torsdag 6 september 2012

En sneak peak

Hej på er! Ja, idag har vi en solig och fin dag. Om man är inomhus och tittar ut vill säga. Kommer man ut så är det så kallt, så kallt!!! +8 grader hade vi vid halv 8 när jag steg upp. Brrr! Märks att hösten närmar sig med stormsteg.

Det var en del som undrade om gubben. Om han är arbetslös igen - och JA, det är han!! Inte ett dugg roligt, men vad göra? Så många som mister jobbet nu, så är det ju ändå mindre chans att han får ett jobb. Så vi får göra det bästa av situationen. Just nu har han ju jobb här på hemmaplan, så att säga, haha.

Igår drog vi hem husvagnen. Trots säkerhetsdrag, så kändes det ordentligt i "vangen" emellanåt när vinden tog i. Speciellt när det var sidvind. Kan säga det redan nu. JAG GILLAR INTE BLÅST!! Är något med mitt balanssinne som störs när det blåser. Är ett arv från min far som var precis likadan. Han var tvungen att ligga i källaren och sova när det blåste. SÅ illa har inte jag det, eller kanske det beror på att vi inte har en "sovbar" källare. I mitt föräldrahem hade vi inredda rum i källaren så det var ju lite annorlunda, haha.


Här står en liten Fia Fnutt i köksfönstret. Det är väldigt synd om henne. VARFÖR får inte JAG gå ut när både husse och matte är ute? Synd att ni inte kan höra ljudet från henne också, haha.


Ännu en bild på den lilla stackaren! Men vad är det hon tittar på? Jo, detta!


Husse står ju där och målar!!! Och som ni ser så har huset börjat ändra färg. Jag höll på att få en chock när jag kom hem från jobbet och han hade målat den första biten. DET VAR SÅ GRÖNT!! Men nu, efter andra strykningen, tycker jag det ser riktigt bra ut. Fönstren framträder betydligt bättre nu än med den gula färgen.


En lite närmare bild på det. Alltid svårt att få fram rätt färg på ett kort. Kommer mer bilder framöver. Nu har han målat den ena gaveln två gånger och idag är han igång med den andra. Man måste ju passa med sol och regn också. När vi ska måla baksidan kan man fråga sig. Där är det sol mest hela dan!!

Ja, det var det hele. Här händer inte så mycket annars. Jag känner det som jag bara går här och stryker nu för tiden. Blir ingenting gjort. Är inte van vid att ha gubben hemma om dagarna, vare sig han är i stan och jobbar, eller i Vimmerby, men jag vänjer mig väl vid det också så småningom.

Trädgården är hemsk för tillfället. Måste nog försöka ta mig ut dit i helgen. Är så förbaskad på en stor, fet hare som vi har här i trädgårdarna. Den måste vara närmare metern lång och är tjock som en falukorv! Han har ätit upp bladen på några av mina rosor så det enda som står kvar är en vissen blomma. Nog är det för kul? Inte nog med rådjur och mördarsniglar, nu ska det komma andra vidunder också och tugga i sig. Håhå jaja!

Nej, nu får jag sätta lite fart här i alla fall. Ska jobba ikväll och något måste jag väl hinna innan jag ger mig iväg. Ni får ha det så gott, ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie



16 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Blåst är det värsta väder jag vet, mår inte gott när det blåser mycket, och här på västkusten blåser det alltid nästan.
Synd att gubben inte har nåt jobb, det är svårt med jobben nu! Men nu har han ju tid att måla huset och det blir säkert välgjort.
Ha det fint!
Kram Eva

nattugglan sa...

Här blåder det oxå.. bra är det ju för tröskningen..då torkar säden opp lite som annars är såå våt.Tvättar idag o där torkar kläderna oxå bra.. ända gången jag inte vill det ska blåsa är då jag är på båten över till Umeå.. då spyr jag för lilla minsta gung.. om det blåser ca 15 m i sek.oj fy!!*
Vad huset blir fint.. härligt grönt..Haha det va en konstig hare som är en meter lång o "smal" som en falukorv.Här har vi ganska mycket sniglar..såna där vanliga små slemmiga äckel!..ha det bra.

Carina Sjölund sa...

Här blåser det så in i baljan idag.
Inte roligt när man ska gå på promenad. Hoppas det ordnar sig för gubben din med jobb!
Ha en fin dag!
Kramen♥

Hjärtruds Stuga sa...

Här är en till som inte gillar blåst. Trist att gubbens jobb tog slut. Ja det är väl sådana tider just nu. Läser om nya varsel i tidningen varje dag. Huset blir så fint i grönt. Ska bli kul att se det färdiga resultataet.

Ha det gott

Kram Karin

Himmel och Plättar sa...

