onsdag 5 juni 2013

Rosproblem!

Hej på er! Ja, idag blev jag riktigt ledsen när jag var runt och tittade på min fina Great Maiden's Blush. För så här såg den ut!


Är det någon som vet vad det är för något som har hänt med den? Bladen är helt hoprullade och den ser bedrövlig ut. Och VAD kan man göra för att få den fin igen? Snälla trädgårdsmänniskor - HJÄLP MIG!!!


Såg att det kommit lite sånt där på en annan ros också. Så det krävs nog snabbt arbete om man ska bli av med det.

Här är det soligt och fint idag också. Det är ju jobbedag!! Men jag har att göra inne eftersom gubben fyller år i morgon så jag ska göra en tårta till honom. Jobbar nämligen till halv 2 i morgon också, så då hinns det liksom inte med, haha.

Hoppas ni har en fin dag och att det är någon som kan hjälpa mig med mitt problem. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

3 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

hej vännen..nääe vet inte men brukar det inte vara löss då? Usch våra några rosor har inte tagit sig nåt nämnvärt:( såå tråkigt! Googla på det kära vän..Happ här är det gubbens dag idag,ska ta med honom o ge världens goaste räkmacka! Kram Gunilla

Vardag och flärd sa...

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig men även jag har fått problem med en av mina rosor och en har dött helt av vintern. Tråkigt för rosor är underbara.
Ha det fint!
Kram Eva

Monica sa...

Det här hittade jag på nätet, hoppas det hjälper dig?

"Hoprullade blad på rosorna rymmer i regel larverna till rosenbladstekeln eller vecklarfjärilen. Knipsa av bladen och släng dem i soporna eller kläm ihjäl larverna."

Klämma ihjäl larver låter inget vidare, men kanske du kan plocka bort bladen?
Låt inga blad ligga på marken under, då kan larverna eller steklarna ta sig upp igen!
Lycka till, kram, Monica