onsdag 11 juli 2012

Hej på er! Ville bara kika inom här och tala om att jag återkommer nästa vecka, haha. Ja, det är sista dagarna på semestern och jag ska försöka njuta lite. Men nästa vecka återkommer jag, förhoppningsvis, och då ska jag besöka er alla. Skäms för jag varit så dålig på det, ändå har jag varit ensam det mesta på semestern. Håhå jaja.

I måndags kokade jag lite marmelad på en del av jordgubbarna gubben köpte.


Det blev 5 burkar + en liten skvätt i en burk som jag har i kylen. Den var riktigt god, mmm!


Den lilla duken fick jag i lördags när vi var på Gamla Ting i Bergkvara och handlade lite. Jag återkommer med det efter helgen också.

Här regnar det en skvätt då och då. Lagom tills jag skulle gå ut med Fia så öppnade ju himlen sig, men det var bara att traska på! Men vi har haft sol idag också. Så man får väl inte klaga för mycket!

Men nånting jag måste klaga på är dessa mördarsniglar. Jag tycker dom är så ÄCKLIGA så jag vill inte ha dom här omkring. Det värsta är att dom är på våra jordgubbar och äter, ja det är mest de små "barnen" som gör det. Knappt man vill plocka jordgubbarna bara. Gubben går och funderar på någon lösning på problemet. Jag vet inte vad det skulle vara, men den som tog hit den ohyran skulle jag gärna möta näsa mot näsa!! Har klippt flera hundra och ändå har jag inte varit ute varje morgon - eller kväll!! Hörde om en på radion som klippt 14.000 så då får man väl vara tacksam att det inte är SÅ många i alla fall, haha.

Nu får ni ha en riktigt trevlig helg. Hoppas ni hittar på något kul. Ni vet säkert vad jag ska göra. Ses nästa vecka!!

Kram Elzie

13 kommentarer:

Lisa sa...

Önskar verkligen dig en fortsatt underbar semester. Fyyy för ohyra, önskar jag kunde klippa fästingarna med.. Lider med er mn marmeladen ser god ut...

Kram Lisa

Änglarna finns sa...

Ha en fortsatt härlig semester!! Vilken fin header du har...!!
Marmeladen..verkar jättegod..:)
Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika

Monica sa...

Oj, är det redan sista semesterveckan för dig! Det känns ju nästan som sommaren inte riktigt har kommit i gång...

Håller med dig om sniglar! Dom är ÄCKLIGA! Vi har, gudskelov, inga mördarsniglar här, men vi har andra, fläckiga saker - brrr!

Marmeladen ser jättegod ut!
Ha några fina semesterdagar nu!
Kram från mig, Monica

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: The jam looks excellent. I guess you got a few before the killer snails got to all of them. I don't like snails either, they say to put salt or a dish of beer and they will fall in to drink and drown. Sounds like you have so many that you would get tipsy on the fumes..Happy Wednesday..Judy

bakom berget sa...

Åhh va gott det där såg ut då! Jag älskar jordgubbsmarmelad. Tänk att få en croissant med sådant på till frukost. Mmmmm....va gott!
Ha en fin fortsättning på semestern nu!
Kram Åsa.

Herr Nilssons Fru sa...

Här var de syltigt o semestrigt:)
Sniglarna kommer inte de med regnet? de har alltid jag fått lära mig o faktum är att jag aldrig sett något i torka:) har inte sett en enda här i år faktiskt.

Den där butiken gjorde mig nyfiken är ju lite smått förälskad i loppisar o andra roliga ting som du vet:):)

Trevlig helg
Kramiz

Maria sa...

Kikar in och önskar dig en helt underbar helg, kram Maria ♥

karina sa...

Hejsan!
Jag går en runda morgon och kväll med hunpåsar med salt i. En lång tång så jag slipper böja mig för äcklen, för nån måtta får det vara "ler". Ha det gott, Karina.

Black Iris sa...

Ja du, vad har vi gjort för ont när vi måste ha de här äckliga varelserna i våra trädgårdar.
Jag har klippt så många jag med och de tar aldrig slut..

Kram Maidi

Ett Vitare Hem sa...

Ha en fin vecka!
Kram/Lena

Snäckskalsdalen. sa...

Jordgubbsmarmelad är gott, mums. Sniglar är inte goda, eller, det vet jag ju inte för jag har aldrig smakat, men dom får inte äta upp våra trädgårdar, det är bedrövligt tröttsamt.
Hoppas du får något så när bukt med dom. Det finns ju snigelmedel att köpa som man kan lägga runt jordgubbslandet så att dom inte kryper in där, värt ett försök.
Agneta kram

Fjellets datter sa...

Den marmeladen så helt nydelig ut!
Ønsker deg en kjempegod uke...du må bare nyte...
Klem fra Kristin

NICOLINAS BONING sa...

Hej gumman!

Vill bara hälsa en snabbis nu på morgonen innan vi åker upp till stugbygget igen:-)

Kramar Birgitta