onsdag 1 augusti 2012

Sköna augusti!

Hej på er!
Ja, jag hälsar sköna augusti välkommen. Det är en månad som jag gillar starkt. Då börjar livet gå till det normala igen (om det nu finns ett sånt?) och man känner att man lever på ett annat sätt än under juni och juli. Jag är egentligen ingen sommarmänniska, men en höstmänniska, så nu kommer snart "min" årstid.

Här sitter jag och snorar och hostar. Fast mest är jag "luddig" i huvet (mer än vanligt då!) och så har jag så ont i halsen så det är svårt att svälja emellanåt. En helt vanlig, rekorderlig förkylning med andra ord. Är mycket som snurrar runt bland folk här och säkert hos er också. Magsjuka, förkylning, vattenkoppor, you name it!!! Kan tala om att mitt lilla barnbarn är bra mycket piggare nu och det är skönt. Har inte hört om storebrorsan har fått det ännu.

Lovade ju, för några veckor sen!, att jag skulle visa vad jag köpt på det där stället "Gamla ting" i Bergkvara. Känns inte som en riktig loppis, men det kanske det är?! I vilket fall som helst så fick jag tag i såna här glasunderlägg.


Lite dålig bild blev det, men ni kan ju förstora den om ni är intresserade. Fyra såna underlägg hade hon där. Jag skulle vilja ha tag i "silverunderlägg" men dom verkar inte lätta att hitta inte.

Sen var vi ju hemma häromsöndan och då passade vi på att gå på loppisen som ligger en bit härifrån, mot mitt jobb. Där hittade jag dom här:


Ljusstakarna alltså (de främre). Gillar vitt glas och blev så glad när jag hittade några som inte såg ut som alla de andra hon hade där. Tyckte mönstret var fint på dom också.


I måndags fick jag för mig att jag skulle köpa lite nya blommor till köksfönstret. Går ju inte att ha vad som helst när Fia Fnutt är i närheten, har aldrig varit med om en hund som är så intresserad av krukväxter!! Får väl se om hon kan låta bli mina härliga limefärgade blommor.


Så här blev det i köksfönstret nu. Satte dit min almanacka också. Den gillar jag fortfarande väldigt mycket. Så här ser blommorna ut i närbild.


Visst är dom läckra? Ja, det blev lite inomhusbilder från mig idag. Inte vanligt nu för tiden, haha.

Och så pågår ju OS. Och varenda dag blir jag lika irriterad på både deltagare och kommentatorer. På kommentatorerna för att dom ställer så höga krav på alla som tävlar OCH på de tävlande som kan stå och säga i radion att dom inte är i toppform!!! NÄR SKA DOM VARA I TOPPFORM OM INTE NÄR DOM ÄR PÅ OS??? Att man kan misslyckas det kan jag hålla med om, men det där med missad toppform gillar jag inte. Dom har så många experter runt sig som måste kunna räkna ut hur och när dom ska träna för att vara i toppform till en viss tid så det tycker jag inte dom kan skylla på. Några som verkligen inte är i toppform är ju vårt damlag i handboll. Jag blir så less på att se när tjejer, som många gånger är proffs inom sin sport, spelar så man kan tro det är ett division 6 gäng som är igång. LITE fighting spirit måste det finnas även om toppformen inte är där. Så nu har jag fått gnälla av mig, haha. Men nog kan man kräva lite av dom i alla fall, det är ju vi som betalar deras vistelse i London?

I morgon kommer min syster med sambo hem till mor. Då ska jag nog köra dit en vända, om inte förkylningen blivit sämre. Mor har trillat igen och slagit i nacken. Vete gudarna vad man ska göra med denna kvinna. Vi har ju damer på jobbet också som trillar stup i ett och där gör dom ingenting, så jag förmodar att dom inte kan göra något för mor heller. Men tråkigt är det och hon blir orolig och rädd för att röra sig.

Hoppas ni får en fin fortsättning på kvällen. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie
8 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Håller med dej till punkt och pricka..vad det gäller OS. Men tycker det kvittar om det är OS, EM eller VM...alltid samma sak!!

Krya på dej..och hoppas att du mår bättre snart!!
Kram Annika

Hanna sa...

Hej!
Så fina saker du hittat på de olika loppisarna. Hoppas att du blir bättre i halsen.
Kram
Hanna

Christina N sa...

Hej! Som vanligt lika roligt att läsa vad du skriver. Älskar också augusti och den stundande hösten. Arbetar i skolan och tycker att det känns skönt när allt blir som "vanligt" även om det är skönt med sommar och ledighet. Nu kan man njuta av alla blommor och växter i trädgården, inte bara klippa gräs och rensa ogräs. I skogen har allt "guld" börjat komma, kantareller i överflöd, blåbär och snart lingon. Tycker också om att få tända ljus och fönsterlampor igen. Hoppas vi får en lång och skön höst med varma och mörka kvällar. Förkylningar kommer och går, särskilt när man umgås med sina "godingar", hoppas du snart kryar på dig.

Monica sa...

Här är en till, som hälsar augusti välkommen!Jag har med åren upptäckt, att jag är nog inte heller någon sommarmänniska, hösten är definitivt min favoritårstid också! September är min bästa månad! Däremot gillar jag inte vintern!
Dina limegröna blommor i köksfönstret är verkligen fina! Hoppas nu att dom inte blir uppätna...
Krya på dig från förkylningen och ha det så bra!
Kram, Monica

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: Love your candlesticks. Pretty shape. I'm glad you are having nice weather now. We are still pretty hot here in afternoons, but evenings cool off some and are quite nice for porch sitting. Thank you for your visit to the Cottage and your kind words about the vestibule. It is a labor of love and will continue to be so as long as I'm able..Happy Thursday..Judy

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: I wrote you a comment but just as I published it I thought I saw a message that it didn't work but it went away before I could see it good. So if you get two from me that is the reason why. I love you candlesticks, they are so pretty and hope you are feeling better and glad that the weather has warmed up a bit. We are hot here in afternoons but cools down in evenings to make time for some good porch sitting. Thank you for your visit to the Cottage and for your kind words about the vestibule. It is a labor of love and will continue to be as long as I'm able..Happy Thursday..Judy

Anette sa...

Vad fint du har piffat inne! Jag är inte riktigt där ännu. Tycker bara det är fullt med döda flugor i mina fönster;-) Håller med dig om att det är skönt när livet går tillbaka till det normala. Fast det vore skönt att slippa januari-mars..... OS kollar jag förstås så mycket det går och det är väl så typiskt svenskt det där med att ha missat formtoppen, men man får dämpa sina förväntningar om medaljer och bli glad för det lilla....../kram Anette

Snäckskalsdalen. sa...

Nu kommer min favoritårstid, hösten! Och sen blir det bara bättre och bättre innan våren kommer, det är inte lika roligt, jag vet inte varför.

Hoppas du blir bra i halsen snart!

Agneta kram