torsdag 11 oktober 2012

Kallt, kallt, kallt!

Hej på er! I natt vaknade jag och mådde inte alls bra. Hade åkt på magsjuka!! Hur kul som helst. Allt kommer nu när jag precis varit förkyld och fortfarande inte är riktigt kurant. Men jag börjar känna mig bättre nu, även om magen är riktigt öm.

Hur har ni det i vårt avlånga land? Bara bra hoppas jag. Här händer som vanligt inte så mycket. Var och köpte lite blommor att plantera ute i eftermiddag, men jag tror jag hoppar över det. Hinner nog ta det i morron eller till helgen istället. Om dom nu inte frusit?! Fy sjutton vad kallt det är alla redan. -3,8 grader hade vi i morse.  Är det inte i tidigaste laget? Och ni stackare som fått snö alla redan. Huga!Kallt hade vi det inne också. Luftvärmepumpen var inte riktigt inställd på att det skulle vara minusgrader idag, haha. Så jag tände ljus här runtomkring. Blev lite mysigt, även om man inte ser så mycket av dom just.


Bilderna är tagna i vardagsrummet, på skänken och byrån.

Gubben har ju varit iväg och hjälpt en kompis lite i veckan, men idag kommer han hem. Är på väg just nu, faktiskt. Ska bli skönt att få hem dom igen. Ja, Fia är ju med honom - naturligtvis, haha. Hon kan ju inte vara ensam hemma hela dagarna när jag jobbar.

Vad kul att ni gillade gubbens jordgubbslåda. Ska bli intressant att se om det funkar också. Han pratade om att sätta rakblad på undersidan så dom inte kan "klättra" upp, sniglarna. Jaja, tror nog dom kommer dit ändå, men det kan ju vara värt ett försök. Inte vill man ha dom att äta upp allting.

Vilket väder vi haft nu de senaste dagarna. Kallt och soligt. Riktigt höstväder med andra ord. Jag gillar sånt här väder. Det värsta är att det har varit så halt. I går morse höll jag på att göra en rova när jag skulle ut och hämta tidningen på morronen. Tänkte ju inte på att det var minusgrader och att vår trätrappa blir glashal då. Men jag hade dörrhandtaget som jag fick tag i - tack och lov. Hade väl varit något att bryta nån arm eller nåt nu också!!

Det var nån som gillade min header. Tack för det. Själv var jag inte riktigt nöjd utan gjorde en ny idag. Får väl se hur länge den får hänga med. '

I morron ska min bil besiktigas. Jag hoppas den går igenom utan problem. Gubben tittade över bromsarna på den i förra veckan. Skönt att man har någon som kan fixa sånt åt en. Får väl kolla så att alla lampor funkar ikväll också så man inte får en 2:a på en sån struntsak. Ja, missförstå mig rätt. Det gäller ju att ha lampor på bilen som funkar, och det brukar vi ha. Så att behöva ombesiktning för en sån sak är rätt dumt. Men det är många enögda bilar ute och far. Och inte att undra på. Det är ju en hel vetenskap att byta lampor på en bil numera!!

Nej, nu får jag försöka få ihop lite middag här. Hoppas ni har det bra. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

6 kommentarer:

Monica sa...

Åh, din stackare! Magsjuka är bland det värsta som finns! Lyckligtvis brukar det gå över ganska fort!

Några minusgrader har vi inte haft här i söder än, men det har varit nere på en 7-8 grader på nätterna.
Snart dags att ta in änglatrumpeterna, dom tål inte under +5°.
ha det bra och krya på dig!
Kram, Monica

Black Iris sa...

Ja, även här hos oss har vi haft 2 morgnar redan när vi fått skrapa bilrutorna.. Visst är det kallt men sen frampå dan när solen skiner så blir det riktigt skönt.. Mycket bättre än allt regn vi fått stå ut med..
Din nya header är alldeles utmärkt nu i hörtmörkret..

Kram Maidi

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Hoppas att du mår bättre!!
Ja du, här har också varit ljuvliga höstdagar..men kallt!!
Håller tummarna för bilen...!!

Ha en fortsatt mysig kväll...och DU..Tack för dina kommentarer hos mej!! Blir så glad..och dom värmer, skall du veta!!
Kram Annika

Vardag och flärd sa...

Elände med magsjuka men det verkar som det gick över snabbt för dig.
Jo, nu har frostnätterna kommit och dagarna har varit vackra men tydligen är det annat väder på gång.
Lycka till på besiktningen!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Att vakna upp på natten och bli varse vad det är för fel med en och man inser att man mår illa, det är inte alls trevligt, det är vidrigt. Hoppas du mår bättre nu!

Ja, nu kommer den, kylan. Men jag tycker om det, det är mysigt, och att tända ljus som du gjort är ju underbart!

Besiktiga bilen är inget roligt alls, hoppas det kommer att gå bra! Och ja, det är verkligen en vetenskap att göra något åt sin bil numera.

Agneta kram

Herr Nilssons Fru sa...

Maginfluensa är något av de värsta som finns i "enkla sjukdommar" ja alltså de finns ju betydligt farligare o värre saker tänker jag då:) Hoppas du piggat på dig.

Ja de e kallt inåt landet. Här var de visst o,7 - i går morsö, sas de, jag var ju inte hemma utan i Karlskrona o där var plus 5. Idag hade vi plus här på morgonen så jag har inte upplevt frosten ännu:) snön kom förra året 21 oktober vill jag minnas jag såg på något foto från förra året:) men förra året var ju nästan snöfritt. Hur blir de i år?? jag tror vi får lagom med snö - lagom är alltid bäst.

Snygga ljusstakar!!
Kramiz