torsdag 31 maj 2012

Trevligt besök - igen!

Hej på er! Ja, nu har tanten fått fnatt som gör två inlägg dagarna i rad, haha. Tänkte bara jag skulle berätta vad jag sysslat med en stund i eftermiddag.

Min son ringde och frågade om vårt släp var ledigt. Anledningen var att han skulle åka och hämta sand till sandlådan han gjort till barnen.


Naturligtvis var vårt släp INTE ledigt, eftersom det var en stor hög med jord på. Så först försökte han få tag i ett annat släp, men det var inte det lättaste en jobbedag. Så till slut kom han hit och vi började ösa. När vi väl fått fram släpet!! Det var så tungt lassat så det lilla hjulet hade kört fast sig i gräsmattan riktigt ordentligt.


Vi kämpade som sagt, och till slut kom jag på att vi kunde ju tömma framänden på lite så den blev lättare att flytta. Sagt och gjort, av med räcket (ja, det heter säkert något annat, haha!) och sen öste vi. När vi väl öst en bra hög på gräsmattan så gick det smidigt att få ut släpet och sen välte vi det helt enkelt så att vi kunde ösa det smidigare.

Så nu har vi en sån här hög på gräsmattan.


Inte fullt så hög som på bilden som jag lånat på nätet, liksom de övriga. Sonen hade lite bråttom så det blev inget fikande idag. Istället lämnade han Cornelia här och åkte och hämtade sonen på dagis, sen skulle dom åka och fixa sand alla tre. Jag hoppas att barnen stannade i bilen, inte lätt att hålla reda på allt!!

Ja, det var lite av min eftermiddag det. Känns i armarna nu att man öst, men det är bara skönt. Ha en fin kväll så hörs vi!

Kram Elzie


onsdag 30 maj 2012

Trädgården i slutet av maj

Hej på er! Idag har jag inte gjort många knop. Skönt att kunna ta det lite lugnt när man är ledig. Men en sak jag gjort är det här


Ja, jag är medveten om att det inte syns mycket på bilden, haha, men på vardera sidan om staketet till altanen har jag planterat en 'Seagull'-ros. Meningen är att det ska komma upp en portal där som rosorna ska klänga runt. Hoppas det går vägen. Fick flytta på en del andra blommor för att få plats, men till slut var dom där. Det ser inte klokt ut som det är nu, men snart ska där dit en annan trappa till altanen. Gillar inte de där stenarna riktigt.

När jag ändå fotade detta så var jag runt i trädgården som vanligt med kameran. Nu är det ju inte vårblommor längre, utan försommarfagert i landen.


Först måste jag visa min 'Rosenhagtorn' som blommar så fint nu. Den ser nästan konstgjord ut i färgen. Underbara smårosor i klasar. Fick ju det på min jämna födelsedag så det är snart 7 år sen.


Detta är en 'Ormöga' Alba som jag köpte förra året. Kul att se att den överlevt vintern. Ja alla tre plantorna växer och frodas. Det är meningen att dom ska stå i det nya landet som ska bli så småningom.


Pionerna växer och frodas. Knopparna är så stora nu så det lär väl inte dröja innan de slår ut. Bara hoppas att det inte blir någon frost på nätterna som dom hotat med. Är så hopplöst att hölja över saker när blommorna är så höga och fina.


Den här lilla fick jag flytta när rosen skulle få plats. Den är väl för söt med sina ljust, ljust blå blommor.


Ljuvliga löjtnantshjärtan.


Helt underbar lilarosa akleja.


Här är en vit variant.


En rosa.


En mörklila (blå?).


Och här är en variant som är lite högre än de andra och som inte slagit ut än. Som ni märker så bara älskar jag aklejor och kan ha hur många som helst, haha.

Den här blomman nedan, är det en Fläcklungört?


Tycker inte den ser så fläckig ut nämligen, haha. Men är tacksam för namnförslag!!


Ni som läser min blogg regelbundet vet att jag har svårt för blomnamn. Så den här stackarn får vara utan just i skrivandets stund. Tycker den är otroligt vacker i alla fall och har den i blått också, men de hubbarna har inte blivit så stora.


