tisdag 21 maj 2013

Nog är det regntunga skyar alltid - och så NYHETEN!

Hej på er! Ja, idag hade jag tänkt jobba i trädgården - före jobbet - men det gick väl sådär. Regnet öser ner så det fick allt va! Tror aldrig jag blir färdig med "vårjobbet" här, för nu är det ju sommar!!!

När vi kom ner till husvagnen i fredags, efter att jag jobbat till halv 2 och gubben packat (hm!), så upptäckte jag först att kameran var kvar hemma. Och jag som skulle tagit kort på de fina körsbärsträden! Men det fick bara va. (Att vi sen glömt allt möjligt hemma, som maten vi skulle ha på lördag mm, är en annan historia!). Ni får tänka er ett vitt moln över husvagnen istället. SÅ vackert. Men tyvärr försvann det där molnet till på lördag morron, för det regnade hävert på natten. För att inte tala om hur det regnade och åskade kvällen/natten till måndag. Vi fick stänga av tv:n mitt i hockeyfinalen, men tack och lov försvann det så vi kunde se sista perioden i alla fall.


Så här ser det ut på mitt lilla bord just nu. Fiskarna är också en sak jag minns från min barndom. Dom fick man absolut inte röra! Och tur var väl det, för dom är fortfarande hela.


Den här filuren köpte jag till mor när vi var i Dalarna på semester för flera år sedan. Den är gjord i renskinn och riktigt fin. Nu fick jag ta hem den igen. Och här står lilla tomten i mitt vitrinskåp. Där får han stå kvar till jul. Inte vill jag lägga undan den fina i en låda inte!


Äntligen fick jag tag i underlägg i silver! Visste inte ens att mor hade såna. Var för övrigt många saker där som jag aldrig sett tidigare. Man blir "hemmablind" även där!


Gubben var ju tvungen att få ett minne av mor också och då tog jag hem den här musen till honom. Visst är den häftig? Mörkt var det när jag skulle fota så det blev väldigt suddigt, men här står han i all sin glans.

Och så var det NYHETEN då. Och här kommer den.


Har ni sett? GARAGET ÄR GRÖNT!!! Gubben har varit flitig och slitit som ett djur - igen - för att hinna måla det en gång i alla fall. Nu skulle han också ut idag och måla, men som sagt, vädret rår man inte över! Är så skönt att det kommit så här långt nu. Han har en omgång kvar att måla på vissa ställen och så allt det vita. Men det hjälps vi åt med.

Det har ju varit lite mycket här på sista tiden, minst sagt, och tror ni inte det har hänt ännu en sak? Ingvars kusin, Roland, har gått bort, bara 76 år gammal. Så nu blir det en begravning till på torsdag. Sen hoppas jag verkligen att det håller sig lugnt framöver.

Håller på och besöker er idag, när jag nu inte kan göra något annat (hihi!), och hoppas jag hinner med er alla innan det är dags att åka till jobbet. Har varit en dålig bloggvän i det sista. Inte lär det väl bli så bra framöver heller, men en gör så gött en kan!

Hoppas ni får en fin fortsättning på veckan. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

12 kommentarer:

lisashus sa...

Hej på dej och tack för hälsningen hos mej!
Ja, vädret rår man inte över, det gäller att passa på när tillfälle gives! Lyckades i alla fall klippa gräset på torpet igår när det var soligt - himla tur det!

Våren blev vi verkligen snuvade på, det är väl därför det är så mycket med trädgården hela tiden! Det var så mycket man inte kunde göra när det var fullt av snö och tjälen var kvar i jorden! Men visst är det sommar nu, så vackert och grönt redan!
Vackert, grönt är ert garage också! Vilken jättesnygg färg!
Så många fina saker du visar,kul med nostalgi och minnen från förr.
Så tråkigt med den bortgågne kusinen!

Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram
Lisa

Monica sa...

Oj, oj, vad du har mycket omkring dig just nu! Det är ju lite känslosamt jobbigt, att dela upp ett föräldrahem; många gamla minnen, som väcks till liv!
Så roligt att du har fått saker, som du tycker om och har goda minnen med!

