fredag 1 mars 2013

1 mars

Hej på er! Ja, så har vi nått mars då. Kan inte säga att den där vårkänslan som infann sig igår kvarstår i kroppen. Det blåser så kallt så händerna blev alldeles stela när jag var ute och fotade. Gubben, grannen och gubbens fiskekompis är ute och pimplar. Kan inte vara sådär skönt...!


Här kommer marsbilden då. Som ni märker har vi SNÖ nu. På infarten är det rena isbanan, så jag funderade starkt på att ta på mig skrillorna istället! Men Fia har ju fyrhjulsdrift så hon rantade på i vanlig ordning! Det är grannens stora gran som kastar sin skugga på vårt hus. Och inte syns det på flaggan, just här, hur mycket det blåste. Precis innan jag tryckte av så stod den rätt åt sidan, haha.

Passade på att ta in lite Forsythiagrenar också när jag ändå var ute. Får se om det blir några blommor på dom. Skulle ju varit ute för längesen och tagit in blåbärsris, för nu är det så dags! Men det kommer väl fler tillfällen.


Min mor ringde igår kväll. Hon var så glad för hon hade fått reda på att hon var beviljad en lägenhet på boendet i närheten där hon bor. Så nu är det bara att vänta och se när hon får den där lägenheten. Men det är skönt att hon har något att se fram emot.

Nu ska jag gå och se över arbetsstassen. Sen är det sjukgymnasten som gäller. Jag hoppas ni får en fin helg med sol, men mindre blåst. Tyckte dom pratade om många minusgrader här framöver. Det behöver vi INTE!
Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

7 kommentarer:

Monica sa...

Så det blev snö på fredagsbilden i alla fall! Det har ju inte lyckats förut...
Och nu är det vår! Här strålar solen idag och det blir en promenad, så fort jag har städat färdigt! Härligt! Vi har några minusgrader på nätterna men flera plusgrader på dagarna, så halkan försvinner framåt lunch!
Kul för din mamma och skönt för dig, att det ordnar sig med hennes boende!
Ha nu en skön helg, trots arbetet, och hoppas att det slutar blåsa hos dig!
Kram, Monica

Carina Sjölund sa...

Skönt att det ordnade sig för boendet för din mamma :)
Här har det snöat idag. Så vart tog våra soliga dagar vägen???
Vill ha tillbaka dem♥
Kramen♥

Elsy sa...

Här är det snöoväder och blåst idag efter några dagar av töväder och en hel del snö försvann.
Vad fin eran hund är. Ha det så gott Elsy

♥ Pia... sa...

Aha.. ja det lilla kommat hade jag nog inte sett;).. snööö ja ..men nu jäklar ska den bort.. å om det blåser.. ja då försvinner den snön som tur är.... skönt för din mor.. alltid gott när saker å ting ordnar sej... ha en skön helg.. snart mellon.. klagar på den gör ja ..men likförbannat ser ja på den;) kram från pysselpian..;).. nyss kommit in från skaparboden där jag håler till lite då och då.. idag blev det traskronor till lilla butiken i stan..;)..Pia

Turid sa...

Heisann!
Grattis til din mor som har fått ny leilighet!
God ide å fotografere hus/hage året gjennom. Spennende å følge med på;)
Her er nok litt mer vårstemning. Ingen snø i allefall. Lite snø denne vinteren, men en del frost og kulde.

Ser du skriver om Mammografi...jeg var nettopp i forrige uke;) Viktig!

Ønsker deg en fin og varm vår med masse sol!
Klem fra Turid;)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nu börjar snön försvinna här och det är så skönt. Men vi har fortfarande is på vår p-plats, så där får jag också se upp. Eller sse ner förresten, så jag ser var jag kliver, annars ligger jag under bilen... :)
Kram
MArie

Monika sa...

Hej Vännen!

Tänk att det redan spricker fram o knoppas där hos dej! Jag tycker det är helt otroligt. Det är såna här gånger jag faktiskt önkade jag bodde i en annan klimatzon.

Inte gör det nåt att bloggandet ligger lite åt sidan. Det går ju liksom i vågor. Jag själv rör knappt datorn just nu. Brukar titta in här som hastigast några minuter/dag och vissa dagar inte alls.

Nog är det lite uppochned med vädret just nu. Förra veckan hade vi varmast i landet en dag. I början av veckan hade vi nästan kallast. Natten mot söndag var det -30 grader. Då tappade jag nästan lusten. Himmel vad jag är trött på vinter nu. Tror aldrig jag längtat så mycket efter barmark som nu.

Det har snöat en par dagar. Men idag skiner solen. HÄRLIGA TIDER! :o)

Annars händer inte så mycket här. Gubben har haft magsjuka, men är på bättringsvägen. Så jag antar att det bara är att vänta nu..... Brukar ju dra som en löpeld den smittan.

Nu ska jag sluta surra och gå ut en stund i solen.

Ha det gott bästa Du!

Kram
Monika