Den här lilla saken är min Svavelpion. Inte så stor än, som sagt, men om man betänker att det bara var två blad på den när jag planterade den (och jag trodde den var död häromåret!) så har den vuxit på bra. Ska bli så kul att se när det äntligen kommer blommor på den. Har inte en aning om vilken färg det är på den!!! Hur vore det om den här damen kom ihåg att skriva ner vad det är hon planterar?!?!

En sista trädgårdsbild.


Har ni sett så fin min Allium är? Jag är så glad för att den kommit upp. Och i bägge landen jag satte den också. Nu kan t o m jag skryta med att det är lätt att få den att blomma, haha.

Ja, det var mina trädgårdsbilder för i dag. Dröjer nog till juni nu innan det blir fler bilder och då får vi se vad som blommar.

Glömde ju att visa er en sån fin sak jag fick av Anki igår.


Har ni sett vilken fin bukett i bara rosa toner? Jag bara älskar den och den pryder sin plats på köksbordet nu.

Nehej, nu får jag nog tänka på lite middag här i huset. Hoppas ni får en fin fortsättning på dan så hörs vi!

Kram Elzietisdag 29 maj 2012

Trevligt besök!

Hej på er! Idag, efter jobbet, stod en jättetrevlig tjej och väntade här hemma. Det var Anki, (Anki på gott o ont) som var i stan och samtidigt hälsade på mig. Vad kul att träffa henne. Hon var precis som jag tänkt mig från hennes blogg.

Men vad tror ni hände? Jo, jag glömde ju fota henne!!! Jag som tar kort på varenda spik (enligt gubben!) glömde ta fram kameran och ta ett kort, trots att hon tog ett på mig. Måste vara kvarvarande värmeslag eller något som gjorde det.

Men en sak vill jag visa dig, Anki, i kortform i alla fall och det är det här


En otroligt bortskämd liten Fia kommer klivande här. Åtminstone är hon det enligt matte, haha. Så nu ser du att jag har hund också. Kändes väl knappt så när hon inte var hemma här.

Nej, nu får jag sätta fart igen. Har varit så lat de senaste dagarna så det har inte blivit något gjort här hemma, dags att röja lite. Hoppas ni får en fin kväll. Ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

söndag 27 maj 2012

Så var vi då firade

Hej på er! Ja, så har vi firat vår dag. Jag höll på i fredags och laga mat så jag kom inte iväg förrän vid halv 3. När jag kört ca 1 mil så ringer mobilen och gubben frågar var jag är. Vadå är??? Ja, jag är i husvagnen säger han. Då hade han slutat vid middag, utan att säga något till mig!, och jag som tänkte jag skulle vara FÖRE honom så jag kunde fixa till det lite. Ja, så kan det gå, haha.

Bakade en rabarberpaj med marängtäcke och den var så fin. När jag var på väg efter kameran (herregud vad vi fotar allting, hihi!) så ringde telefonen. Skam till sägandes var det gubben den gången också, så när jag kom ut till spisen igen såg pajen ut så här:


Den hade sjunkit ihop totalt!! Där lärde jag mig att man ska inte baka marängpaj när man inte ska äta den direkt, men jag kan tala om att den var god ändå.

Till middag gjorde jag en kycklingpaj med bacon och lök i också. Den var riktigt smarrig. Till hade vi en kall sås med tomater och sallad. Blev inte lite förvånad när jag skulle lägga in bilderna ikväll och det inte fanns någon på pajen, haha. Men dukningen, som ju blir lite sådär när man är i husvagnen, blev så här i alla fall.


Ser ni längst till vänster där? Min gube hade varit så gullig och åkt förbi blomsteraffären och köpt mig rosor!!! Så jättegulligt av honom.


Tyvärr gillade dom inte livet i förtältet så mycket så dom slokade rejält första kvällen. Nu har jag klippt av dom så jag hoppas jag kan njuta av dom lite till.

Jaha, i morgon är det måndag och back to normal igen. Tycker helgerna bara rusar förbi. Speciellt när man är ledig, haha. Idag har jag ringt och grattat mor på mors dag. Vi har aldrig varit några firare av den dan, mer än att man gjorde ett kort när man var yngre, och ibland kör jag över med en blomma eller något annat. Tycker man kan sina föräldrars dag varje dag istället.

