är jag lite med!
Men du va otäckt med ljuslyktan,måste skärpa mej med sånt också..Har varit med om det på mitt jobb,tände ett ljus i storarummet o gick sen in till mitt jourrum,hörde det small till så jag hann släcka,fast jättenära att det tog i duken...Så nu så måste jag bli ännu bättre på det! Ha en fin dag Elsie Kramis Gunilla

karina sa...

Hejsan!

Man tackar för beskrivningen och nu ska det limmas "ler". En äldre man inom militära sa till mig att alltid ha lite "saltkorn" under värmeljuset för då skulle det som hände hos dig inte hända. Jag hade hela spismuren full med glasskålar med värmeljus så det tipset tog jag emot, och har alltid lite saltkorn i botten. Vilken service du har och här får man hjälp med fönstren på övervåningen för jag törs inte klättra upp på stegen, och man kommer inte åt från insidan. Ha det gott, Karina.

Änglarnas hus sa...

Mycket fint ljusarr..och jisses hur det hade kunnat gå!!..tänder alltid ljus överallt och är nog alldeles för dålig att hålla koll..så det här blev allt en varning för mig!!

ha en fin söndag!! Kramis Sanne