måndag 10 september 2012

Ett nytt hus!

Hej på er! Ja, så känns det verkligen när nu gubben har kommit så här långt. Han sliter som ett djur och har redan framsidan klar


liksom den ena gaveln


och den andra


... nu är det bara baksidan kvar, som synes. Den är svårast att måla för där är solen på hela dan, nästan!


Man kan tro huset har fått fläcksjukan, haha. Ingen mening att styla något här inte. Vår altan ser inte så inbjudande ut just nu. Korten är tagna INNAN jag var ute och jobbade i trädgården. Man kanske skulle väntat tills efteråt när det ser lite trevligare ut, haha.


Men det ska ju ändå bort snart. Fick frågan om vi ska måla fönsterna i någon annan färg men, nej, det ska vi inte. Jag kan tycka det är snyggt med färgade fönster på andras hus, men vi vill behålla dom vita. Ser på färgen här att det ser "väldigt" grönt ut, så är det inte i verkligheten. Blev väldigt bra och vi trivs redan med den.

Jag satte en Ormhassel i våras och nu undrar jag, ska dom se ut så här?  Ni som har ormhassel får gärna svara. Jag tycker den ser rätt död ut, men man vet ju aldrig när man inte haft växten tidigare.


Men mina hortensia växer och frodas i alla fall.


Den är så fin den här lilla. Kompisen står längst upp i bild.

Kan det här vara sommarens sista ros?


Min Flammentanz blommar så villigt. Såg att där var en knopp lite längre ner också. Kan ju hoppas på att den kommer att slå ut också. Tycker det är så kallt på nätterna nu så man vet aldrig när det ändras.

Gubben har varit inne på besiktning med husvagnen nu. Var visst nåt fel på den, vad vet jag inte för jag fattade inte, men det ska väl ordnas det också. Själv har jag varit hos doktorn och fått penicillin för mina eländiga bihålor. Så snart ska väl den här gumman också komma tillbaka i gammalt gott (hm!) skick. Gick genom mitt gamla jobb och det var så kul att träffa några av mina gamla jobbarkompisar. Inte ofta man ses även om man bor i samma samhälle!

Nej, nu får jag slänga i lite tvätt i maskinen så vi har något rent att ta på oss. Hoppas ni har en bra dag. Vi hörs!

Kram Elzie







18 kommentarer:

nattugglan sa...

Huset blev ju som nytt,, passar oxå bra i den gröna färgen.. nog ska föntserbågen (el va de nu heter) va vita..haha skulle ha set lite kul ut om ni sku ha målat det i nån röd/rosa färg..el svart..ja jisses vilken färg som hellst.. nä vitt är bäst.Fina buskar o blommor du har ännu..Vi har en syrenhortensia som är gammal nu..o den blommar med stora vita klasar.. blir så tunga då det ha regnat..men den "krokiga" grenen..jag vet inte hur de ska se ut om de lever.. kanske den är död.. ser så ut..skitt för bihåleinfl.. bra att du fick pencillin.. krya på dej! kram från Finland urskogar..

Herr Nilssons Fru sa...

Blev kanonfint ju!! ändå finare hade de blivit med lila fönsterfoder:) de e säkert!!
Gubbar kan dock vara lite svåra att övertala till vissa saker - de e lite rädda för färg o form:)

Jag ville behålla vårt hus vitt, som de var när de bara vara grundat, men eftersom vi köpt gulfärg för massor av pengar så fick jag ge mig. Böjde mig både för gubben och plånboken..:(

Kramiz

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj vad han har jobbat! Det blir jättefint...
Och så kul när du får styla sedan.
Kram
MArie

Monica sa...

Så fint det blir! Vilket jobb din gubbe lägger ner! Men så ser ju huset ut som nytt också!
Jag håller med dig om att vita fönster är snyggast!
Hoppas du får hjälp för dina bihålor, sånt är inte roligt...
Kram, Monica

Monika sa...

Titta så fint! Hääärligt med det gröna! Blir verkligen som nytt. Så duktig han varit som redan hunnit så mycket.

Vad bra att du fått medicin mot bihålorna. Hoppas du får må bättre snabbt nu.

Här har just ätits middag. Hahaha, jag till och med fotade den. Tänkte jag kunde visa nåt sånt i ett inlägg för en gångs skull. Får väl se hur bilderna blidde sedan.