Nej, nu är det dags för duschen, sen ska man upp igen vid kvart över 6 i morron. Hoppas ni får en fin måndag. Ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie


torsdag 24 maj 2012

Högtid och högtid

Hej på er! Istället för att plocka fram en sån här


...och hälla i såna här


...har jag sprungit runt med en sån här...på en sån här


!!!

Och jag kan tala om att det känns i den gamla kroppen att jag inte klippt gräs sedan Hedenshös tid ungefär. Jo, sprungit runt med en handjagare utanför lägenheten har jag gjort, men det är lite skillnad. Varmt som i h-t var det också, +28 grader när jag började. Orkade dock inte se eländet längre och nu är det gjort.

Men i morron då är det vi som slår klackarna i taket (om jag nu kommer ur sängen!!) och firar vår 9-årsdag ordentligt. Då ska det visserligen inte bli champagne, det kan vi ju spara till de 10 åren!, men väl mousserande vin och det är inte helt fel det heller.

Nu tror jag snart det börjar smälla och dåna här. Är så klibbigt så åskan är i antågande. Om det bara ville åska ordentligt då. Nejdå, slingra sig runt sjöarna här så man håller på att bli tokig. Jag har bott här sen -73 och jag tror jag upplevt ordentligt åskväder 2 gånger. Så det är inte ofta det går över samhället.

Ha nu en fin kväll. Här ska det göras rabarberpaj med maränglock. Så får vi hoppas att den smakar! Ta hand om varann så hörs vi.

Kram Elzieonsdag 23 maj 2012

Trädgård, trädgård, trädgård!!

Hej på er!
Hoppas allt är bra med er. Här är det varmt och gott. Som överskriften lyder så har det blivit lite trädgårdsarbete  här. Med betoning för lite för det gick helt enkelt inte att ligga där längre. När jag dessutom ska iväg och jobba ikväll så tänkte jag att det får vara broms nu.

Men lite hann jag göra i alla fall. Planterade rosor som jag skickat efter. En del kom ju redan för två månader sen (!) men dom har överlevt i trädgårdslandet. Nu har jag fått ner mina Winchester Cathedral på ett lite annorlunda sätt. Ska se hur det blir om dom får stå kvar så.

Sen har det blivit en ny sort för mig. 'Louise Bugnet' som jag tycker är väldigt fin. Den kommer ju från Canada så förhoppsningsvis är den glad vid att växa här också!Sen fick jag ner en ny 'Finlands vita ros' som också är fin. Får hoppas att Fia kan låta bli den denna gången!!!


Jag har lånat bilderna på rosorna på nätet. Mina har inte kommit upp så här långt ännu, haha.

Sen har jag ju mitt lilla skötebarn 'Swany' som är så söt, när den blommar. Min ser väl inte sådär bra ut, men jag får vänta tills den här säsongen gått tills jag vet hur jag ska göra med den. Ni som har den här rosen! Hur har ni planterat den? Min kanske står alldeles tokigt, man vet aldrig.

I morgon ska jag jobba, sen ska jag göra något som jag inte gjort på år och dar. Jag ska klippa gräset här!!! Inte klokt så längesen det är jag skötte en gräsmatta, måste vara minst 19 år, haha, men det ska bli skönt att röra på fläsket! Samt att få av gräset. Som det växer nu.

Allergin gillar inte det här vädret riktigt, känner jag, men det är bara att ta. Så länge som man har det så lindrigt som jag så ska man inte gnälla!!

Hoppas ni har det fint, som sagt, och att ni får en fin fortsättning på veckan. Tusen tack för era kommentarer och tack du anonyma som skrev så fint efter förra inlägget. Med mitt minne, så kommer jag ju inte ihåg vad du skrev, men roligt var det att du ville skriva några rader. Hör gärna av dig igen! Ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

söndag 20 maj 2012

Lite blandat

Hej på er! Vilken helg vi har haft. Åtminstone i vår del av landet har vi haft +20 grader och soligt. Riktigt skönt har det varit. Trots det har jag tillbringat mesta delen inne i förtältet. Anledningen är att jag var hos doktorn i fredags och då fick jag reda på att jag blivit allergisk - jag också!! Har ju haft ont i halsen och feber tidigare i veckan och till slut kunde jag knappt svälja. Så då ringde jag till vårdcentralen och - tack och lov - så hittade hon ingen halsfluss, däremot allergi då som jag fick en massa medicin mot. Men fy bad äckligt det är med Betapred! Känns som man hade järn i halsen när man ska äta. Ska bara ta det några dar till, som väl är!!!

