torsdag 28 februari 2013

Känns som en vårdag...!

Hej på er! Ja, vilken dag det är, och har varit de senaste dagarna här. Sol och värme, dropp från taken och ishalka på morgnarna! En typisk förvårdag egentligen, men det måste väl vara lite tidigt för det? Skönt är det i alla fall.

Vi var uppe tidigt idag, på min lediga dag. Jag skulle in på det här.


Mammografi med andra ord. Hade en trevlig tjej som hjälpte mig. Jag tycker det är så bra att vi får den här undersökningen. Ett av våra moderata landstingsråd tyckte de kunde ta bort det för det hjälpte ändå inte, men tack och lov gick inte den önskan igenom! Det är helt klart värt de 200 kronorna som det kostar. Nu har jag två arbetskamrater som har fått sin bröstcancer upptäckt genom mammografi, så snälla tjejer; Ni går väl på det???

När jag var klar åkte vi österut. Hade bestämt att vi skulle titta till campingen så här i vintertid. Vi brukar ju åka dit nån gång på vintern.


Fia är med på bilden. Hon syns som ett streck vid den mörka fläcken längst bort, haha. Bäst att passa på att springa av sig när man nu får springa lös!!


Den här holmen kallas "Skytteholmen". Där är det dans emellanåt och också allsång på söndagarna på semestern. Trevligt inslag. Dessutom brukar niorna i närmaste skola ha avslutning där och då kan det vara hög volym, men bara till klockan 1.00. Därefter är det tyst så man kan tro att allihopa försvunnit därifrån på en gång!! Rolig tradition tycker jag och inte gör det mig något att det är lite liv någon gång. Midsommar firas också därute, men då är ju vi alltid hemma.


Här är vi framme vid "vår" plats. Det kommer väl att bli så i år också, sen får vi se. För min del går det bra att vara hemma också. Man hinner liksom lite mer i trädgården då...! Blir till att lägga golv i år också. Och jag som trodde vi skulle slippa det...


Det var så soligt och skönt (och lite lä!) på ljugarbänken utanför butiken så vi satte oss där och fikade. Fia frös tydligen om tassarna, för hon stod och gnällde hela tiden och ville upp i husses knä!! Hon är för löjlig den. Tur att hon inte är större, haha.

Vi blev lite förvånade att det var så lite snö där. Man har ju hört att ostkusten har fått så mycket snö, men det gällde inte Bergkvara i alla fall. Mycket mindre med snö där. Hoppas det töar bort och torkar upp bra tills vi ska dit den 20 april!

Så måste jag ju visa en liten kompis vi har här. Hon har haft sällskap tidigare år, men nu går hon här själv. Vi fick veta orsaken häromdagen då en kille som var kommunens jägare kom hit och pratade om ett utmärglat rådjur. Gubben gick ner i skogen efter killen hade gått och då såg han ett som låg på en lega och inte ens orkade resa sig när han och Fia (kopplad!) kom. Den där jägaren kom tillbaka lite senare och då visade gubben honom och hans kompis var djuret låg. Det blev ett nådaskott och när de undersökte den stackaren visade det sig att hon inte hade en tand. Stackars djur! Så det var då verkligen en välgärning att skjuta det.


Visst är hon fin! Hon kommer hit varje eftermiddag och äter lite potatisskal och annat som vi och grannen lägger ut. Det kan hon behöva när hon går här mol allena. Klart jag förstår att man kan skjuta ett sjukt djur, men jag har då verkligen svårt att förstå hur man som jägare kan skjuta det här vackra djuret, även om jag vet att man måste skjuta av stammen. Vi har hur mycket rådjur som helst.

I morgon ska jag till sjukgymnasten igen, sen är det dags för jobb hela helgen + måndag. Ja, måndagen var mitt eget påhitt, haha. Dum är man ju som fixar till en 4-dagarshelg!!! Men det går det också.

Ska försöka få upp gubben ur soffan så han diskar upp nu. DET är nämligen hans jobb!! Jag lagade middan så det är inte mer än rättvist. Vet inte om ni vet hur andra människor är när dom är arbetslösa, men min gubbe är SÅ TRÖTT! Han kan sova hela tiden om han får. Inte normalt, och definitivt inte för honom som brukar vara på alerten hela tiden annars.

Måste ju gratta silvertjejerna också! Duktigt gjort av Ida, Emma, Anna och Charlotte. Får se hur duktiga killarna är i morgon. Ha en fin kväll så kanske vi hinner synas i morgon. Måste ju ta ett snökort den 1 mars, haha.

Kram Elzie

9 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Håller med dej! Klart att man skall gå på mammografi!!
Stackars rådjur..men det var ju ett nådaskott som du skrev!
Önskar dej en fortsatt härlig dag!
Kram Annika

bakom berget sa...

Mammografi är verkligen nåt man inte skall slarva med. Hoppas att alla gör det.
Trevligt att besöka sommarstället. Tiden går så snabbt, så snart är ni där igen.
Vilken tur att han hittade det stackars rådjuret så att det slapp lida mer. Jag matar oxå "mina"rådjur. Jag köper avrenspellets på en spannmålsfirma och de tre djur (ibland flera) som håller till här, är så runda och välmående efter vintern. Gott att se!
Ha en bra kväll nu!

Kram Åsa.

Gunillasljusglimtar sa...

Mysigt ställe ni har o fiin vovve också!! Jaa du mammografi går jag på vartannat år,värt varje öre ♥ Jaa nu är det 1 mars redan i morn,va gött att det går framåt! Kramen Gunilla

Judy at GoldCountryCottage sa...

Good Morning, Elzie. You and I are really such soul sisters. Guess where I was yesterday. Getting my yearly mamogram!! What a coincidence. So glad we both did it, hope everyone does. It is so important..Happy Thursday..Judy

Käranån sa...

Självklart ska man gå på mammografi, det har hjälpt många att få vård i ett tidigt skede! Vi har likadant väder här som ni ser jag, men nu till helgen ska vi få -20 grader, brrrr...Du ska ha en bra helg!

Anonym sa...

Har inte missat en enda gång på mammografin men snart är det slut p.g.a. ålder.
Synd att inte gubbarna får kontrollera om de har början till prostatacancern det är ju så enkelt med bara ett blodprov. Mammografin gör lite ont tycker jag.
Hos oss har vi och grannen 5 stycken rådjur, en bock och resten getter (eller vad det heter. Grannen matar med äpplen, havre, bröd m.m. de brukar också komma så där vid 15,30-16,00 och ibland tidigare. Det är så fint tycker jag men vissa grannar är inte så förtjusta för de äter ju lite av vad trädgården bjuder på också.
Ha en trevlig kväll önskar inga.r@telia.com (Inga från Närke)

Vardag och flärd sa...

Självklart går jag å mammografikontrollerna, det är en billig livförsäkring!
Vilken härlig dag ni hade där ute!
Kram Eva

Monica sa...

Det är klart att man ska gå på mammografi! Tur att vi inte har en sådan sjukvård, som dom har i USA...
Här är all snö borta sedan en tid, men den riktiga vårvärmen har inte kommit än. Men i morgon är det mars och det är ju den första vårmånaden, åtminstone här i Skåne!
Ha det så bra, kram, Monica

bakom berget sa...

Jo, taket har rasat in. (För andra gången) Du harju en trädgård....Ett litet växthus tar inte så mycket plats :o)
Ha en fin fredag!

Kram Åsa.