Här regnar det också idag, men inte så mycket som jag skulle vilja, här har varit torrt så länge! Så det blir lite bakning och matplanering och sånt idag.

Ha det så bra och ta det lugnt! Vi förstår om du inte hinner kommentera!
Kram, Monica

Anette sa...

Jo, regnet det bara öser ned! Men det behövdes ju trots allt, så jag ska inte klaga. Nog blir till och med garage finare i grön skrud och dessutom är det ju vintergrönt! Ha det så gott. /Anette

Vardag och flärd sa...

Roligt att du fått saker från din mamma, det är fina och värdefulla minnen!
Tråkigt med din mans kusin, känns alltid så svårt när någon inte finns längre.
Men kul att nu garaget är målat, ett steg i taget så händer det.
Ha det riktigt fint!
Kram Eva

nattugglan sa...

hej vännen!Va fina saker du visar.. tänk att en av dedär fiskarna såg jag på ett loppis häromdagen.. de är så fina, men jag köpte den inte.Samlar på ugglor just nu,, hihi... Bordet o stolen o den stora byrån va ju så fina..o vilka minnen..syrrans man va lite knäpp där tycker jag.. han skulle väl ha kunnat kasta ut nått annat skräp då o ta in den fina byrån för fruns skull..Här har vi haft fint väder nu en längre tid, inget regn.Här har det också gått med raserfart i trädgården..o vintern har varit svår med alla växter, jag har massor som frusit bort..inte en ända ros (5 st) är kvar..o de fina höstkärleksörten är det bara en liiiten del kvar av..Nä nu ska jag duka bordet o så blir det mat o sen kossorna. Ha det bra..

Ett Vitare Hem sa...

oj vad fullt upp du har!
Ha en fin tisdagskväll!
Kram/Lena

Monika sa...

Hejhej hemskt mycket hej! :o)

Åh, vad fint där på ditt bord. Fiskarna är underbara! Och duken! Den har du säkert virkat själv kan jag tro :o)

Ledsamt med ytterligare en begravning. Hoppas det händer många, mycket roligare saker framöver.

Garaget blev jättefint! Bra jobbat av goe gubben! :o)

Hoppas solen kommer åter till er. Här har vi haft toppenväder i flera dagar nu. Men ikväll känns det kyligare, så vi får väl se!

Du är INTE en dålig bloggvän för att du inte hinner med. Du är hur bra som helst precis som DU ÄR! :o)

Kram BÄSTA DU!
Monika

Härliga Livet sa...

Hej !
ja förbaskade regn, så trött man blir. Har det väl börjat slutar det aldrig.
Så fint det blev när garaget oxå blev målat.
Det där med bloggandet är nog samma för många. Nu är det en tid då man har fullt upp med allt möjligt. Jag är jätte dålig på att kommentera och läsa bloggar nu. Men sen får man lust igen.
Ha det gött.
Kram pernilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

När det väl har börjat med begravningar så verkar det som det kommer fler, men nu får vi hoppas det är slut både hos dig och mig...
Så fint det blev nu när det är så gott som färdigmålat. Nu kommer det att vara grönt hos dig även på vintern :)
Kram
Marie

Karin sa...

Ja det verkar vara en massa som inträffar där hos dig precis som här. I helgen tömde vi svärmors hus och delade upp saker där. För ett år sedan tömde vi mina föräldrars hus och eftersom jag är ensambarn så var det ingen att dela med. Just nu är vårt hem fullt av ärvda saker. Allt från små knappar och verktyg till möbler! Så trevligt att ha kvar fina minnen men jag vet inte vad jag ska göra med allt!

Black Iris sa...

Ja, tänk vad beroende vi är av vädret. Jag har inte heller hunnit med vårstädningen i vår torpträdgård och nu ska vi ha visning där inför försäljningen. Dom får helt enkelt ta maskrosor och kirskål lite överallt :).

Kram Maidi

Maria sa...

Så härliga gamla minnen...och mycket nostalgi blir det.
Må gott och trevlig helg nu, Kram från Maria