I fredags eftermiddag fick jag syn på det här på himlen


Här har dom verkligen kört kors och tvärs över himlen. Inte klokt vad plan det går över campingen egentligen. Man undrar vart alla är på väg?!

De här gynnarna är ena riktiga tiggegrisar.


Här ligger dom utanför grannens husvagn och tror dom ska få mat. Men tack och lov så matar inte dom dom heller. Det är däremot flertalet husvagnsgäster på campingen som förser dom med både det ena och det andra. Helt onödigt när dom har hela "innanhavet" att käka på.

Men vad är det här som kommer och smyger då? Ja, den här gästen ser man inte ofta vid vår husvagn i alla fall.


Det finns två pölar i innanhavet vid campingen och den här hägern brukar hålla till i den andra. Kul att se honom traska förbi. Han hade inte brått heller utan stod länge och väl så man kunde ta kort. Vågade inte gå för nära honom så han skulle försvinna.


Man kan ju tro jag blivit ornitolog, men så väl (illa???) har det inte blivit. Bara kul när man får se en udda individ bara 10 meter bort.

Ja, så är allt tillbaka till det gamla vanliga här. Gubben har åkt iväg efter att ha varit hemma i tre veckor. Kändes inget vidare när han körde, kan jag tala om. Nu får man vänja sig vid att vara ensam igen. Inte alls kul. Men till helgen träffas vi igen och då ska vi fira att vi har 9-årig bröllopsdag den här veckan. Ska ha nåt gott till pass på fredag men vet inte vad än. Gärna något som går lätt och snabbt att laga, haha. Säger hon som är så intresserad av matlagning!!

Ikväll har jag fått gå ut och vattna mina buskar och silverpäronträdet som jag planterade. De såg lite torra ut. Jag VET att man inte ska vattna på kvällen, men i morron bitti lär jag inte orka ut innan jag ska iväg. Börjar vid 7 nämligen! Så det fick bli ikväll istället. Så fick gubbens gräsfrö lite vatten på sig också.

Och nu börjar det bli dags att göra sig i ordning för jobbedagen i morron. Jag hoppas ni får en riktigt fin vecka. Ha det så gott så hörs vi! Och tack för att ni orkar titta inom här och lämna en kommentar. Jag är dålig med inlägg och dålig med att kommentera men hoppas det ska bli bättre ordning nu.

Kram Elziemåndag 14 maj 2012

Vårteckensutmaningen v 11

Hej på er! Efter en jobbehelg hade jag tänkt mig lite trevligt trädgårdsarbete idag och vad händer? Vaknar med halsont och trötthet + att det blåser halv storm ute och inte alls är skönt, så det fick bli innejobb idag istället. Hann i alla fall rusa runt lite med kameran.

Det här kommer att bli den sista vårteckensutmaningen från mig. Har inte så mer vårlikt att visa er. Men kika in hos Viveka på Humlebacken, där finns hur många som helst som visar tecken från olika delar här i landet. Och nog märks det, speciellt i år verkar det som, hur avlångt vårt land är!!


Ville bara visa er att min Magnolia 'Susan' har tagit sig i alla fall. Är så glad för det. Den har ett busklikt sätt, visste inte ens att magnolior kunde se ut på det viset. Trodde alla var små träd. Ja, alltid lär man sig något nytt!


Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN har jag fått en 'Allium' att komma upp! Tidigare försök har bara utmynnat i besvikelse. Andra har sagt till mig att den är så lätt, men jag vet inte jag, hihi. Nu väntar jag bara på att knoppen ska slå ut. Men visst är den läcker som den är?


Den här tulpanen har jag ingen aning om vad den heter. Trodde det skulle vara en 'Foxtrot', men ser att den är alldeles för ljus för det. Nån som har en aning? Finns ju hur många som helst!!


Den här blomman vet jag inte heller vad den heter. Vi har alltid kallat den för Mors Dags-blomma och den kommer från mina morföräldrars trädgård. Är det nån som vet vad DEN heter så skulle jag bli glad! Den börjar ju blomma lagom till mors dag i år.Har ni sett att mina liljekonvaljer blommar? Ursäkta att bilden blev så suddig, men det är inte lätt att fota den där längst in i landet. Den är perfekt för mig att ta in för den doftar inte, men nog känns det lite "roligare" med den som kommer från naturen.


