lördag 16 februari 2013

Mycket att sköta...

Hej på er! Hoppas ni haft en fin vecka. Det har ju varit mycket att sköta i veckan. Först Fettisdagen då man var tvungen att ha semlor, sen Alla Hjärtans Dag då vi firade som vi brukar, dvs med ingenting, hihi. Går så bra ändå - tycker jag.


Var i alla fall och köpte mig lite tulpaner igår. Gubben frågade om jag köpte själv eftersom jag inte fick några dan innan, men så var inte fallet. Har fått så mycket blommor av honom genom åren så det gör mig inget att jag får köpa buketten själv. Dessutom får jag ju välja färg själv också och det är bra bara det, haha.


Den rosa står i vardagsrummet och den vita i köket. Är skönt att ha lite blommor nu tycker jag. I helgen ska jag ta upp mina pelargoner, dvs de som finns kvar! Vet inte hur de har klarat vintern i källaren, men får hoppas på det bästa.

Har fått blommor på två av mina mest svårflirtade orkidéer nu. Det är bara en blomma och en knopp på varje, men jag är glad att dom har kommit som dom har gjort. Var lite svårt att fota dom bara, blev suddigt, men jag hoppas ni ser lite i alla fall hur de ser ut.


Den här orkidéen ser mer ut som en lilja på bladen. Har haft den i många år och fått den att blomma några gånger. Är alltid kul när man ser en stängel komma bland alla luftrötter.


Den här lila har lite konstiga blad den också som ni kan se. Mitt på stängeln sitter det en. Och väldigt suddig blev bilden, men man ser i alla fall att den är klart ljuslila, haha.

Har åkt på en förkylning igen. Ska visst ha alla som rumstrerar på jobbet i år. Men det är inte värre än att man kan jobba så då är det bara att hänga med. Lungröntgen som jag var inne på härom dagen visade inget, sa doktorn när hon ringde, och det var skönt att höra. Hon är för go "min" doktor. Tar sig alltid tid att ringa istället för att skicka brev. Förstår inte att hon orkar för hon har ju ganska många patienter.

Den här helgen ska jag ta det lugnt, hade jag tänkt mig. Ska sy på mitt projekt som jag visade här för flera månader sen. Kanske kan jag få det färdigt nu?! Under tiden man håller på med ett projekt, så måste man ju börja med andra också. Känner ni igen er kanske, haha?

Som ni ser har vi lite snö nu. Hörde att vi ska få mer nästa vecka. Ja, det är lika bra att det kommer nu så vi slipper det sen. Och det är ju skönt att vi slipper klättra upp och hämta ner det, som min mor brukar säga!!

Önskar er en fin helg. Ta väl hand om varann och krama varann, även om det bara är en vanlig dag. Vi hörs!

Kram Elzie

14 kommentarer:

Hajan sa...

Ja Du har så rätt det är bäst att snöän kommer nu när det
är vintermånader.

Vi får taga detta,ingen ide att
gnälla vädret rår vi inte på
som väl är.

kram från /Hajan

Monica sa...

Vilken härlig filosofi din mor har, att man ska vara glad att man inte behöver klättra upp och hämta snön!
Klok kvinna, som ser det positiva i allt1
Här har det mesta smält bort nu och jag vill helst inte behöva mer...
Hoppas att din förkylning går över snabbt den här gången!
Kram, Monica

Hanna sa...

Ha en fin dag!
Kram
Hanna

Anette sa...

Härligt att pigga upp sig med fina "inne-blommor" innan man får börja njuta av dom som är ute. Vilket lär dröja ett tag eftersom snön vräker ned......Vi firar inte heller Alla hjärtans dag, men Semmeldagen kan man ju inte missa, även om vi äter semlor på andra dagar också;-)
/Anette

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa detta med snön,det är ju vintermånader ännu faktiskt! Våren kommer så småningon...Fina blommor du visar...orkidee är vacker.har några själv som blommar nu! Ha det gott i veckan ♥ Gunilla

Stina sa...

Här har vi -grader idag, sen hörde jag ryktas om att vi skulle få snö...igen.
Jaja, det är ju fortfarande vinter men nu börjar jag också tröttna.

Jag har varit ledig över helgen, ska ut och jobba i natt sen är jag ledig 3 dagar igen....skööönt.
Hoppas allt är bra med dig!

Kram till dig.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Härligt med tulpaner. Jag har inte köpt så mycket sådant ännu, men det kanske blir...
Krya på dig från förkylningen också...
Kram
MArie

Monika sa...

Tjenixen! :o)

Härligt att förgylla tillvaron med lite blomster. Det kan vi gott unna oss. Jag fyller vasen med tulpaner allt eftersom de blommat ut jag också. Det behöver man nu när man börjar tröttna på vinter o mörker.

Så bra att lungröntgen var bra. Men trist att du ska åka på en ny förkylning. Härligt med en bra läkare, som behandlar en på ett personligt sätt. Min hjärtläkare Arne, är också helt fantastisk. Han ringer ibland och hör hur det är. Det är så gulligt och man känner att han verkligen bryr sig om.

"Kakorna" i påsen jag visade, är inte kakor, utan chokladgodis med en mandel inuti. Dottern hade köpt påsen hos Handplockat.Det har jag visst glömt att svara på.

Ha en fin vecka!
Kram
Monika

Monika sa...

Todiilooo! :o)

Tidningen med de virkade rutorna är en ny bilaga till Expressen. Leva o Bo på landet. Den var riktigt prisvärd med så där lagom blandat innehåll.

Ha en finfin tisdag!
Kram
Monika

Äppelblom sa...

En liten kvällshälsning!
Må så gott!

Snäckskalsdalen. sa...

Hoppas förkylningen gett vika, tradigt att vara förkyld.

Vilka underbart vackra tulpaner och vad gör det om man köper dom själv, ingenting!

Agneta kram

Anonym sa...

What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable experience concerning unpredicted
feelings.

My web site :: wordpress courses

Bittan sa...

Haha nääää nån bröllopsdag ska vi knappast fira i Ullared, däremot på samma lilla grekiska ö som vi var på den riktiga bröllopsresan för 25 år sedanmen nu M E D barn och barnbarn såklart oxå:-)))
ha en mysig helg för du är väl som jag ledig...eller ?!

Kram Bittan

Monika sa...

Hej hej :o)

Kul att du fick tag i tidningen. Här virkas det för brinnande livet ;o) Har snart virkat 60 rutor. Jag tror dom har kampanj på det där garnet i perioder. Just nu är det en sån period. Kostar 14,90/nystan annars. Helt suveränt att virka av. Går så lätt och väger nästan inget. Stor skillnad när man är van att virka av stumt bomullsgarn.

Måste berätta att jag nu kommit ett litet, litet, steg närmare det här med släktforskning. Stötte på en farbror till mej, vi började prata om detta. Och han har forskat sedan en par år tillbaka. Nu har han mejlat lite uppgifter på min farfars sida. Jätteintressant! Jag går nog med i släktforskarföreningen till hösten. Kul kul! :o)

I kväll ska vi åka och kolla på en lokalrevy där ena dottern bor. Det blir kul.

Hoppas du har en riktigt trevlig o skön helg!
Kram
Monika