Annars har jag mest ägnat dagen åt att SY! Japp, du läste rätt! ;o) Och det mest häpnadsväckande med det är faktiskt att jag inte svurit en endaste gång. Jag har låtit maskinen köra i sitt tempo. Och då gick det faktiskt riktigt bra. Tjoohoo! :o)

Och mellan varven har jag matat tvättmaskinen och tagit hand om min gubbe. Han gjorde illa ryggen igår och är lite justerad i sidled idag. Han var här bakom väggen och slet i skotern. Vad det nu skulle vara bra för. Än är det ju ingen snö!

Han har dålig rygg sedan tidigare så det var lite otänkt av honom att inte vänta tills han hade hjälp av någon. Men så är det! Inte mycket att göra åt nu inte. Hoppas det blir bra snart. Tycker synd om honom när jag ser hur han lider.

Nu ska jag titta på X-faktor på datorn och ta mej en kopp kaffe. Missade programmet från igår.

Ha det gott nu vännen och så kryar du på dej!

Kram
Monika

Änglarna finns sa...

Krya på dej...och hoppas att medicinen hjälper!!!
Såå fint huset blir..tänk så mycket det gör med färg...och dessutom en ny färg!!
Jättefint!!
Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika

Fjellets datter sa...

Så utrolig fin grønnfarge dere maler på huset...den var nydelig! Er enig i at vinduene må være hvite som dere har bestemt. Flott!
Ha en koselig kveld.
Klem fra Kristin

Maria sa...

Oj vad ni jobbar. Underbart fint. Ingen aning om din hassel...hoppas den mår bra.
Önskar dig en fin vecka nu, kram från Maria

Bea sa...

Åh...snyggt med ny fräsch färg på huset!
Ha en fortsatt fin höst! 7Bea

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: Your house is looking wonderful. A new paint job does make it feel like a new home. Pretty last rose, but maybe you will have more. Thank you for your sweet comments on mine. We had a good time and I will be posting about it all later today..Happy Monday..Judy

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket jobb det är att måla om hus, men fint blir det och det är fint med vita foder runt fönstren.

Så mycket fint som blommar hos dig, trollhasseln ser lite hängig ut, visst ska det väl vara lite blad på den???

Hoppas du kryar på dig nu när du fått penicillin, det är så jobbigt att ha problem med bihålorna.

Ha det gott!
Kram,
Regina

skifferhuset sa...

Färgen är jättesnygg, passar huset perfekt! Att måla hus är riktig slitsamt, inte får det regna å inte för mycket sol men blir så fint när allt är klart! Kram Iréne

Anette sa...

Härligt med nymålat hus. Vi får nog måla om vårt om nåt år eller två. Återstår bara att välja färg. Ska man ändå måla om så är det ju kul om det syns;-) Hoppas dina bihålor skärper sig när du får medicin! /Anette

Hanna sa...

Hoppas att början på din vecka har varit bra.
kram
Hanna

Himmel och Plättar sa...

Hoppas du blir bra av medicinen, bihåleinflammation är inte roligt.

Huset blev ju fint tur du har en händig och arbetsam karl :)

kram Karina

Anonym sa...

Hej
Fint huset blir. Personligen gillar jag gula hus fint mot grönt gräs o vit snö.
Ormhasseln ser lite vissen ut eftersom det inte har kommit blad på den sedan i våras. Kolla hos dem du köpte den hos för det finns väl någon slags växtgaranti. Har en själv men den var redan stor när vi köpte huset.
Lycka till.
Inga från Närke utan blogg

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så nydelig den fargen var på huset...huff ja, ting tar tid - det er liksom ikke gjort på en time å male et helt hus...men bra blir det...
God bedring til deg, håper du snart blir frisk...det er jo så kjedelig å være syk...

Ha en super dag og uke...

karina sa...

Hejsan!
Håller med om att de ska vara vita, för det lyser upp mest och är lättast att arbeta med och laga med en vit färg. Den bleknar inte som de med kulör. Klart du ska ha en ny ormhassel för min klarade en uppgrävning och flytt till Öland, och trivs som den i vilken jord som helst. Nu börjar den sätta fart så jag ska till våren beskära den lite och ta in lite grenar i huste. Ha det gott, Karina.