Den här tulpanen vet jag inte heller vad den heter. Kan det vara 'Foxtrot' månntro? Är så glad att jag hann ut med blodmjölet i tid så att NÅGON tulpan visar sig i alla fall. (Växten bakom är en vänderot!).


Den här rosen är jag också glad för att den överlevt. Den heter 'Comtesse de Lacépéde' och den är planterad ute i gräsmattan. Min 'Finlands vita ros' har tyvärr en liten vovve varit på (husse satte fast henne så hon PRECIS kunde dra sönder den, grrr!) och det syns bara en liten, liten grön bit på plantan. Hur som helst, har fått beställa en ny, och den skulle egentligen de där bägge betala!!


Den här tulpanen, som kommit upp mitt bland pärlhyacinterna, är en gammal en som jag haft flera år. Är bara den här stackars blomman som kommer nu. Är det någon som vet vad man ska göra för att få tulpaner att blomma lite bättre?


Ännu en tulpan i läcker färg. Inte känner jag igen den som något av det jag planterade, men fin är den i alla fall.


En sista tulpanbild. Den här heter i alla fall 'Verona' och jag tycker den är så vacker. Gult är inte min favvofärg i vanliga fall, men den här är så mild.

Sen har jag en fråga till er. Så ovanligt då, tänker ni, haha. Men den här blomman, vad heter den?


Det var en del som inte trodde att liljebaggen åt på 'Fritillaria' (att jag aldrig lär mig att skriva ner namn!!!) och det stämmer nog, men dom trivs med att vara på dom! Bildbevis idag igen.


På en suddig bild ser ni ett rött streck - vilket är en liljebagge!! Inte för att jag vet vad den gör där. Kanske har den förirrat sig i blåsten, haha.

Ja, som sagt, det var mitt sista inlägg om våren. Men glöm inte att kika in hos alla andra. De har så fina bilder att visa från vårt härliga land.

Själv tror jag att jag ska ta en kopp kaffe och sen krypa ner i sängen jämte lilla vovven. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzielördag 12 maj 2012

Ett vårligt inlägg

Hej på er! Ja, jag tänkte jag skulle kika inom en runda nu när jag är hemma på timmar. Snart bär det av till jobbet igen. Men i veckan så passade vi på att åka till husvagnen några dagar. När nu gubben är hemma och jag var ledig. Riktigt skönt hade vi och vi var nästan helt ensamma om toaletter och annat, haha.


Så här vackra körsbärsträd har vi runt vagnen. Flera stycken som stod i full blom nu.


Underbara blommor som knappt syns mot det klarblå himlen.


De här skira blombladen flög tyvärr all världens väg på natten till fredag då det regnade ordentligt och dessutom blåste en del. Bilen såg ut som den hade stora snöflingor på sig!


Så här ser det ut i förtältet. Varmt var det så vi fick ha tvärdrag därinne.


Här är matlagningsdelen. Ser lite stökigt ut för vi har inte fått med oss bordet vi ska ha micron på än. Anledningen är att slöfocken (dvs JAG!) inte har målat det klart än. Ja, så är det här i världen. Men ser du Monika att din lilla tavla hänger med? Den ska hänga där så länge vi har husvagn, det är då så sant som det är sagt!


Så  här ser det ut vid sittgruppen. Ser rätt stökigt ut när man har de röda skydden över, men hellre det än att ha smutsiga dynor efter en viss liten Fia!!


Och här är sängen! Jag vet att jag visat detta innan, men det kanske är någon nytillkommen "tittare" som inte sett det förr. Längst bort på hyllan står gubbens fyr som han köpte på en loppis (!) och i mitten står tuppen som är en symbol för Torsås (i Småland!).


Här har vi en som ni inte sett på ett tag. Full fart framåt. Var knappt matte hann med med kameran! Ingen rast och ro någon längre stund för den här lilla.

Men här är det tvärtom


Här har hon hoppat upp i husses knä (ja, hon tror inte att hon är en hund!) och sen lagt huvet till vila på bordet. Ser väl sådär bekvämt ut!!!

Men nu får jag önska er en skön helg. Ha det så gott så hörs vi framöver i veckan!

Kram Elzie