Det blåser tydligen i hela landet nu så även här.

Huset blir säkert snyggt men det tar ett tag att vänja sig. För ett antal år sedan satte vi plåt på huset och eftersom huset varit vitputsat förut så valde vi vit plåt. Jag kan säga att i början kändes det som om vi skulle behöva solglasögon för huset blev så oerhört mycket vitare än förut.

Hoppas mannen får jobb snart, det brukar ju ordna sig även om det kanske verkar mörkt till att börja med. Håller en tumme

Kram Karina

skifferhuset sa...

Tycker inte om blåst jag heler, satt i går å klippte gräs i blåsten....hade allt gräs på mig!! Tycker färgen är jättesnygg på erat hus! Kram Iréne

Gunillasljusglimtar sa...

Nää...gillar inte blåst heller...stackars mannen då..du får se till att han kommer i arbete,hihi...kul du vill vara med i min lilla utlottning...jag vet att du följet mej..kram gumman.../ Gunilla

Unknown sa...

Blåst är inget vidare, men en skön vind, tycker jag mycket om...

Det ser fint ut med det gröna på husväggarna, även om skillnaden är enorm vid första anblicken :-)

Väldigt så mycket djur det väller in över trädgårdarna nuförtiden...!
Och den där haren har ju förstås funnit sej ett härligt smörgåsbord ;*)

Kramen från Eva




Anki sa...

Jag gillar inte heller blåst och nu har det stormat i flera dagar, varvat med regn och sol!
Tråkigt med gubbens jobb, det är hårda tider nu! Å han verkar ju ha att göra, huset blir jättefint!

Önskar dig en fin helg iaf!
KRAM!

Änglarnas hus sa...

Vad tråkigt för maken..ja för er skull..aldrig kul med arbetslöshet! Tur att ni har ett hem som behöver fixas med så han slipper vara sysslolös!
Huset får verkligen att lyft!!

ha en fin helg!! Kram ifrån Sanne

Herr Nilssons Fru sa...

Fy så trist - ja de här med arbetslöshet. Hoppas de löser sig, gubbar blir så rastlösa när de går hemma:)

Är du säker på att de var en hare...låter mer som en elefant:)

Tror huset blir jättesnyggt i den färgen - ska bli kul att se hela. Undrar var ni väljer för färg runt fönster o så:) hoppas på vinrött..de e så underbart snyggt mot grönt

Kramiz

Monica sa...

Det blir verkligen skillnad med den nymålade väggen! Vilken fin grön färg ni har hittat!
Ha en skön helg, kram, Monica

Elsa och Helena sa...

Jättefin färg på huset...gubben har ju jobb så det räcker (skämt åsido) Hoppas det dyker upp något arbete snart:)

Trevlig helg till gubben och dig...KRAM Helena

Monika sa...

Hej vännen!

Kanske kan ni se som han i c/o Segemyhr. Han befinner sig bara mellan två jobb :o)

Huset blir jättefint! Jag gillar grönt. Kul att se mer sedan.

Samma här då det gäller blåsväder. Gillar inte! Värken blir så intesiv då. Så det blir liksom blåsväder i hela kroppens leder. Och så blir det liksom nåt konstigt tryck i skallen också. HAHAHA, det rör väl om lite mer än vanligt, i min redan röriga skalle kanske! :o)

Idag har vi strålande sol men kallt. Natten som gick bjöd på ordentligt med frost. Några minus var det.

Vi kör upp löv i uppsamlaren på gräsklipparen. Vi brukar försöka hålla undan lite i alla fall. Jag tog en liten paus för att koka kaffe. Men nu är det nog bara bege sig ut igen.

Sedan ska jag göra upp eld i eldstaden och grilla en bit sån som du kallar din icke önskvärda trädgårdsgäst för! :oD

Allt gott o fin helg!
Kramisar
Monika

Stina sa...

Vilken fin grön färg....jag funderar på att måla min köksluckor gröna, men måste hitta rätt grön färg först.
Nu är det strax avfärd mot Västerås och den stora upplevelsen :)

Hoppas allt är bra med dig!
Kramen.

karina sa...

Hejsan!

Men så snyggt det blir, och du får väl börja med att ge gubben listan på allt du vill ha gjort, så han inte får lappsjukan. När min man flyttar ner permanent så kan jag tala om att bara han fått vila någon månad så kommer den att ligga "helt synlig" så det ska bli intressant för honom att tyda mina ritningar på allt som jag tycker vi ska göra tillsammans......
3 små harungar kommer kilandes varje dag så när lusten infinner sig så ska jag sätta upp lite nät i grindarna, för det är enda vägen in för dem, tänk om det kunde vara lika lätt att slippa rådjuren "ler". Ha en bra vecka och ha det gott, Karina.