onsdag 23 maj 2012

Trädgård, trädgård, trädgård!!

Hej på er!
Hoppas allt är bra med er. Här är det varmt och gott. Som överskriften lyder så har det blivit lite trädgårdsarbete  här. Med betoning för lite för det gick helt enkelt inte att ligga där längre. När jag dessutom ska iväg och jobba ikväll så tänkte jag att det får vara broms nu.

Men lite hann jag göra i alla fall. Planterade rosor som jag skickat efter. En del kom ju redan för två månader sen (!) men dom har överlevt i trädgårdslandet. Nu har jag fått ner mina Winchester Cathedral på ett lite annorlunda sätt. Ska se hur det blir om dom får stå kvar så.

Sen har det blivit en ny sort för mig. 'Louise Bugnet' som jag tycker är väldigt fin. Den kommer ju från Canada så förhoppsningsvis är den glad vid att växa här också!Sen fick jag ner en ny 'Finlands vita ros' som också är fin. Får hoppas att Fia kan låta bli den denna gången!!!


Jag har lånat bilderna på rosorna på nätet. Mina har inte kommit upp så här långt ännu, haha.

Sen har jag ju mitt lilla skötebarn 'Swany' som är så söt, när den blommar. Min ser väl inte sådär bra ut, men jag får vänta tills den här säsongen gått tills jag vet hur jag ska göra med den. Ni som har den här rosen! Hur har ni planterat den? Min kanske står alldeles tokigt, man vet aldrig.

I morgon ska jag jobba, sen ska jag göra något som jag inte gjort på år och dar. Jag ska klippa gräset här!!! Inte klokt så längesen det är jag skötte en gräsmatta, måste vara minst 19 år, haha, men det ska bli skönt att röra på fläsket! Samt att få av gräset. Som det växer nu.

Allergin gillar inte det här vädret riktigt, känner jag, men det är bara att ta. Så länge som man har det så lindrigt som jag så ska man inte gnälla!!

Hoppas ni har det fint, som sagt, och att ni får en fin fortsättning på veckan. Tusen tack för era kommentarer och tack du anonyma som skrev så fint efter förra inlägget. Med mitt minne, så kommer jag ju inte ihåg vad du skrev, men roligt var det att du ville skriva några rader. Hör gärna av dig igen! Ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

5 kommentarer:

Hanna sa...

hej jag älskar förstå också den här perioden, men är själv ganska mycket allergisk, men sonen är absolut värst. Än av döttrarna har väl som jag ungefär.
Ha en fin dag!
Kram
Hanna

Ankii Nilsson sa...

Nu så blir de blommigt och vackert i din trädgård:) själv har jag inte en enda rabatt, vill nog inte ha någon heller men blommor i krukor på altan o så de har jag. Jag gillar busar i trädgården:)

Kramiz o jobba lungt i afton

Hjärtruds Stuga sa...

Jag har alltid beundrat rosor i andras trädgårdar men är ingen rosodlare själv. Fast jag känner att jag börjar bli lite sugen på att försöka med någon lätt sort.

Ha det gott

Kram Karin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fina rosor du har köpt! Nu får vi hoppas att de tar sig och trivs riktigt bra, så får vi sse vackra bilder på riklig blomning sedan, eller hur :)
kram
Marie

Monika sa...

Hej allra bästaste Du!

Nu!, är verkligen den bästa av tider. Men så klart besvärligt när man är allergisk. Med den värme ni har fått så blir det nog ett väldig snurr på allt vad pollen heter. Jag själv är inte ett dugg allergisk. Men gubben min. Han har en besvärlig tid nu.

Hoppas du hinner få ditt paket innan helgen. Skickade det för någon dag sedan. Upphängingen vek jag nedåt så att paketet skulle bli lite mindre. Tråden är lätt att forma så den vänder du bara uppåt igen.

Ha en fin dag och en trevlig pingsthelg! Må så gott!

Kram
Monika