måndag 7 maj 2012

Vårteckensutmaningen v 10

Hej på er! Ja, här duggar sannerligen inte inläggen tätt inte. Har inte blivit bättre sedan gubben började vara hemma. Han "stjäl" datorn för mig allt för ofta, hihi. Han var och opererade ljumskbråck förra veckan och är nu sjukskriven några veckor. Skönt att ha honom hemma, trots "stölden"!!

Men nu var det ju vårtecken jag skulle visa. Tycker inte det kommer fram så mycket varje vecka, men nåt ska det väl bli.


Mina härliga, vita tulpaner som snart slår ut. Undrars vad det är för "fel" på dom eftersom rådjuren aldrig varit på dom och ätit? Nåt är det i alla fall. Och kul är det att se tulpaner utan att bladen är avbitna, haha.


Lite björklöv och hängen från en av våra björkar. Ser ni vilken härlig himmel vi har idag? Men kallt är det. Blåser nordliga vindar så det står härliga till!


Här är min vita löjtnantshjärta. Den har sån härlig ljusgrön färg. Och NEJ, jag har fortfarande inte varit ute i trädgården och jobbat. Sån är jag, en slow starter, men rätt vad det är så ser dom mig där hela tiden - nästan!


Och här är min rosa variant. Älskar dom blommorna nästan lika mycket som pionerna. Och lika svåra är dom på våren när det fryser på nätterna!!


Den här blomman (som säkert har nåt namn!) gillar jag. Det gör tyvärr också liljebaggarna! Ser ni den lilla röda saken nästan längst ner på bild? Kan tala om att den levde inte så värst länge efter jag tagit bilden!!


Baggarna gillar dom här liljorna också. Det syns en röding längst upp i bilde. Hopplösa baggar som alltid är före en annan, även om jag tar så många jag ser. Dessutom sitter dom och förökar sig på blommorna, det gillar jag VERKLIGEN INTE!! (Ha, ha!)Och så var det följetongen om rabarberna. Som ni ser så är det inte mycket till växtlighet här (förutom ogräset då!). Blir nog att bara gräva upp eländet. Men vi har ju på det andra stället. Snart dags att göra årets första rabarberpaj!! Gott gottigottgott!!!

Ni som är duktiga i trädgården. Vet ni om man ska klippa kryprosor? Har tittat överallt jag kan komma på och inte fått något svar. Vore väldigt tacksam om någon kunde säga hur det ska va.

Nej, nu ska jag laga till en lasagne här. Sen är det dags att stryka. Ha en fin fortsättning på måndagen, ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

10 kommentarer:

Monica sa...

Så skönt för dig att ha "gubben" hemma, även om han "stjäl" datorn!
Ni får väl skaffa var sin - det har vi! Annars hade det blivit slagsmål...

Usch för liljebaggar! Jag har fått tipset att strö "Myrr" på jorden under plantorna och det verkar faktiskt fungera!

Kryprosor, typ Fairy, klipper man nog litet som man vill, som man vill ha dom, eller inte alls...

Kram, Monica

skifferhuset sa...

Något råd om kryproser kan jag inte ge dig men fina är de! Skönt att ha gubben hemma men inte så roligt att ha opererats kan jag tänka mig!? Ja här har vi två datorer oxå, annars skulle det nog bli lite kaos! Fast min är mycket snabbare så mannen vill gärna åt den!! Ha det! Kram Iréne

Birgitta sa...

Hej! Hoppas att det är bra med dig. var ett tag sedan jag satt och tittade rund till alla mina favvosar. Fina bilder du har och visst är det en skön tid ute nu.
Sköt om dig.
Birgitta "Björklyan"

Snäckskalsdalen. sa...

Men visst kommer det i din trädgård, fast det kommer inte så fort. Det gör det inte här heller, det är väl vädret som gör sitt till.

Stackars dig, får du inte ha din dator för dig själv.....han får knata iväg och skaffa en egen!

Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Jag tycker det är bra att inte allt slår ut i trädgården på ett par dagar, nu hinner man ju se allt som händer.
Du menar inte att baggarna gillar kungsängsliljor, kanske därför mina har tagit slut. Men jag går varje dag och kollar mina andra liljor men nu har jag inte sett några baggar på en vecka, kanske de inte gillar kylan.
Ha det fint!
Kram Eva

Charlotta sa...

Det kommer fint i dina rabatter så det tycks vara en bra strategi att inte jobba för mycket i början av säsongen. ;)

Liljebaggar har jag hos mig också, men de rutiga kungsängsliljorna brukar få vara ifred. Men krolliljor och kejsarkronor blir ofta lite tuggade i kanterna (innan jag hinner "ta dom"...)

Ha det gott i våren!

Inger Marie sa...

Så fint det kommer i bedene..nå er detvår!
Nyt dagene,Elzie

Petra sa...

Tittar bara inom o säger hej så du vet att jag fortfarande är vid liv:).
Hoppas allt är bra med dig. Här är väl allt som vanligt förutom att all min scraplust är som bortblåst. Har ersatt scrappet med lite stickor istället. Just nu i gång med en kofta till lilla S.
Ha det så gott o många kramar.
Petra

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Liljebaggarna är inte roliga. Vi har sådana hemma hos oss också... Men att dom var på Kungängsliljorna också, visste jag inte...
Har du provat med att stänga in en liljebagge i handen? Gör det så får du höra hur de piper...:))
usch så elak jag är... Men det är fascinerande att ett sånt litet djur kan låta så pass mycket...
Kram
Marie

karina sa...

Hejsan!
Visst är det härligt att se vad det är som kommer upp ur jorden, och första rabarberpajen tackar man inte nej till. Ha det gott, Karina.