fredag 1 februari 2013

1 februari

Hej på er! Ja, då var det dags för "månadsfotot" igen. Trodde, i  min enfald, att det skulle vara lite snö på det här fotot och det är det ju också. Med betoning på LITE!!! I början på veckan hade vi ett riktigt snötäcke här, men det fick ju inte fortsätta att vara så inte. Ibland är vädret konstigare än annars, haha.


Ja, som ni ser, ingen större förändring sen förra månaden. Det enda är väl att jag "stylat" med lite sängkläder som hänger på vädring, att snön ligger på ett annat ställe och att Fia + boll är med. Usch, vad jag tycker att garaget ser tråkigt ut mot huset nu. Men snart väntar målarväder (förhoppningsvis!) och då ska det också bli grönt.

Idag har jag en liten kompis här hemma eftersom gubben är ute och pimplar. Ja, fisk då, inget annat så här dags på dan, haha. Eftersom Fia har en benägenhet att vara för nyfiken så får hon inte följa med ut och fiska nu. Det märks att hon lärt sig något av läxan i alla fall, för hon går inte gärna nära husse när han håller fram en fiskekrok!!


Full fräs på denna damen med glimten i ögat. Tyvärr är hon sån att hon bara ska bita i bollen, samtidigt som hon vill att man ska sparka iväg den. Ja, lös det den som kan!! Hon löper ju nu och då får hon ligga i sin lilla lådda. Det låter för härligt på morgnarna när hon börjar röra gallret på framsidan lite försiktigt med tassen samtidigt som hon gnäller VÄLDIGT tyst, haha. Då tycker hon att husse kan stiga upp. Tyvärr hör husse så dåligt så han hör henne inte om hon inte gnäller VÄLDIGT högt istället!!


Visst ser landen tråkiga ut just nu. Jag har gått och kikat efter snödroppar, men jag måste ha väldigt sena sådana, för det märks ingenting. Ska bli intressant sen att se vilka rosor som har klarat vinterns härjningar. -22,5 grader är kallt för såna där små raringar. 


Jag tänkte jag skulle upprepa min fråga, om det är någon ny som tittar in här. Nämligen det här glaset till regnmätaren. Glömde ju att ta in det före frosten och nu undrar jag om någon vet om man kan köpa sådana här lösa glas? Tycker själva hållaren är så fin så den vill jag gärna ha kvar (istället för den i plast som gubben envisas med att ha i jordgubbslandet, haha!). Skulle bli väldigt glad om någon hade ett förslag.

Sen vill jag tacka er som berömde mitt sticke i förra inlägget. Jag blev riktigt mallig av ert beröm ska jag säga. Har hållit på och stickat sen jag var 3 år så det vore väl sjutton om jag inte skulle klara av det. Men TUSEN TACK ändå. Medan jag ändå är inne på tackandet så vill jag tacka er som så troget går in och skriver en liten kommentar. Är så dålig på att besöka er, men tänkte jag skulle få tummen ur och göra det nu i helgen. 

Är långledig denna helgen nämligen. Det känns rätt skönt. Sonen undrade om jag ville vara barnvakt idag, men jag tackade faktiskt nej. Har äntligen fått lite medicin från doktorn och känner mig lite piggare, men att ta hand om en 2- och en 4-åring var lite för mycket känns det som. Nu bara SKA hostan bort. Så jag kan vara barnvakt en annan gång. Hade varit så kul. 

Nu ska jag i alla fall slänga i lite tvätt i tumlaren innan jag sticker ner och handlar inför helgen. Så skönt att göra det på förmiddan så man slipper det sen. Därefter är det väl alltid något som ska fixas. Ni får ha en riktigt fin helg allihop. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

16 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Oj de ser ju ut som rena våren hos dig - här ute vid kusten har vi fortfarande snö trots en vecka med mildväder, men nu fryser de på igen o ska visst så göra ett tag.

Jag är lite hängig o blir kort:)
Ska leverera Pärla i morgon också då är de ju typiskt man blir dålig själv.

Kramiz bästaste du

Snäckskalsdalen. sa...

Det ser ut som på våren i din trädgård och vovven är ute och leker, hon är så otroligt söt, ja, det är ju bara februari! Vi har solsken idag och +-0 så nu är det UT som gäller.
Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Vill bara önska dig en fin helg!
Kram Eva

Monica sa...

Så där snöfritt har vi också, även om det kom lite snöblandat regn nyss.
Men lyckligtvis inget som la sig...
Här sticker det upp gröna, små "spjut" i rabatterna lite varstans, så nu vill jag ha VÅR!
Men det lär väl dröja någon månad till...
Ha en riktigt skön helg, kram, Monica

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Här har det försvunnit en hel del snö också, men det som är kvar har frusit och det är is och halt igen, och man stapplar omkring som den gamla kärring man är...
Kram
Marie

Ett Vitare Hem sa...

Önskar dig en riktigt härlig helg!
Kram/Lena

Hanna sa...

här har vi inte heller någon snö.
Ha en bra fredagskväll.
kram
Hanna

Anonym sa...

If some one needs expert view concerning running a blog
then i advise him/her to go to see this website, Keep up the pleasant job.


Here is my homepage membership plugins wordpress
Feel free to surf my web-site ... wordpress 3 essential training

Monika sa...

Hej svejs! :o)

Dina bilder känns helt otroliga för mej. Sanslöst med ingen snö! Nog märks det att vi bor i var sin landände alltid. Du kan ju titta in hos mej o titta. Och de bilderna tog jag för någon dag sedan. Du får nog lägga till 20cm till på det du ser på dem.

Du är värd allt beröm du får. Du är helt suverän både på att virka och sticka!

Ha en fin o skön helg!
Kram
Monika

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. I'm so happy I met you too and thanks for your kind words to me. You have been at it for 6 years, that's a long time. Hope I can make it that long. Little Fia is so cute with her ball. They sure can play their games, can't they. We are waiting for snow also. Pretty soon it will be spring. It is like early summer here today, sunny and pretty warm. I kind of enjoy your garage, the way it is painted. All the colors look so cheery..Happy Weekend..Judy

Elsa och Helena sa...

Haha, det var tur att gubben inte pimplade andra saker än fisk. Blev lite orolig ett tag, haha!

KRAMAR från ett grått, kallt och snöigt Gävle...Helena

Gunillasljusglimtar sa...

Ooops ingen snö? Här har det kommit igen minsann.Ska ut o kolla snödroppar också men tror inte dom kommit här än riktigt! Hahah TACK för berömmet,är ju inte alla som gillar samma som en annan..Vi är nöjda i alla fall,så kul att få sy lite igen också:)) Kram Gunilla

Elsy sa...

Ser ut som att våren är på antågande hos dig. Här vräker snön ner och det är nog 100 cm snö. Ha det så gott Kram

Anonym sa...

Good day I am so happy I found your website, I really found
you by mistake, while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks
for a incredible post and a all round interesting blog (I also love
the theme/design), I don't have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb work.

Stop by my page: glutenunverträglichkeit test
Here is my web page :: Was ist das leckere an der glutenfreie Ernährungsform

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Kikar bara in för att önska Trevlig Helg!
Kram
MArie

Inger Marie sa...

Ojii...har du fått vår hos deg...heldig som har det helt snøfritt:)
Ønsker deg en fin helg:))