fredag 20 september 2013

...och den andra sidan + en bonus till Stina!

Hej på er! Ja, så var det fredag eftermiddag igen. Den här fredagen har varit efterlängtad kan jag säga. Med en förkylning i kroppen kändes det inte alltför muntert att gå till jobbet, men vad gör man? Ont i kroppen dessutom så nu hoppas jag det här vänder snart.

Ända sen jag flyttade in här hos gubben, så har jag haft den här kransen hängande på väggen i detta rummet. Den är en riktigt raritet för mig. En dam på, då, 96 år gjorde den här + en till åt mig. De är alltså 18 år gamla nu men jag sköter dom så gott jag kan för att dom ska klara sig. De är så fint gjorda och att det var just den här kvinnan som gjorde dom är ytterligare ett plus i kanten. Hon bodde på äldreboendet jag jobbade på just då.


Inte världens bästa bild, men man ser i alla fall hur hon plitat med den. Har en till som hon gjort och den hänger alltid på ytterdörren. Duschar man av dom lite lätt emellanåt så håller dom bättre har jag märkt.


Och så här ser alltså den andra sidan på rummet ut. Var inte meningen vi skulle ha skrivbordet där innanför dörren, men kom på att skrivaren inte fick plats på den andra väggen, så då fick det bli så här. Känns lite konstigt att sitta mitt i "gången" så här. Vårt hus är det första i en rad på 5 likadana och man ser rätt igenom husen eftersom dom ligger precis i rad. Nu ser man ju inte vad som händer i dom, men man kan se att grannen traskar runt därinne, haha. Ett minus till den här sidan är att gubben ska göra en hylla och sätta dit husvagnstv:n där. Det blir över skrivaren. Kan ju vara att han vill titta på hockey nån gång och jag på något annat program. Man kan bara fråga sig VEM som ska sitta här och titta, hihi?!

I mitt förra inlägg såg ni kanske att jag hade lite mindre böcker längst upp. Det var min samling med Lottaböcker och Fröken Sprakfåleböcker. Jag har alla Lottaböcker men tyvärr saknas EN Fröken Sprakfålebok för mig. Den heter "Peter gifter sig" och är skriven av Lisa Eurén Berner och är det någon som möjligtvis har den hemma och inte vill ha den längre så är ni hjärtligt välkomna att höra av er så köper jag den av er. Vore så kul att ha hela serien komplett.

Ja, så var det då den där bonusen till Stina. Varsågod, här är den:


Här är undertecknad - 14 eller 15 år gammal. Det var inte det lättaste att ta ett foto på den ramen för glaset buktar lite så det blänkte hur jag än bar mig till. Tänk att man varit så ung och oskyldig! Nu ser jag ju att fotot är taget 1970 så då skulle jag bli 15 år. Ja, det är några år sen...!

I helgen har jag ingenting planerat och det ska bli skönt att bara göra sånt som jag tycker är kul. Gubben ska ut och höstpimpla i morron och jag stannar hemma och sysslar väl alltid med något. Jag hoppas ni får en fin helg, vad ni än ska göra. Och sköt om varann ordentligt så hörs vi!

Kram Elzie


6 kommentarer:

Hanna sa...

krya på dig!
kram
Hanna

Monica sa...

Det ser i alla fall mysigt ut vid ditt skrivbord!
Åh, har du ungdomsböckerna framme? Mina ligger nerpackade i lådor i förrådet...
Måste nog ta fram och titta på dom någon dag!
Ha en skön helg och hoppas att du kryar på dig ordentligt!
Kram, Monica

Huset bakom lindarna sa...

Kommer ihåg både Lotta böcker och Sprakfåleböckerna. Men tyvärr så har jag nog inte den du söker.
Du får krya på dej och ha en fin helg i sensommarsolen! Kram/Finas mammis

Stina sa...

Så snällt att du visade kortet...du är dig lik :)
Har du kollat mina foton på facebook?
Där finns ett foto på mig när jag är 15 år....jag har värsta modsfrisyren :)

Kramen!Gunillasljusglimtar sa...

Vad fin du var på kortet,kul att ha sånt sparat! Jasså du går med förkylning i kroppen! Så många som är sjuka i det nu!
Jättemysigt skrivbord! Kramen på dej / Gunilla ♥

Härliga Livet sa...

Ja tänk att man alltid ska behöva möblera efter alla teknik prylar man har. Men det blev bra tyckte jag.
Krya på dig med förkylningen nu och ha en fortsat skön helg.
Kram Pernilla