söndag 21 oktober 2012

Konsten att sy för hand

Hej på er! Hoppas ni haft en härlig helg! Vädret har varit helt fantastiskt och efter att jag slutade jobba igår så har jag varit lite både ute och inne. Fast nu i eftermiddag så var det ju tvunget att börja regna lite. Alltid likadant, haha.

Ja, som överskriften säger så syr jag för hand. Inte så roligt. Smidigare att bara slänga ihop sakerna på maskin, men jag tycker det blir så sträckt när jag syr på spetsar på tyg, så då fick det bli så här.


Det är lintyg jag använder och det ska bli intressant att se vad det blir i slutänden!


Idag har våra grannar varit härinne. Vi var ju i stan i förra veckan och fixade ett testamente mellan oss. Det kan behövas när vi har s k särkullbarn. Vi har ju inga barn ihop utan två på varsitt håll. Nu var grannarna snälla och bevittnade våra underskrifter. Vad gjorde man utan grannar???  Samtidigt som dom var här så kom min son med sina barn. Dom gick rätt snabbt igen, tyvärr. Var någon vecka sen jag träffade de där små.

I morron är jag ledig och då ska vi till stan igen. Sen på tisdag ska vi få en ny luftvärmepump installerad. VAD skönt det ska bli att slippa den gamla vi har. Den låter så man hör knappt vad man själv tänker ibland. Vi funderade först på att sätta dit en kamin härinne, men kom sen på att det nog var bättre med en pump. Gubben har tagit bort den gamla här så nu har vi ett stort hål i väggen, haha.

Hoppas ni får en bra arbetsvecka. Jag förmodar att gubben kommer att åka iväg igen när pumpen är installerad så då blir man gräsänka ett tag igen. Men jag överlever säkert det också. Ha det så gott och ta väl hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie

12 kommentarer:

bakom berget sa...

Ha en fin ny vecka och må så gott!

Kram Åsa.

karina sa...

Hejsan!
Ja, nu börjar det handarbetas lite överallt, för man måste ju ha något i händerna framför burken. Vad bra att ni fixat testamente, bara tråkigt att en del inte verkar fatta att man faktiskt ska dö en dag, och inte har ett dugg ordning på papper eller vad de har för önskan när den dagen kommer. Här togs oljeeldningen bort och en vatten/luft värmepump installerades. Sen blev det lite väl fuktigt i källaren för apparaten kommer det ju ingen värme ifrån som pannan, så nu försöker vi hitta något vettigt att ha därnere istället. Ha det gott, Karina.

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: You have a lot of patience to sew on by hand, but looks like it will definitely be pretty. Glad you will stay warm now with your new pump. Looks like rain is coming to us today also..Happy Sunday (I guess Monday to you)..Judy

Vardag och flärd sa...

Du är ordentlig som syr för hand, det blir så fint och är ju riktigt hantverk! Önskar jag var lika duktig!
Kram Eva

Stina sa...

Det blir så mycket finare och ser mer arbetat ut. Jag fållar alltid handgjort för hand....känns lite som helgerån att använda symaskinen då :)
Hoppas allt är bra hos dig...
Ha en skön ledighet och hoppas du får se solen också :)

Ha det bäst och största kramen från mig.

Himmel och Plättar sa...

Nog håller jag med om att det är tråkigt att sy för hand. Oftast när tyget drar sig när man syr på spets så beror det på att man har för kort stygnlängd. Med längre stygn och lättare tryck på pressarfoten går det som en dans. Prova nästa gång :)

Det ser ut att bli fint, kanske blir det ett stolsöverdrag eller ? Det verkar som om du inte riktigt vet själv vad det ska bli :)

Ha nu en rikgtig skön vecka
kram Karina

~ Eva ~ sa...

Det ser fint ut det här som Du håller på med...

Bra att göra klart hur sakerna och ting ska vara, så inga problem kring det uppstår när det är så dags att lämna.

Hoppas att du får en bra vecka också :-)
Kramen,Eva

Herr Nilssons Fru sa...

Sy är säkert kul när man kan:) jag bråkar mest med nål o tråd.,,:(
Värmepump - är de luftpump de kanske. Har en sån men den är tyst, tänker aldrig på att den är igång.

Har gubben fått jobb igen``

Kul i så ann fall.
Kramiz

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

ör dig nu en skön vecka. Och vad härligt med ny luftvärmepump.
Kram från Maria

Monica sa...

Att sy för hand - ett fint gammalt hantverk, som nog tyvärr håller på att försvinna! Ingen kunde sy så vackert som min mormor...
Hoppas att ni får det varmt och skönt med den nya värmepumpen!
Kram, Monica

Hjärtruds Stuga sa...

Kommer att bli skönt för er med en ny värmepump inför vintern. Så fint du syr.

Ha en fin vecka

Kram Karin

Vårt röda hus sa...

Oj, syr du för hand? Då blir det riktigt gjort... på gammeldags vis, hållbart och snyggt, precis som förr! Kan tro att det är ett pillerjobb men väl värt varenda stygn sen. Blir det en duk eller gardin?

Ha en fin höstvecka!
Kram Eva-Mari